Помага многу бар во мојов случај ми помогне доста за акните и нечистото лице можеш да ја комбинираш со маслиново масло лимон или мед, исто така има и глина за орална употреба за подобри резултати јас два пати неделно правам третман со неа
Zdravo devojki, jas iznacitav mnogu mislenja na temava pred da go pisam ova, uste edno devojce so problemi na liceto, no veke moram. Jas imam taka malku suva kozha (mrsna ne voopshto) i vo moite 20 godini nikogas ne sum imala akni.(inaku pazam na ishrana, normalno kako sekogas) Sega pred 3 meseca mi izlegoa i probav so krema od Balea, so krema od Garnier (zelena), so Dalacin, go mijam liceto so bebeski sapun i nisto ne mi pomaga. Bi sakala da slusnam soveti vo vrska so ova bidejki navistina me maci sekoj den da si go gledam liceto vaka. Fala vi mnogu odnapred )
dali nekoj koristel nesto kako krema ili mast sto se vika pop so ziva bilo, nekoi mi vikaat deka mn pomagalo a nekoi deka ne smee so ziva bidejki ke go nagriza liceto i ve molam nekoja od vas ako ima iskustvo so ova neka spodeli
Долго време маки мачев со акните, секакви креми пробав во комбинации со тоници,млека,гелови што ли не се додека не го најдов лекот од кој престанаа да ми се прават акните а тоа на крајот испадна чистење на лицето само со мицеларна вода (конкретно Биодерма Себиум Глобал) За џабе толку фрлени пари по третмани кога болката била до продуктите, исто така голема улога кај мене играа и пудрите, откако почнав да користам пудри без парабени и штетни состојки лицето ептен ми се среди, немам ниту една акна освен пред циклус и тоа само на брадата.. Ама сега излезе друг проблем, не знам што со флеките од акните Кога ќе ставам пудра лицето ми е совршено мазно како втора кожа да имам на себе, ама без пудра флеки и црвенило на секаде.. Од страв не знам што да правам, не сакам да се излажам пак да купам некои креми па пак да почне тортурата од ново... Размислувам за третмани со ласер и хемиски пилинзи но не знам колку ќе бидат ефикасни, дали некој од вас правел до сега и какви се резултатите? Не сакам пак да изнафрлам пари а да нема никаков резултат.. Читам на интернет некои природни маски со овошја, зеленчуци но не ми изгледаат како да ќе помогнат.. Секаков совет би ми бил добредојден
I jas do pred nekolku meseci imav mnogu cisto lice,pa potoa mi se pojavia akni kaj slepoocnicite.Jas go mijam liceto so dove sapun bidejki ne mi ja mnogu susi kozata i ja koristam kremata na afrodita od neven,voopsto ne e skapa i za edna nedela mozam da vidam pozitivni rezultati.Liceto mi e hidrirano a i aknite se namalia,duri ne se ni poznavaat,ako sakas probaj mozebi ke ti pomogne i tebe
доколку лицето ти е средено, слободно можеш да правиш дермапен бидејќи како третман е премногу ефикасен, верувам дека со 3-4 такви третмани лицето ќе ти биде совршено. јас кога го средив лицето правев 2 дермапени и сите флеки и црвенила од акните ми се средија, меѓутоа сега повторно ми се направија акни и сум на почеток :/
Да веќе нови акни немам, само остана флеките и лузните од нив а ги имам прилично на образите. А каков е тој третман и каде се прави? Го прават сите дерматолози?
Јас го правев во Дермаплус, а за други ординации стварно не знам каде го има. Третманот се состои од чистење на лицето на кое потоа му се става анестетик кој треба да постои некои 10тина минути и после со апаратот со многу ситни иглички се поминува горниот слој на кожата со што се зголемува цируклацијата и се обновува ткивото. Треба и да знаеш дека неколку денови после третманот кожата е поосетлива и има црвенило, но не е нешто страшно, бидејќи резултатите се одлични.
Имам комбинирана кожа, со многу масна Т зона, па ме интересира, каков крем да користам како база пред шминка, а што како дневен/ноќен крем? Еуцерин не ми помогна да се нормализира колку-толку, друго што би препорачале?
@MayDiamonds Јас на дерматолог каде што одев ми препиша Мерц таблети за лузните кога веќе лицето ми беше чисто, прашај во аптека
^^ Не ги пиев не можев да ги најдам, Види дали можиш да ги најдиш и прашај дали можат да се купат без да се препишат и шо состав се и мене ме интересира после то јас не појдов ич кај докторката
Merz tabletite ne mora da bidat prepisani od doktor,moze sekoj da gi pie,jas gi piev bidejki mi pagase kosata,a tie se za koza,kosa u nokti i dodeka gi piev navistina mi se iscicti i liceto i kosata prestana da mi paga.Ne mi se dopaga kaj niv sto imaat momentalen efekt,dodeka gi pies se e vo red,a koga ke prestanes se se vraka po staro,varem kaj mene taka bese.Cenata im e okolu 600den
Јас го имам користено во комбинација со кремата. И шо знам. Океј ми беше. Ништо посебно, а далеку од тоа дека бил лош. Имам нормална/комбинирана кожа, и тоникот не ми ја сушеше кожата.
Мене ми е супер целата колекција - ги имам тоникот, млекото и средството за вадење шминка од очи. Единствено не ми се допадна кремата, не ми беше доволно хидратантна. Навистина ми е супер оваа линија, како измислена е за мојата комбинирана кожа. И влажните марамчиња се супер, ми остана да го најдам уште гелот за миење лице, не знам дали го донеле кај нас. Не се наменети за чистење на лицето од акни, немаат таква моќ или намена, но за нега на кожата при отстранување шминка се супер.
Здраво девојки, јас имам И јас го користев Клиндамицинот и авене кремата 1000 ли беше ама никакви резултати посебно дефинитивно е до козметичарка или дерматолог па ве молам ако знаете некоја добра козметичарка ве молам пишете да одам, и да прашам дали некој бил во сандра фризерскиот салон на козметичар да каже како е?