Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Јас касно го читам постов, прееска купив друг сет на Авен.
    Cleanance гелот, Cleanance Expert и Triacneal Expert (изгледа нова формула на триакнеалот).
    Се надевам ќе има резултати. Последнава недела ми се исфрли бајаги лицево, инаку ми беше чисто. Појма немам дали мајонез што пробав два пати, дали промена на козметика. Ама дури ни од органските немав подобрување.
    Ако има позитивни резултати од колекцијава, ќе апдејтирам.

На DoktorkaOz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    525
    Здраво девојки...имам само 26 години, а на челото ми се имаат појавено многу линии подлабоки т.е. брчки, а исто и од левата страна кај окото и многу ми се познаваат и ми сметаат...што би ми препорачале да користам? инаку како превентива користам стално од кога памтам хидратантна крема од невен, често знам да направам домашна маска за лице како и имам навика и да се намачкам со масло некое бадемово или маслиново пред да си легнам и така да спијам. И многу да се пазиш и не е така добро :)

На Nutri001 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Девојки а можно ли е од користење на тоници со салцинска киселина да ми остануваат флеки од акните? Значи ми поминува акната, ама останува како црвена флека и на допир е мазна, па се мислам да не е од салцинската киселина или си нема врска тоа? :)

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    Не верувам дека е од тоа, затоа што наводно оваа киселина помага при отстранување на црнките и отстранување на флеките.
    Мене на пример таква ми е кожата - без разлика дали ја тормозам акната или не, пак ми останува флека која по некое време ја снемува.
    Ќе ти се повлече, јас на ваквите инаетливи флеки им нанесувам Далацин Ц понекогаш и помага колку толку.
    Далацинот ми е баш сенаменски, ама гледам да го паузирам на некое време зашто сепак е антибиотик.

На Jenniffer му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.879
    Допаѓања:
    5.214
    @Jenniffer можно е, бидејќи сепак тоа се силни сретства, али не се секирај, со тек на време ќе ти се обнови кожата. Пиј B и C витамини и откако ќе ти се исчисти лицето ставај креми на база на невен.

На Jenniffer му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.879
    Допаѓања:
    5.214
    Некоја крема, подлога за шминка или нешто слично за намалување на порите? Ако веќе нема нешто со траен ефект, барем за под шминка :)

7. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    Почекај за кратко треба да стигне во продажба и кај нас оној прајмерот за масна Т-зона на Аура.
    Мислам дека ќе биде нешто помалку од 300 денари, ако е навистина така добар како што викаат - ќе биде супер. :)

На Elence93 и simoncelicius им се допаѓа ова.
  8. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    Го има ли некој користено имекс кремот? Јас го имам дома, па сакам да пробам, знам дека се нанесува смао на акните, и ме интересира дали е антибиотик и на колку време треба да се паузира неговото користење?

9. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    јас го имам користено се става само на акните ...моето беше тонирано...антибиотик е ...користи го колку сакаш...го има ли сега кај нас во македонија или го набавуваш од др држава....јас го користев пред 3 год и го земав од грција..јас не сум задоволна од него...

10. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
  11. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    Па да ти кажам, го немам видено во ДМ. Јас таму го чекам прајмерот, @M.laDy. :lol:

На M.laDy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    Ако е антибиотик како може да го користи колку сака???

Мора да направи пауза, прво затоа што е антибиотик,од било кој антибиотик во било која форма и да се прима (дури и лек), се прави пауза, во спротивно при подолга употреба се развива резистентност, па така веќе нема ефект од истиот.

Друга важна работа е тоа што на кожата има уште илјадници други бактерии кои се нормален составен дел на здравата кожа, а ова е антибиотик па ги убива сите. Затоа и ти треба пауза за да се поврати самата флора во нормала.

13. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    јас го користев околу 4-5 месеци зошто и да сакаш повеке др нина ми го менуваше....а и нема веза се става само на акната и сигурно нема да продолжи да го става кога ке нема акни ...затоа е и наменето само на акните

14. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    Да ама гледаш дека пак ти е ограничена употребата на неколку месеци. потоа ти менува друг. Зошто го менува? Баш поради тоа што го пишав погоре.
    Пак се враќаме на тоа дека не може да се користи колку сака.

И не е наменет само на акните, зависи и до третамнот, терапијата. Нина многу често препорачува да се користи прво на цело лице, за да ги извади сите акни на површината, баш оние акни кои не се гледаат со око. Па дури потоа се употребува локално.

15. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    мила баш заради тоа....не ми ја спомнувај нина 3 год поминав кај неа...зборот ми беше дека незнае да даде едно нешто па ке експериметнриа со нашите лица ..сега си користам дермопурифер на еуцерин и ако ми излезе акна ствам аирол или далацин ц...нема веза со тоа да ставаш одредн период нигде не пишува ти сама ке си остиш дали ти одговара на твојта кожа или не...и антибиотик не се става на цело лице ...се става само на акната....5 год сум по дерматолози ...сама ако не си најдеш чарето не очеккувај од нив...

16. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    Мене ме чуди како ако сме оделе на ист дерматолог имаме различни информации за еден ист производ.
    Барем Нина пред да почне со било која терапија кажува кое и зошто се користи, баш знае да објасни.
    И не се согласувам со тоа дека експириментира, антибиотик е мора да го менува.
    Да не не станува збор за истата Нина, ги има две кои се сосема спортивни.

17. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    николина лазаревска......вака ке ти кажам од тоа менење на разни креми и правење само 1 единствен тремтн 3 год лицето ми го направи лом...имам пишувано погоре во темава....нема што да го менува ако еден антибитоик ти одговара зошто да ставаш уште др 10 можеби ке ти предизвикаат иритација ..не се согласувам со тоа да менуваш во крајност ако ти се презасити кожата и видес дека не делува тогаш побарај друг...

18. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Ок, ај ве молам пишете мислења за др. Николина Лазаревска, оти вака читајќи ве вас се прашувам да не згршив. Добив од мн луѓе толку пофални зборови за неа, а сеа вака кога читам си викам џабе и време, и пари а лицето да не ми се опорави...ве молам кој има искуство со нејзе нека го споделе.

На Nutri001 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Луѓе а оваа здравје кремата за што по конкретно помага? Читав била за рани, што значи не е препорачливо да се мачка по цело лице или?

20. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    По мене, не помага за ништо.
    Не се мачка по целото лице, туку ја нанесуваш само на акната и наводно истата треба да се повлече, ама тоа според мене е мижи Асан да ти баам. :)
    Мене уште повеќе ми го мрсеше лицето, иако нанесував строго над акната, а од повлекување абер немаше, дури повеќе ми се активираа акните, чувствував дека си „работат“ и се полнат под кожата, а никако не ми созреваа и не избиваа на површината.
    Најужасното нешто што постои на светов.

Во екот на пубертетските години најмногу ми помогна Далацин Ц гелот и топло ви го препорачувам, иако не би ве охрабрила да го земате за некој сериозен облик на акни без претходна консултација со дерматолог.
    Мене Николина ми го препорача (имам чувство дека тоа важи за секој нејзин пациент), а потоа и Самоникова ми рече дека е во ред да си ја користам во кризни периоди, па така терам. :)

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.