Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво за пилинг може слободно сама да си правиш нема поубаво од домашен свеж пилинг со природни состојки. Што се однесува до маслата зависи од кожата, како ќе реагира на одредено масло. Кокосовото мене лично (имам веќе напоменато многупати) ми го исчисти лицето и многу убаво ми одговара, а исто и аргановото. Едното е антибакретиско и со висока омекнувачка моќ, другото е моќен анти ејџ. Исто така добро е и јојобата кое е најкомпатибилно со кожата, па доколку можеш, еве ти препорачувам да земеш токму од јојоба. Поздрав

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bella108

bella108 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    76

Прикачени фајлови:

• akni.jpg
      akni.jpg
      Големина на фајлот:
      49,2 KB
      Прегледи:
      39
    • akni.jpg
      akni.jpg
      Големина на фајлот:
      49,2 KB
      Прегледи:
      36
    • akni.jpg
      akni.jpg
      Големина на фајлот:
      49,2 KB
      Прегледи:
      34
    На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tedd.

Tedd. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    4
    Ефикасен е помага и брзо ги суши бубулиците.Го користам скоро 2 години.

4. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    Koritsaki се извинувам што ти враќам со задоцнување, не бев во можност да седнам на нет изминативе денови.
    Јас го имам првиот гел, во аптеката го имаше само тој, а и на форумот беше тој постиран од друга феминка и не сакав да ризикувам. Сега ги споредувам и двата гела, и мене ми изгледаат дека се исти.
    Патем јас сум многу задоволна од гелот, дури и можам да кажам и позадоволна од гелот на Clinique, кожата ми е видливо измазнета, носот во животот не ми бил почист иако гелот го користам само 2 недели. Флеките што ги имам се сеуште тука, имам и некои нови акни меѓутоа за нив е сеуште рано да има резултат. Дополнително ќе известам за тоа.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bella.FCB

Bella.FCB Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    204
    Јас би ти препорачала да си земеш Young Derm крем за длабински третман на акни со масло до чајно дрво, навечер ќе го исчистиш лицето со лосион за чистење, потоа убаво ќе го измиеш со вода, ќе ставиш од кремов, а ако имаш црвенило, или бубулица, ќе си земеш крем Здраве, ќе го избришеш со чепкалка за уши местото, ако систавила Young Derm и ќе ставиш Здраве, и така ќе си преспиеш, Young Derm се користи само на местата каде што е потребно, не се нанесува на цело лице. Young Derm ќе ти ја намали мрснотијата, а и од Eucerin зелената колекција да си ја земеш мислам дека нема да згрешиш, јас ја немам пробано, но другарка ми ја има, и е задоволна, сепак зависи до твоето лице, и до кој степен ти се акните, колку години имаш.. :) young-derm-krem-protiv-akni-2.jpg

6. DoktorkaOz

DoktorkaOz Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    32
    Извини што доцнам со одговорот, мислам дека го има во сите Зегин аптеки и другите поголеми аптеки, и онлај можеш да си го порацас од овде.

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Девојки, ми треба совет од вас. Никогаш не сум имала проблем со акни, дури ни во периодот на пубертет. Евентуално, може да ми се појави по некоја пред мензис. Но, последнава недела, целото лице ми е исфрлано со многу ситни гнојаничиња, особено околу устата, на брадата, помеѓу веѓите и на челото. Со еден збор, на Т-зоната, но ги има по некое и на останатие делови од лицето. Ништо од козметиката не сум сменила и не ми е јасно од што се предизвикани. Денес купив антибактериски сапун за четките( до сега со детски шампон ги миев) и темелно ке ги измијам. Но, не знам што да користам за лицево. Да ми препорачате некој препарат што не е многу агресивен за да не го иритирам и остатокот од кожата, или некој лек на природна база... Секој совет би ми бил добредојден. Инаку имам комбинирана кожа ( нормални образи и малку масен т-дел). Ви благодарам и извинете на (пре)долгиот пост.

8. girlseverywhere

girlseverywhere Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Последниве две недели во долниот дел на образите ми излегуваат ситни бубулички, но немаат гној или нешто. Немам проблеми со бубулици освен пред циклус, имам комбинирана кожа. Ај ако може препорачајте некоја крема или нешто друго

9. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Започнав да одам на третмани за избелување на флеките од акни кај дерматолог, ми го препорача кремот Solvis Bioclin ACNELIA Mattifying treatment M да го користам како дневен крем и под пудрата..

Веќе година се откажав од користење на било какви креми и конечно престанаа да ми се создаваат акни, па малку сум скептик да почнам пак да користам макар и што е препорачано од дерматолог, ако може некој што ја користел кремава до сега да ми кажи резултати?

Последна измена: 29 октомври 2015
  10. noraaa

noraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0

Od koja apteka vo skopje go zede gelot od la roche-posay ?

11. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    Од Анни фарм, аптеката во Капитол што е одма до Рамстор :)

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  12. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Нешто што го спречува потењето на лицето ? Премногу ми се поти и мрси околу т-зоната
    @Mishela @Winter Lady Дали гелот за чистење на лице од бел чај ( авон ) спречува потење ?

13. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Мене да летно вρеме не ми даваше да се потам иаκо на лето ми е неκогаш повеќе мρсно лицето инаκу имам κомбиниρана наκај сува κожа.Е сега аκо ептен многу се потиш незнам ама сеκаκо има ефеκт ти се зацвρстува лицето мат ми е.Евтин е гелот па не тњ κошта и да не ти одгоцаρа иаκо не веρувам да имаш утκа.Ич не се мисли.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  14. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Jaс имам мрсна кожа посебно околу т-зоната .

15. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Оди во темата и пρашај го имаат повеќе фоρумџиκи.Сите беа задоволни

16. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Оди во темата и пρашај го имаат повеќе фоρумџиκи.Сите беа задоволни

17. just me=]

just me=] Нов член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    14
    Мρсна κожа + аκни. Help!!!:(:(

18. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    дерматолог :(

19. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.085
    Допаѓања:
    77.113
    Јас џабе бев на дерматолог пред два месеци,ништо од тоа што ми даде не ми одговараше и веќе дигнав раце.Скапи креми а никаков ефект.Цело лице ми е со црвени флеки и тук таму ќе ми излезе нова гнојарка.Незнам дали има врска што сум бремена па хормониве ми лудуваат и затоа ништо не ми одговара ама две недели пред да останам бремена почна да ми се прави хаос лицето и еве нема спас.

20. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Јас малку од малку се средив во лице со некаква морска вода, ми беше донесена од странство и ништо не разбирам што пишува. Инстантно после нанесување од водата ти се сушат акните и само со нокт излегува кожичката.
    Сега ќе си порачам и колекција Clear Skin од авон, три производи од кои имаше еден за чистење за флеките од акни, тој ми најпотребен ама во комплет одат па трите ќе ги земам.
    Исто така сега ново ја користам и милцерната вода од авон, лесна структура, ниту пецка ниту има некој ефект да ти чисти пори, црнки,акни туку само го користам насабајле и навечер површно да се исчисти лицето. Задоволна сум од тоа, баш бев во потрага по некој секојдневен третман што би можела да го правам.
    Исто така следно на листата ми е да си купам и некој крем за хидрирање на лицето бидејки малку ми е како суво, ептен ми е променливо. Се мислам да ги земам кремите нутра ефектс(пак од авон) пробав тестерче и ми се допаѓа како ми ја прави кожата, нежни се и хидрантни со совршен мирис, плус ја матираат кожата.
    Еднаш неделно се трудам да и правам вака еден „погруб“ третман на кожата, експеримнтирам со некои маски од мед, банани, млеко и тие состојки.
    Има разлика одма. Само битно е да му посветиш доволно внимание, малце да експериментираш со креми, лосиони за да најдеш што ти одговара најмногу и после константно да си се користи тоа. Исто така со јадењето на здрава храна и вода се намалуваат акните и кожата е посјајна, научно докажано. ^_^