девојки сакам да пробам некој гел за миење лице на балеа од дм,имам нормална накај сува кожа но многу осетлива .во мојот град нема дм но другарка ми ке оди за германија па сакам да и нарачам.ако може да ми препорачате нешто од искуство,нешто што ќе ми ја чисти шминката но нема да ми го суши,иритира лицето
Другарка една ми кажа дека секоја вечер пред легнување си става алкохол на памук и го премачкува целото лице, рече ги горело сите акни и навистина има чисто лице. Сакав и јас така да почнам, али не знам дали е препорачливо за секоја кожа, бидејќи мојата е далеку по чувствителна..што мислите вие ?
Многу е јак алкохолот. И јас така како тинејџер (одамна) го чистев лицето со агресивни средства, па сега од нормална ми стана многу чувствителна кожата.
Заборавив како се вика, розева е паковката и со мали розеви гранули. Како крем за миење лице, многу е пријатно, добро е за чувствителна кожа и ја прави многу мека. А и цената е ниска, околу 150 ден.
Имам чисто лице ама на брадата некогаш знаат да ми излезат акни и ми оставаат флеки. Го пробав лосионот на Леа anti acne и многу сум задоволна ги суши акните и спречува појава на нови. И цената беше ниска за разлика од Авен и Еуцерин. Неколку недели го користсм навечер и сега планирам да прекинам затоа што немам ни потреба кожата скроз ми се исчисти.
девојкии лицево ми е катастрофа , ми излегува црвенило на образите и челото , брадата , ме пецка , порано имав мрсна кожа а сега цела ми е со лишаи , користам Дермоват но тоа е штетно , ми рекоа дека имам себореа али ништо како лек не најдов, ми треба добра крема без алкохол во неа , ве молам препорачајте некоја...
Што мислите за La Roche Posay производите?Ги има ли користено некој?Поточно Еffaclar Duo Plus и дали помага за флеки од акни?
@young.lady mene mi pomognaa ...seuste gi koristam gelot za mienje i efeclar duo plus ...mora podolg period da se koriste za da ima efekti..kaj mene imase..e sega sekoja koza e razlicna ...
Лицето ми е многу чуствително, постојано ми изегуваат брунчиња ситни и навистина веќе не знам што да направам, се што ќе купам не ми одговара. Дај предложете ми нешто за чуствителна кожа, нееднаквост на тенот, дали е подобро мицелрна вода или млеко за чистење?
Мене ме посоветува лекар да го миjaм лицето само со нежно средство за деца, ми го предложи од бекутан пена за лице и рачиња. Се миjaм веке неколку дена, убаво вади шминка и нечистотии а не ja иритира кожата.Работата било ништо да не остане на лицето, а и од мицеларна и од млеко би останале траги што иритираат.
Јас лицето го мијам само со вода, ама ми треба нешто што преку ден ми го освежувала лицето... Навистина веќе не знам што ќе правам со лицево, некогаш го чуствувам мрсно, некогаш т-зоната ми е пресушена, а кога е ладно целата сум црвена, одлучив да одам на дерматолог.. Но додека одам, тоа ќе е за неколку месеца, препорачајте ми мицелрна вода која е за чуствително лице, што нема да ја иритра кожата.
Ок тогаш.... Би ти ја препорачала на Биодерма розевата мицеларна, таа е медицинска, за осетлива кожа.
Земи си Kelual DS крем, го има во сите подобро снабдени аптеки во Македонија. Има помогнето на мнооогу луѓе со вакви проблеми! Цената е околу 700 денари, ама вредат до последниот денар. Поздрав
Пробај со ова ... Добитник на награда во категорија: BEST NEW EVERYDAY FACIAL SKINCARE PRODUCT за 2015 година.