Gledav vakvo masince vo katalog na avon ili oriflame ne sum sigurna. Ne sum go koristela no e mnogu aktuelno kaj beauty devojkite ba youtube e sega ako ima nekoj gnojni akni ne veruvam deka treba da go eksfolira liceto, zosto namenata mu e za eksfoliacija na mrtvi kletki na liceto
Девојки, ако не се лажам тука се збореше за некој човек што правел некакви масти за лицето, ако е вистина, може повеќе детали?
Здраво @bela.m би сакала да ме информираш дали сеуште го користиш овај гелот cellton, ја најдов рекламата па се двоумам дали да го порачам. Немам некои големи акни , мали акнички и некои лузни од порано кои некако да ми поминат пробав разни креми, пилинзи со гликолна киселина, гелот Далацин ц, арганово масло ама никако да се решам од нив едни акни ке поминат се створаат други преку глава ми е од разни производи и трошење пари. Дали сеуте имаш позитивен ефект и те молам сподели искуство од неговата употреба па уште со овај гел да пробам оти навистина нема што не пробав. Поздрав и ти благодарам многу
http://www.aliexpress.com/item/New-...51&btsid=8109911e-37ec-4711-8798-68a51658ea74 ... пред некој ден разгледував за поевтина варијата на clarisonic mia, кој е околу 150$ .. ова ми се виде супер по многу прочитани мислења, и планирам да го нарачам
дали после третман на лицето за црнки остануват дупки?- ке одам на козметичар да ми ги извадат па сакав да знам
Јас пред три дена порачав млеко за чистење и хидратација на лице од авон па ке ви пишам што ке ми испадне инаку девојки не чепкајте ги бубулиците кои ви излегуваат јас имам многу чисто лице и ако ми се појави некоја си стои ден два и ке ми исчезне... И пудра не користам секој ден ретко ставам и таа исто така може да бидат причинители на рани мозолчиња и сл.
Моментално го користам Avene cleanance гелот за миење лице и задоволна сум, втор пат го земам.Детално ја чисти кожата на лицето и не ја мрси.Имам користено и Eucerin,Green line,Uriage за мрсна кожа ама од овај сум најзадоволна.Го препорачувам на тие со мрсна и чуствителна кожа ........Дали некоја ги има користено апчињата Minocin?
Kolku e gelot na Avene i me interesira dali negde ima testercinja da se kupat za da vidam dali mi odgovara na kozata,da ne mi go isusi,a kakvi se ovie apcinja minocin za sto se?
Гелот е околу 900ден. не се сеќавам точно,а за тестери не верувам дека има, инаку го земам од Зегин.Апчињата се за инфекција (подкожна),мене многу ми помогнаа,ми го исчистија лицето скрос а забележав дека и маснотијата на кожата ми се нормализира.Инаку после еден месец-месец и пол имаа ефект ама по 4 месеци пак ми се нафрли лицето и испив уште една доза, па сега ќе видиме.Само треба да се консултирате со лекар-дерматолог бидејќи се многу јаки,треба да се внесуваат и многу витамини.
Користи ли некој дермаролер самостојно, во домашни услови? Какви коктели за лице користите и дали на крај ставате заштитен крем или нешто слично?
Лицето ми се нафрла пред менструација, и тоа ужасно ме нервира Али, моите пронајдоци, кои дефинитивно ми помогнаа се: Јекодерм, иако е за изгореници, помага кожата да се обнови. Го ставам како ноќна крема, иако е доста мрсен, на целото лице. А одозгора, само на критичните места ставам: Многу брзо ги суши, многу е густа и мрсна, но ептен добра работа врши. И така спијам и пазам да не се уплескам цела, но некако не ми иде...
@crazylady Ako ne se lazham od Prilep si, otkade go kupi? Jas Bitola ne mozham da najdam vakvo, go imam ova desno zelenoto, ama gledam deka nema efekt, aj kazhete mi neshto podetalno za ova so sivoto kapache
Јас го купив sensilis klindacin, околу 200 и нешто денари и од мое искуство да кажам дека многу брзо поминуваат веќе направените акни. А дали го спречува правењето на нови акни не можам да кажам зашто кратко време го користам, битно постоечките брзо ги гори.
Одлична е, јас ја користам секојдневно. Ептен е нежна, не ја иритира кожата, а од друга страна, потполно ја отстранува шминката или секојдневните нечистотии. Го чистам лицето само со неа, еднаш или два пати дневно, па нанесувам крема, значи мицеларната ми менува и сапун за лице, млеко за чистење, тоник и лосион и што и да е друго, нега на лице ми е само мицеларна вода и хидрантна крема. Што поедноставно-поефикасно. За секој случај да напоменам дека мицеларната вода не се плакне (прочитав негде дека некој го прави тоа...) Сепак мора да кажам дека и од Garnier мицеларната за осетлива кожа е тука некаде со квалитет како и оваа на Bioderma, а е двојно поефтина. Овие две мицеларни води се апсолутен врв за мене а сум користела многу работи, така да ги препорачувам и двете. Инаку имам масна но премногу осетлива кожа со блага розацеа и склона сум кон акни и комедони (верувам дека ја направив осетлива користејки агресивни препарати за акни и комедони ). Штом мене не ми го иритира нешто лицето, значи стварно е ок