Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Отприлика мислам Биодерма е 870 денари 400 мл., а Гарниер 370 денари 400 ml.

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    596
    Девојки може да ми препорачате средство за чистење/ миење лице, ама да биде во форма на гел, лесен пилинг и слично. Имам сува и чуствителна кожа...

3. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    @Grungie , да се корегирам, прашав во Зегин: Bioderma е 1200 денари-500 мл, а Garnier е 220 денари 400 мл. На промоција им е и мицеларната на Corine De Farme, 400 мл околу 200-250 ден., ама не сум ја пробала, не можам да ја препорачам.

На Chimera му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    2.195
    Благодарам за исцрпниот одговор, веќе ја купив таа на Garnier во Tinex - и тоа за 280 ден!!! Според мене голема разлика во цената....(facepalm)

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anonymousgirl03

anonymousgirl03 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    237
    Може ли да ми кажеш дали одат на рецепта, и колку пари се? Јас користам едни моментално се пијат еднаш неделно веќе ми е 3 недела но нема резултат,, а немам акни само подкожно црвенило :@

6. NESKAFE25

NESKAFE25 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    Не,не одат на рецепта, а околу 450-500ден се.Ама консултирајсе првин,или во аптека прашај бидејќи јас за акните ги пијав.Па пиши што ќе направиш :)

На anonymousgirl03 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    NESKAFE25,кажи ми кој ти ја констатираше инфекцијата,на дерматолог,или пошо и мене ми се исфрла од време на време ама ја мислам дека мене ми е од полицистицни јајници.

8. NESKAFE25

NESKAFE25 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    Дерматолог ми ги препорача, а не ми е од јајниците

9. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.125
    Jas mnogu sum zadovolna. Ova mi e vtoro kutivce i imam ushte edno no kje go cuvam za vo leto. Taka mi go regulira lacenjeto na masnotijata na liceto shto sega dodeka e ladno liceto si go osekjam suvo. Od kombinirana koza, blagodarenie na gelot sega imam normalna. Teksturata mi e promeneta, seuahte stoi nekoja sitna flekicka no NEMA sporedba so prerhodno. Poiscisteno liceto od nishto drugo ne mi bilo. Mislam deka nema da zgreshish no, sepak, sekoja koza e prikazna za sebe. Se izvinuvam za latinicata, pishuvam od mob. Pozz :*

10. Marchu18

Marchu18 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Веќе незнам што друго да пробам за лицево, цело ми е нафрлано особено недела дена пред да добијам и потоа дури да ми поминат ќе дојде ред на следна менструација и така цело време сум со црвенило и мозолчиња. Имам користено и производи на гарниер, и јанг дерм лосиони и креми, и здраве и дермогал и хлорамфеникол и што уште не. Секогаш си го бришам лицето од пудра и никогаш не сум легнала со шминка и стварно им љубоморам на девојките кои воопшто не водат грижа за тоа а сепак имаат чистоо лице. Дај кажете нешто, што друго да пробам? :(:|:(:( Во последно време многу ми излегуваат и во пределот на горната усна и стварно е болно тоа место, а и на образите по некое, на челото и вилицата. Ве молам за некој совет ;(

11. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Повеќето производи што си ги напишала погоре содржат високо ниво на алкохол. Само си ја сушиш кожата, и потоа ти лачи уште повеќе себум.
    Хормони си проверила? Исхраната каква ти е? Посети си дерматолог да видите што го поттикнува проблемот и доколку не е хормонално, да го решите со правилна исхрана, козметика на поприродна база.
    Редовни домашни пилинзи и маски.
    И никако не менувај постојано производи. Кога ќе почнеш со еден добар козметички препарат, продолжи си со тој. Резултати секако нема да имаш веднаш.

12. Marchu18

Marchu18 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1

Не сум проверила хормони можеби е добро да го направам тоа. Инаку чоколадо што викаат да не се јадело мн јас скоро па ич не јадам, го отфрлив и мајонезот од исхраната вода можеби не пијам по два литри на ден но мислам дека пијам доволно. Бев на дерматолог пред 2-3 години ми даде еден лосион бел беше и што знам мислам дека не ми помогна многу, а и дерматологот не е баш најсјаен не го интересира ништо а само тој е во местото каде што живеам.

13. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Прочитај го ова http://www.gladijatori.com/статии-за-спортот/диета-против-акни_a1005.html
    Еве да ти кажам по себе, кога вежбам и имам подобар режим на исхрана, се осеќам подобро, лицето ми е почисто. Кога сум под стрес, јадам помрсничка храна и лицето одма ми се исфрла. Пред неколку месеци ми беше лом! Ја земав колекцијата од Авен, ама џабе кога јадев по два мрсни тостови само на сабајле, што би рекла мајка ми машала. :tmi: :D
    Биодевојка ја препорача колекцијата на Гамард за помасна кожа, јас се двоумам меѓу нив и Хаушка откако ќе ги потрошам овие. Можеш да ги ѕирнеш и производите на Алверде. Во рутините за чистење лице да си внесеш изладено чајче од камилица, масло од чајно дрво.
    Мене моментално ми е чисто, избегнувам пудри дур не најдам некоја соодветна на кожава со подобри состојки, затоа што знае и од пудра да ми се исфрли.
    Само не ја оптеретувај кожата со најразлични агресивни препарати, не и правиш добро така, баш напротив. :)

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  14. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.479
    Devojki neodamna imav herpes pod nosot, sega mi pomina no mi ostana kako crvena fleka na mestoto. Predlozete so sto da se mackam da iscezne.

15. Kristina...

Kristina... Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    855
  16. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    Знам, исто и јас од херпесот имав таква флека. Само од себе ќе си помини. Додуша мене ми стоеше една недела, ама одвреме наврeме ставав гел од алое вера. Да не ставав од тоа, две недели ќе ми стоеше. :whew:

17. DoktorkaOz

DoktorkaOz Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    32
    Користи Cleanance Gel од Авен, цената е 790 денари и го користиш околу 2 месеци. Специјализиран е за масна и проблематична чувствителна кожа, склона кон создавање акни! Го има во сите подоброснабдени аптеки низ Македонија.

18. А18А15

А18А15 Нов член

Се зачлени на:
    14 јануари 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Дали кремата од нивеа против акни и за чиста кожа делува? (ако некој има испробано)

19. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    Јас имам нормално-комбинирана кожа, масна т-зона...лицето го мијам наутро и навечер, единствено што нанесувам е хидрантна крема, но има денови кога ми се масти и во текот на денот, што би било подбро да користам во текот на денот, тоник за освежуавње на лицето или мицеларна вода? Иначе имам осетлива кожа, што би ми препорачале?

20. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.366
    @One.Moment јас го користам аргановото масло за лице, околу 3 месеци . Во комбинација со неколку капки чајно дрво, по рецептот на Биодевојка.

Она што го имам забележано, е дека има супер дејство. Брзо се впива и не ја масти кожата. Мислам дека одговара на било кој тип на кожа, а посебно е препорачливо за осетлива кожа, затоа што содржи витамин А ,Е и Ф. Ја регенерира кожата и ја прави мека.
    Јас ставам од "смесата" еднаш на ден, го втријувам во кожата со блага масажа.