Другарка ми користи мешавина од јаболков оцет и вода.Натопено памукче со ова и поминува на акната.Кај неа делува добро.
А да си посетиш дерматолог нема да биде лошо не знаеме кој вид ти се акните оди ке ти препорачат таму нешто ...
Вид: пубертетлиски акни Кожата ми е на образите нормална, а Т-зона мрсна. Еден период ми се појавија многу, после исчезнаа повеќето од нив, и еве сега повторно се појавија. Искрено не би одела на дерматолог (барем засега). И ако некој користел Јанг Дерм тој лосионот, ако може да ми каже мислење. Или пак да ми препорачате некоја друга крема/лосион whatever.
Добар е лосионт на јанг дерм земи го ...и пробај ке видиш како ке реагира на твојата кожа што и да ти кажеме ако твојата кожа не прифака џабе ..земи го лосионот и ке видиш
Мене пред извесен период ми се појавија акни кај брадата. Го купив сапунот од Doctor's за акни што е, го миев прво со него лицето бидејќи ја суши кожата сапунов зедов крема на база на невен од афродита и после тоа ставав од Јанг дерм кремата. Ми исчисти лицето за две недели.
Здраво,јас сум нова и имав потреба да се зачленам,имам 15 години и имам голем проблем со акни и црнки,имам многу мрсно лице и дали имате некој совет соодветно за да ги исчистам акните? Ви благодарам однапред
Што мислите за сапуните на природна база што ги има на приземје во Сити Мол? Имам сува кожа и сакам да земам нешто против тоа. Но дали да одам на сапуните? Што ми препорачувате?
Momentalno koristam med i cimet za akni i crvenilo na liceto,posle 14 dena koristenje bi trebalo da ima efekt pa ke vi spodelam iskustvo ... dokolku nekoj saka da proba smesata e 3 lazicki med i 1 cimet dobro da se promesa i da se nanesuva na aknite ili crveniloto
I jas imam slusnato za arganovoto maslo deka e dobro i za lice i za kosa pa dokolku nekoj go ima koristeno neka spodeli iskustvo i za kakov tip na koza e preporaclivo da se koristi ?
Mm imase problem mu se pojavuvaa akni i mu zemav od tonikov na Oriflame od cajno drvo, neverojatno dobar e, koj ima problem neka proba.
Дури сега видов,не знам дали имаш нешто земено ама пак ќе ти кажам.Го користев кремот за лице и задоволна бев,лесно се впива и се прилагодува на лицето,а и не е скап.(мислам околу 300ден.)Погоден е за мрсна и чуствителна кожа.Мислам дека нема да зажалиш ако го земиш.поз
Темата за пори не е многу активна, па затоа овде ќе го поставам прашањето.. чисто ми е лицето, пред да добијам нормално знае да се појави една бубалица.. АМА ме убиваат порите, сува кожа имам па не ми е логично што ги имам а и проширени ми се, ваљда некое пореметување.. сум го пробала на Vichy ноќниот производ за пори ама ништо.. некој да имал поитивно искуство со некој производ, или од некој козметичар/дерматолог да е задоволен?
Дечки, немам време да разледам наназад дали сте направиле муабет за вакво машинче за чистење лице. http://www.clarisonic.com/ Прашањето ми е кај да најдам вакво нешто. Секако, не мора истото, ама во ск да може да се најде. Ако има некоја користето, како е задоволна? tnx