Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. secretboy

secretboy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Се отепав од барање, уште да најдам некој дистрибутер на козметика, и да видам со ке ми речи,а ти кај ги купи тие?

На afrodita26 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.565
    Рaбoтев вo кoзметички сaлoн,ги нaбaвувaме oд lipo кoзметикa oд белгрaд.Тoa беше пред 8-9 гoдини.

3. young.lady

young.lady Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    53
    Што да користам за мрсна кожа?Премногу ми е мрсно лицето ми треба нешто што ќе ми ја намали мрснотијата.

4. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    Колку често треба да се користи зеланата глина за лице и после колку време користење има некакви ефекти? Прочитав дека треба два пати неделно, ама сакав и тука да видам некои искуства. Инаку ја имам оваа :)

5. VlaeKompanija

VlaeKompanija Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    kade moze da se najde u zegin go nema

6. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Јас ја користам еднаш неделно, многу ја суши кожата. @Biodevojka имаше постирано рецепти за припрема на маската.
    Ефекти има уште по првата употреба, го матира лицето и ги стеснува порите. Веќе по 2-3 употреби се забележува дека се чисти лицето и не се јавуваат нови акни.

Последна измена: 5 април 2016
    На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Od bugarija go kupiv jas

8. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Јас користам еден крем шо го купив од аптека.Евтин е околу шеестина денари,бугарски е.Здраве се вика.
    И стварно помага,мислам лицето го прави стакло,за мерак.Потсеќа малку како солеа нешто нивеа,но ова го прави чисто лицето.Ем мозолките ги снемува,ем црнките аш бубата и слично...Пробајте и со ова ако немате досега пробано ;)

На stevemila и LollySky им се допаѓа ова.
  9. Girl4ever

Girl4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Неодамна ми се појавиа акни во пределот на вратот и брадата само на тоа место.Инаку одсекогаш сум имала чисто лице.Мислев дека се привремени но помина време и не ги снема.Бидејки беа многу црвени отисов на дерматолог и ми ги препорача LA ROCHE POSAY дали некој ги има користено и дали помогнале?.Исто така ми го препорача клиндамицинот кој и претходно го користев.

10. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    И мене пред месец дена ми се исфрли наеднаш цело лице и користев од La Roche, Effaclar Duo кремата и лосионот со плаво паковање од истата колекција за чистење на пори. Колекцијата е супер и ова не е прв пат да ја користам. Ми се среди лицето за 10тина дена.
    Чисти го лицето добро, се додека не остане ништо на памукот, можеш и маска од глина да правиш и на крај стави од кремата. Наутро и навечер.

11. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Мојот ритуал еднаш неделно е:
    Варам чај од камилица и инхалирам и го парам лицето истовремено околу 7-8 минути, зависи како ќе издржам.
    Со blackhead removal tool од Sephora го врвам лицето и вратот и го собирам себумот, а имам и доста црнки на носот, па излегуваат без проблем со отворени пори.
    [​IMG] вака изгледа алатчето, го купив од Sephora кога бев во USA - 11$.

Исто така, купив една маска за лице, од презентација во трговски центар, и воодушевена сум.
    Маската е прескапа, и затоа ја штедам сега :lol:, но ефектот потоа е неверојатен.
    Козметичарката каде што повремено одам на чистење се чудеше како го постигнувам тоа.

На secretboy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. secretboy

secretboy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    OD kade go kupi blackhead removal tool ? ?

13. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    @secretboy од Sephora во трговскиот центар Galeria во Форт Лаудердејл, Флорида.

14. secretboy

secretboy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Kaj nas golema shteta e sho go nema nikade vo prodazba. Go vidov na Amazon 7 dolari e ke go poracam -_- to e

15. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Супер алатче и не многу скапо, со оглед на тоа со купувањето на такво, трошиш колку за еден третман на козметичар, а ќе ти остане засекогаш да го користиш.
    Порачај си го, јас секоја недела го користам и кажав, презадоволна сум.

На secretboy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Capricorn96

Capricorn96 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    408
    Јас си го исчистив лицето со кантарионово масло. Имав и црнки и лузни од акни на образите и челото, секоја вечер пред спиење го мачкав лицето и за десетина дена видов добри резултати.

На Nella404 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DivineFM

DivineFM Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    122
    Дерматолог за акни ми препорача да пијам Summamed,има некој пиено?

18. Nella404

Nella404 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    32
    Ти зеде брис од акна? Ти најде бактерија?
    Ги пиев јас пред некој месец, воедно ги користев, а и ги користам уште 1% Dalacin C и Avene TriAcneal.
    Ова Авенето се става навечер, ноќна крема е, не треба да има допир со сонце, а Далацинот дерматологот ми кажа да го ставам на акните само, 2-3 пати во денот, да не се претерува.

Со сумамедот внимавај, најади се мноооогу убаво пред да се напиеш, може и пола час пред сумамедот да се напиеш ранитал или ранитидин.
    Бааги јак антибиотик е, мене тогаш и дијареа ми се јави, па и електролити пиев.
    И тебе ти препорачувам и електролити, и ранитал или ранитидин или улкодин нешто за желудник, па на крај сумамедот.

19. DivineFM

DivineFM Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    122
    Не, не направив никакви испитувања.Ми препорача да користам acne attack од др.Wolff и dermopurifyer од eucerin.

Прикачени фајлови:

На Nella404 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. secretboy

secretboy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Airol Tretinoine- Zemete go kremov ke bidite prezadovolni za crnki akni i slicno, po 5 dena nishto nema da imate na lice. . . .