Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Кој е против акни сапун на Докторс? Сапунот со катран или има и некој друг?

2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Gledav vakvo masince vo katalog na avon ili oriflame ne sum sigurna. Ne sum go koristela no e mnogu aktuelno kaj beauty devojkite ba youtube :) e sega ako ima nekoj gnojni akni ne veruvam deka treba da go eksfolira liceto, zosto namenata mu e za eksfoliacija na mrtvi kletki na liceto :)

3. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    1.515
    Девојки, ако не се лажам тука се збореше за некој човек што правел некакви масти за лицето, ако е вистина, може повеќе детали? :)

4. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.147
    Допаѓања:
    73.335
    Doctros antiacne пишува на него со зелено. Поточно антибактериски сапун е ама мене многу ми помогна.

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Здраво @bela.m би сакала да ме информираш дали сеуште го користиш овај гелот cellton, ја најдов рекламата па се двоумам дали да го порачам. Немам некои големи акни , мали акнички и некои лузни од порано кои некако да ми поминат пробав разни креми, пилинзи со гликолна киселина, гелот Далацин ц, арганово масло ама никако да се решам од нив едни акни ке поминат се створаат други преку глава ми е од разни производи и трошење пари. Дали сеуте имаш позитивен ефект и те молам сподели искуство од неговата употреба па уште со овај гел да пробам оти навистина нема што не пробав. Поздрав и ти благодарам многу

6. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    и мене ме интересира @bela.m

На Karmina1989 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    http://www.aliexpress.com/item/New-...51&btsid=8109911e-37ec-4711-8798-68a51658ea74 ... пред некој ден разгледував за поевтина варијата на clarisonic mia, кој е околу 150$ .. ова ми се виде супер по многу прочитани мислења, и планирам да го нарачам :)

На b.o.n.i му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Camila5

Camila5 Нов член

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    дали после третман на лицето за црнки остануват дупки?- ке одам на козметичар да ми ги извадат па сакав да знам

9. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    Девојки сакам да прашам за тоник? Каква улога има тоникот на лицето, како лосионот или?

10. Daddy's Girl15

Daddy's Girl15 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    30
    Јас пред три дена порачав млеко за чистење и хидратација на лице од авон па ке ви пишам што ке ми испадне инаку девојки не чепкајте ги бубулиците кои ви излегуваат јас имам многу чисто лице и ако ми се појави некоја си стои ден два и ке ми исчезне... И пудра не користам секој ден ретко ставам и таа исто така може да бидат причинители на рани мозолчиња и сл.

11. NESKAFE25

NESKAFE25 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    Моментално го користам Avene cleanance гелот за миење лице и задоволна сум, втор пат го земам.Детално ја чисти кожата на лицето и не ја мрси.Имам користено и Eucerin,Green line,Uriage за мрсна кожа ама од овај сум најзадоволна.Го препорачувам на тие со мрсна и чуствителна кожа :)
    ........Дали некоја ги има користено апчињата Minocin?

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Kolku e gelot na Avene i me interesira dali negde ima testercinja da se kupat za da vidam dali mi odgovara na kozata,da ne mi go isusi,a kakvi se ovie apcinja minocin za sto se?

13. NESKAFE25

NESKAFE25 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    Гелот е околу 900ден. не се сеќавам точно,а за тестери не верувам дека има, инаку го земам од Зегин.Апчињата се за инфекција (подкожна),мене многу ми помогнаа,ми го исчистија лицето скрос а забележав дека и маснотијата на кожата ми се нормализира.Инаку после еден месец-месец и пол имаа ефект ама по 4 месеци пак ми се нафрли лицето и испив уште една доза, па сега ќе видиме.Само треба да се консултирате со лекар-дерматолог бидејќи се многу јаки,треба да се внесуваат и многу витамини.

14. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Користи ли некој дермаролер самостојно, во домашни услови? Какви коктели за лице користите и дали на крај ставате заштитен крем или нешто слично?

15. VivienLeigh

VivienLeigh Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    10.091
    Лицето ми се нафрла пред менструација, и тоа ужасно ме нервира :@
    Али, моите пронајдоци, кои дефинитивно ми помогнаа се:
    jekoderm.jpg
    Јекодерм, иако е за изгореници, помага кожата да се обнови. Го ставам како ноќна крема, иако е доста мрсен, на целото лице. А одозгора, само на критичните места ставам:
    zdrave 30-500x500.jpg
    Многу брзо ги суши, многу е густа и мрсна, но ептен добра работа врши. :)
    И така спијам и пазам да не се уплескам цела, но некако не ми иде... :rofl:

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    @crazylady Ako ne se lazham od Prilep si, otkade go kupi?
    Jas Bitola ne mozham da najdam vakvo, go imam ova desno zelenoto, ama gledam deka nema efekt, aj kazhete mi neshto podetalno za ova so sivoto kapache :)

17. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    Што мислите за мицеларната вода на Биодерма и дали некоја од вас ја има користено? [​IMG]

18. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Јас го купив sensilis klindacin, околу 200 и нешто денари и од мое искуство да кажам дека многу брзо поминуваат веќе направените акни. А дали го спречува правењето на нови акни не можам да кажам зашто кратко време го користам, битно постоечките брзо ги гори.

19. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Одлична е, јас ја користам секојдневно. Ептен е нежна, не ја иритира кожата, а од друга страна, потполно ја отстранува шминката или секојдневните нечистотии. Го чистам лицето само со неа, еднаш или два пати дневно, па нанесувам крема, значи мицеларната ми менува и сапун за лице, млеко за чистење, тоник и лосион и што и да е друго, нега на лице ми е само мицеларна вода и хидрантна крема. Што поедноставно-поефикасно. За секој случај да напоменам дека мицеларната вода не се плакне (прочитав негде дека некој го прави тоа...)
    Сепак мора да кажам дека и од Garnier мицеларната за осетлива кожа е тука некаде со квалитет како и оваа на Bioderma, а е двојно поефтина. Овие две мицеларни води се апсолутен врв за мене а сум користела многу работи, така да ги препорачувам и двете. Инаку имам масна но премногу осетлива кожа со блага розацеа и склона сум кон акни и комедони (верувам дека ја направив осетлива користејки агресивни препарати за акни и комедони :fubar:).
    Штом мене не ми го иритира нешто лицето, значи стварно е ок (fingers)

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    2.195

Која цена се двете споменати? Фала...