Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    Ти благодарам @Biodevojka, моментално го имам гелот на Алверде, па ќе направам само за лице колку за проба.
    Ако ми се допадне - а верувам дека ќе ми се допадне, ќе се снабдам и со понежен гел, кој нема да ми ги иритира очите. :)

На blueberry93 и Biodevojka им се допаѓа ова.
  2. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Супер, па пиши каков ефект има кај тебе. За очите што и да одбереш нека биде на база на глукозиди никако сулфати, ако во меѓувреме откријам некој друг убав гел кој е нежен ќе ти пишам. Поздрав

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    @Biodevojka дали може да користам Balea erfrischendes waschengel од лотус, само таков гел за миење лице имам моментално? А за алое верата , може ли да ставам директно од растение или може од оној гелот од Еси?

4. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Да се цитирам самата во рецептот пишав две супени лажици а мислев на кафени лажички. Така да сите што ќе го правите две КАФЕНИ лажички гел за миење на лице. Се извинувам за пропустот.
    @Ginger^ Алое вера гелот од растението е супер уште подобро ако го имаш (најдобар), а за гелот за лице сега ќе го ѕирнам на страната на дм па ќе ти кажам.
    едит:
    го разгледав гелот за миење на лице, доколку веќе го користиш за лице и не ти прави порблеми направи го растворот како што ќе го прави мишела само за лице (за вадење на шминката од лице). За пределот околу очите јас најискрено не би го користела. Поздрав

Последна измена: 18 октомври 2015
    На Ginger^ и Mishela им се допаѓа ова.
  5. Nona13

Nona13 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    32
    Ти блaгoдaрaм мнoгу ќе гo прoбaм :D :)

На DoktorkaOz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nona13

Nona13 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    32
    Ахм oке ти блaгoдaрaм нa сoветoт :D :)

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    Девојки не можам да се сетам поназад која од вас прашуваше за линијата производи la roche posay дали ја има кај нас, па да ви кажам дека денес проверив во ани фарм во капитол и ги имаат. Премногу се израдував, веднаш си ги зедов гелот за лице и кремата што ги зборевме претходно. Се надевам дека ќе бидам и јас од многуте задоволни феминки ☺️

На blueberry93, lovemme, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Колку пари се кај нас? Ууууффф не можам да поверувам дека ги донеле :) Мислам дека ќе имаш многу позитивно искуство.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    Женски јас го користев цела година тоник/млеко од Кливен (тоа во розевото пакување) и сум делумно задоволна. Мислам дека кожата ми е како презаситена од него и сакам да сменам. Инаку имам комбинирана кожа, а неодамна прочитав дека за комбинирана или масна кожа тоник не се користело туку лосион. Дали може да препорачате добар лосион од кој што сте задоволни,а воедно и млеко?

п.с дали после нанесување лосионот се измива?

10. AGIrlNamedMarija

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    И јас бев пресреќна кога видов дека ги има, иначе гелот за лице беше 694 денари, а кремата за лице Effaclar Duo+ е 915 денари.

На lovemme, koritsaki, Mishela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    Има избор или послабо се снабдени?

12. AGIrlNamedMarija

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    искрено мислам дека ги имаше основните продукти што најмногу им се трошат за секој тип на кожа, јас не ни гледав многу бидејќи знаев дека ги сакам овие што се за мојот тип на кожа.
    Меѓутоа мислам дека ќе најдеш тоа што бараш, има цела полица само за нив :):D

На koritsaki и Mishela им се допаѓа ова.
  13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.641
    Допаѓања:
    106.677
    @AGIrlNamedMarija кој гел за миење на лице го зема од овие два? Јас го земав тој вториот , но се уште не сум го пробала зашто чекам да ми се потроши еден друг :) ме интересираше дали знаеш што е разликата меѓу нив? Само милимитражата или? Пишува дека и двата се за мрсно лице

14. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Прашав во друга тема , али никој не ми одговори. Ве молам кажете ми за дневната крема за нечиста кожа од ДМ. Ја купив пред некој ден , али не ни приметив дека е тонирана мат крема. Пишува дека е за секојдневна употреба , али ме плаши тоа што содржи боја. Не поднесувам пудра и ептен за некој битен настан ставам. Да продолжам со употреба или да најдам "нормална" крема? Тенкју

15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.879
    Допаѓања:
    5.214
    Знаете ли добар сапун за акни?

16. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    За масна кожа со акни најдобро е да не се користи сапун, туку нежно средство кое не ја суши кожата а сепак го решава проблемот. Важно е да не се суши кожата затоа што на тој начин таа повеќе лачи себум и се вртиш во круг. Тајната е да се нормализира маснотијата и да и дозволиш на кожата сама да се нормализира со некој добар нежен производ. Поздрав

За која крема станува збор? Пиши за да ја видам декларацијата и кажи ми каква кожа имаш и на што точно ти реагира, односно на која состојка. Поздрав

17. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Сакам да прашам дали сапунот од козјо млеко е добар за лицето ?

18. Nona13

Nona13 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    32
    Мoже дa ми гo кaжиш иметo нa oвa средствo и имa ли гo вo aптеките :)

19. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    За која крема станува збор? Пиши за да ја видам декларацијата и кажи ми каква кожа имаш и на што точно ти реагира, односно на која состојка. Поздрав[/QUOTE]

Имам масна кожа и ноќната ја користев пред некое време и ми се покажа одлична , па затоа сега си купив и дневна. Очекував стандард крема без боја , али ете ако не е тешка ко пудрата ќе помине :)

Прикачени фајлови:

20. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    17.166
    Девојки да ми препорачате некој добар пилинг, го користев тој на Хималаја и еден на Биоре, па сакам да тестирам некој нов. :)

И би ја прашала @Biodevojka кое масло повеќе го препорачува за комбинирана и на периоди проблематична кожа - кокосово или арганово? :?: