Се отепав од барање, уште да најдам некој дистрибутер на козметика, и да видам со ке ми речи,а ти кај ги купи тие?
Што да користам за мрсна кожа?Премногу ми е мрсно лицето ми треба нешто што ќе ми ја намали мрснотијата.
Колку често треба да се користи зеланата глина за лице и после колку време користење има некакви ефекти? Прочитав дека треба два пати неделно, ама сакав и тука да видам некои искуства. Инаку ја имам оваа
Јас ја користам еднаш неделно, многу ја суши кожата. @Biodevojka имаше постирано рецепти за припрема на маската. Ефекти има уште по првата употреба, го матира лицето и ги стеснува порите. Веќе по 2-3 употреби се забележува дека се чисти лицето и не се јавуваат нови акни.
Јас користам еден крем шо го купив од аптека.Евтин е околу шеестина денари,бугарски е.Здраве се вика. И стварно помага,мислам лицето го прави стакло,за мерак.Потсеќа малку како солеа нешто нивеа,но ова го прави чисто лицето.Ем мозолките ги снемува,ем црнките аш бубата и слично...Пробајте и со ова ако немате досега пробано
Неодамна ми се појавиа акни во пределот на вратот и брадата само на тоа место.Инаку одсекогаш сум имала чисто лице.Мислев дека се привремени но помина време и не ги снема.Бидејки беа многу црвени отисов на дерматолог и ми ги препорача LA ROCHE POSAY дали некој ги има користено и дали помогнале?.Исто така ми го препорача клиндамицинот кој и претходно го користев.
И мене пред месец дена ми се исфрли наеднаш цело лице и користев од La Roche, Effaclar Duo кремата и лосионот со плаво паковање од истата колекција за чистење на пори. Колекцијата е супер и ова не е прв пат да ја користам. Ми се среди лицето за 10тина дена. Чисти го лицето добро, се додека не остане ништо на памукот, можеш и маска од глина да правиш и на крај стави од кремата. Наутро и навечер.
Мојот ритуал еднаш неделно е: Варам чај од камилица и инхалирам и го парам лицето истовремено околу 7-8 минути, зависи како ќе издржам. Со blackhead removal tool од Sephora го врвам лицето и вратот и го собирам себумот, а имам и доста црнки на носот, па излегуваат без проблем со отворени пори. вака изгледа алатчето, го купив од Sephora кога бев во USA - 11$. Исто така, купив една маска за лице, од презентација во трговски центар, и воодушевена сум. Маската е прескапа, и затоа ја штедам сега , но ефектот потоа е неверојатен. Козметичарката каде што повремено одам на чистење се чудеше како го постигнувам тоа.
Kaj nas golema shteta e sho go nema nikade vo prodazba. Go vidov na Amazon 7 dolari e ke go poracam -_- to e
Супер алатче и не многу скапо, со оглед на тоа со купувањето на такво, трошиш колку за еден третман на козметичар, а ќе ти остане засекогаш да го користиш. Порачај си го, јас секоја недела го користам и кажав, презадоволна сум.
Јас си го исчистив лицето со кантарионово масло. Имав и црнки и лузни од акни на образите и челото, секоја вечер пред спиење го мачкав лицето и за десетина дена видов добри резултати.
Ти зеде брис од акна? Ти најде бактерија? Ги пиев јас пред некој месец, воедно ги користев, а и ги користам уште 1% Dalacin C и Avene TriAcneal. Ова Авенето се става навечер, ноќна крема е, не треба да има допир со сонце, а Далацинот дерматологот ми кажа да го ставам на акните само, 2-3 пати во денот, да не се претерува. Со сумамедот внимавај, најади се мноооогу убаво пред да се напиеш, може и пола час пред сумамедот да се напиеш ранитал или ранитидин. Бааги јак антибиотик е, мене тогаш и дијареа ми се јави, па и електролити пиев. И тебе ти препорачувам и електролити, и ранитал или ранитидин или улкодин нешто за желудник, па на крај сумамедот.
Не, не направив никакви испитувања.Ми препорача да користам acne attack од др.Wolff и dermopurifyer од eucerin.
Airol Tretinoine- Zemete go kremov ke bidite prezadovolni za crnki akni i slicno, po 5 dena nishto nema da imate na lice. . . .