колку само не! го имав, ништо не направи, напротив, ми се чини дека ја влоши ситуацијата, ја воспали акната. моја препорака да не го зимате поз
убаво вака што се споделуваат искуства,кој со што се соочил и какви мерки се превземени за да реши проблемот...сепак се е индивидуално,секој со различен тип на кожа и нормално различен резултат при дејствување со одредено средство.Kако и да е се согласувам со тоа дека најдобра варијанта е да се посети кожен лекар и да се води редовна хигиена на кожата на лицето.
Имам проблематична кожа и долги години се малтретирав со акните. Имам користено од чајното дрво на орифламе а и други гелови за сушење на бубулици, но само од Хлораколот си видов ќјар. За само 2недели лицето ми се нормализира.
Значи го користам за целосна нега на лицето. Хлораколот/хлорафеникол го има во сите аптеки, во Зегин е 91ден.
Imam prasanje do vas? Imam problem so liceto veke nekolku godini sega sum 24 godini a liceto mi kako da sum vo ran pubertet . bev kaj nekolku dermatolozi no problemot e vo toa sto sekogas ima momentalni rezultati, a po izvezno vreme povtorno se pojavuvaat, smaceno mi e od preparati i drugi gluposti, neznam sto nemam probano. pa sega sakam da odam kaj Dr. Ancevski. Pa me interesira dali nekoj/a bil/a od vas tamu, pa dali bi mozele da go spodelite vaaseto iskustvo? Fala odnapred [mod-kirilica:3bdvbv50][/mod-kirilica:3bdvbv50]
Другарка ми идеше кај Др. Анчевски и и правеа некои ласерски третмани и плус и порачуваа креми од Германија. Прилично беше задоловолна. Воглавно и се исчисти лицето, меѓутоа од време на време пак и се појавуваа мозолчиња, али помалце
Jaс па би ти препорачала да не идеш кај него.. лично не сум била, али имам читано критики дека големи пари се фрлало, а ништо посебно не биднувало.. јас мислам да идеш дерматолог да те ѕирне
Имам другарка која беше кај него и и помогна,ама повторно сега и се исфрла лицето,а друга другарка пак,оди во Дерма медика,никој до сега не можеше да и помогне само они,зошто ке ти направат тестирања за да видат зошто ти е тоа така,а не како кај Анчевски само со креми и ласери и после тоа пак си излегуваат,тука барем прават испитувања за причината,не знам види како си сакаш
Ti blagodaram jarec, ajde ke odam na pregled vo derma medika pa se nadevam deka tie ke mi ponudat nekoe resenie
Оди и кај Анчевски оди и во Дерма медика и распрашај се,зошто другаркава кога се распрашуваше од Дерма медика и понудија дека ке треба да испитува хормони и таму не знам се што треба,а на другово место и рекоа креми ова она и ќе биде па затоа се реши за таму,така да прво оди слободно прашај си нека видат каква ти е состојбата они си се разбираат оа ќе си решиш дали сакаш таму.позз се надевам ќе ти излезе корисна информацијата
jas imam problem so liceto veke pet godini, nikakvi laserski ili nekoi drugi tretmani ne mi pomognale, sum bila i na ispituvanja, mi zemaja bris i bla bla bla, no nishto ne mi pomogna :/ momentalno koristam krem se vika Advantan se koristi dve nedeli i ne e skap 217 den. Od ko ke pominat tie dve nedeli ke pijam apcinja se vikaat Roakutan tie se pijat mislam deka okolu mesec dena i mnogu pomagaat, ama se i skapi 1200 den. Ovie apcinja ne se preporacuvaat za lica koi se skloni kon emotivni narushuvanja bidejki vlijaat na emocionalniot del na licnosta i pri koristenjeto mozna e pojava na depresija, koja ke zavrshi posle kratok vremenski period, no sepak ja ima. Ne sum sigurna kolku tocno tableti ima ama mislam deka se 20, prvo se prijat 10 pa se pravi pauza od nedela ili dve pa posle drugite 10. Se nadevam deka ke ti pomogni, a ke ti kazam i kaj mene kako pominuva procesot, ama sega za sega zadovolna sum od kremot Pozz [mod-kirilica:38lxbw62][/mod-kirilica:38lxbw62]
леле јас одев кај Д-р Дохчев ми даваше апчиња за контрацепција од кои се здебелив а никаков резултат немав.бев и во Дерма Медика таму исклучиво само ласер и ништо друго.Искрено дечки мислам дека ставрно за да човек си го реши проблемот со лицето треба само џебот да му е полн и стварно здравството треба да направи нешто околу овие кожни болести зошто секој нема пари да дава по приватни ординации а многу не има кои патиме од вакви болести.Инаку ако знае некој нешто за лузни од акни нека ми пише..фала
леее... од ова лосионоф клиндамицин дефинитивно НЕМА резултати !! планирам да земам хлоракол .. има ли резултати од овој лосион?? :geek: (инаку имам брунчиња ситни..не којзнае какви акни)
Za luzni koi ostanuvaat od aknite treba da napravish Mikrodermoabrazija, ima vo Skopje doktor koj go pravi toa se vika Krste Mitanovski, moja drugarka bese tamu i mnogu e zadovolna, se nadevam deka ke ti pomogni i tebe i eden vazen detal so znam dekak e te interesira plakashe po 6oo den od tretman a se praj ednash mesecno. Sega neznam dali se istite ceni, najubavo e da odish da prashash
А дали можеш да ми дадеш контакт телефон од тој доктор или ординацијата која ја има некако да исконтактирам да го решам конечно мојот проблем.фала ти многууууууууууу
девојки и јас имав некои проблеми од акни и искрено многу ми помогна дермоабразија но не бев на доктор,ја купив колекцијата скапо од странство и навистина има ефекти,пилингот ги намалува лузните а кремот ја измазнува кожата и лицето едноставно дише после целата нечистотија...слушнав дека доктор анчевски има добра ординација,но незнам број.побарајте ја неговата веб страна и таму се ќе најдете.