Девојки може да ми препорачате средство за чистење/ миење лице, ама да биде во форма на гел, лесен пилинг и слично. Имам сува и чуствителна кожа...
@Grungie , да се корегирам, прашав во Зегин: Bioderma е 1200 денари-500 мл, а Garnier е 220 денари 400 мл. На промоција им е и мицеларната на Corine De Farme, 400 мл околу 200-250 ден., ама не сум ја пробала, не можам да ја препорачам.
Благодарам за исцрпниот одговор, веќе ја купив таа на Garnier во Tinex - и тоа за 280 ден!!! Според мене голема разлика во цената....
Може ли да ми кажеш дали одат на рецепта, и колку пари се? Јас користам едни моментално се пијат еднаш неделно веќе ми е 3 недела но нема резултат,, а немам акни само подкожно црвенило
Не,не одат на рецепта, а околу 450-500ден се.Ама консултирајсе првин,или во аптека прашај бидејќи јас за акните ги пијав.Па пиши што ќе направиш
NESKAFE25,кажи ми кој ти ја констатираше инфекцијата,на дерматолог,или пошо и мене ми се исфрла од време на време ама ја мислам дека мене ми е од полицистицни јајници.
Jas mnogu sum zadovolna. Ova mi e vtoro kutivce i imam ushte edno no kje go cuvam za vo leto. Taka mi go regulira lacenjeto na masnotijata na liceto shto sega dodeka e ladno liceto si go osekjam suvo. Od kombinirana koza, blagodarenie na gelot sega imam normalna. Teksturata mi e promeneta, seuahte stoi nekoja sitna flekicka no NEMA sporedba so prerhodno. Poiscisteno liceto od nishto drugo ne mi bilo. Mislam deka nema da zgreshish no, sepak, sekoja koza e prikazna za sebe. Se izvinuvam za latinicata, pishuvam od mob. Pozz
Веќе незнам што друго да пробам за лицево, цело ми е нафрлано особено недела дена пред да добијам и потоа дури да ми поминат ќе дојде ред на следна менструација и така цело време сум со црвенило и мозолчиња. Имам користено и производи на гарниер, и јанг дерм лосиони и креми, и здраве и дермогал и хлорамфеникол и што уште не. Секогаш си го бришам лицето од пудра и никогаш не сум легнала со шминка и стварно им љубоморам на девојките кои воопшто не водат грижа за тоа а сепак имаат чистоо лице. Дај кажете нешто, што друго да пробам? Во последно време многу ми излегуваат и во пределот на горната усна и стварно е болно тоа место, а и на образите по некое, на челото и вилицата. Ве молам за некој совет
Повеќето производи што си ги напишала погоре содржат високо ниво на алкохол. Само си ја сушиш кожата, и потоа ти лачи уште повеќе себум. Хормони си проверила? Исхраната каква ти е? Посети си дерматолог да видите што го поттикнува проблемот и доколку не е хормонално, да го решите со правилна исхрана, козметика на поприродна база. Редовни домашни пилинзи и маски. И никако не менувај постојано производи. Кога ќе почнеш со еден добар козметички препарат, продолжи си со тој. Резултати секако нема да имаш веднаш.
Не сум проверила хормони можеби е добро да го направам тоа. Инаку чоколадо што викаат да не се јадело мн јас скоро па ич не јадам, го отфрлив и мајонезот од исхраната вода можеби не пијам по два литри на ден но мислам дека пијам доволно. Бев на дерматолог пред 2-3 години ми даде еден лосион бел беше и што знам мислам дека не ми помогна многу, а и дерматологот не е баш најсјаен не го интересира ништо а само тој е во местото каде што живеам.
Прочитај го ова http://www.gladijatori.com/статии-за-спортот/диета-против-акни_a1005.html Еве да ти кажам по себе, кога вежбам и имам подобар режим на исхрана, се осеќам подобро, лицето ми е почисто. Кога сум под стрес, јадам помрсничка храна и лицето одма ми се исфрла. Пред неколку месеци ми беше лом! Ја земав колекцијата од Авен, ама џабе кога јадев по два мрсни тостови само на сабајле, што би рекла мајка ми машала. Биодевојка ја препорача колекцијата на Гамард за помасна кожа, јас се двоумам меѓу нив и Хаушка откако ќе ги потрошам овие. Можеш да ги ѕирнеш и производите на Алверде. Во рутините за чистење лице да си внесеш изладено чајче од камилица, масло од чајно дрво. Мене моментално ми е чисто, избегнувам пудри дур не најдам некоја соодветна на кожава со подобри состојки, затоа што знае и од пудра да ми се исфрли. Само не ја оптеретувај кожата со најразлични агресивни препарати, не и правиш добро така, баш напротив.
Devojki neodamna imav herpes pod nosot, sega mi pomina no mi ostana kako crvena fleka na mestoto. Predlozete so sto da se mackam da iscezne.
Знам, исто и јас од херпесот имав таква флека. Само од себе ќе си помини. Додуша мене ми стоеше една недела, ама одвреме наврeме ставав гел од алое вера. Да не ставав од тоа, две недели ќе ми стоеше.
Користи Cleanance Gel од Авен, цената е 790 денари и го користиш околу 2 месеци. Специјализиран е за масна и проблематична чувствителна кожа, склона кон создавање акни! Го има во сите подоброснабдени аптеки низ Македонија.
Јас имам нормално-комбинирана кожа, масна т-зона...лицето го мијам наутро и навечер, единствено што нанесувам е хидрантна крема, но има денови кога ми се масти и во текот на денот, што би било подбро да користам во текот на денот, тоник за освежуавње на лицето или мицеларна вода? Иначе имам осетлива кожа, што би ми препорачале?
@One.Moment јас го користам аргановото масло за лице, околу 3 месеци . Во комбинација со неколку капки чајно дрво, по рецептот на Биодевојка. Она што го имам забележано, е дека има супер дејство. Брзо се впива и не ја масти кожата. Мислам дека одговара на било кој тип на кожа, а посебно е препорачливо за осетлива кожа, затоа што содржи витамин А ,Е и Ф. Ја регенерира кожата и ја прави мека. Јас ставам од "смесата" еднаш на ден, го втријувам во кожата со блага масажа.