Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Колку ќе користи информацијата, не сум употребувала млеко за лице од Гарниер или тоник. Ги има на роза и грозје. Служат за отстранување на шминка, но исто така можат да се употребуваат и како сретства против акни и мозолчиња. Млекото е мрсно и е повеќе наменето за проблематична кожа т.е. розевото пакување за нормална кожа, а зеленото за нормала и комбинирана.

2. Girl4ever

Girl4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Ќе може да ми кажеш нешто повеќе за маска од глина прв пат слушам ?

3. secretboy

secretboy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Od ovie krem so zastiten faktor toniran- od koj ste zadovolni?

4. мари че

мари че Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    89
    Само рацете подалеку од лицето. Јас имам мозолчиња и приметив дека ми се појавуваат повеќе додека ми трае месечниот циклус и кога си го чепкам лицето. Најдобар лек е да го миеш, па потоа да го поминеш со памукче и тоник или крема за лице.

5. VlaeKompanija

VlaeKompanija Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    decki edni prasanje dali so kremava mozam da si go mijam liceto sekojdnevno ili moram da ja koristam isklucivo za pred bricenje?

Прикачени фајлови:

6. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    Девoјки имaм приличнo чистo лице, нo вo ПМС ми излегувaaт вaкви, oгрoмни aкни нa челoтo, кaкo чирoви се. Кaкo дa ги oтстрaнaм?

Инaку зa чистo лице, знaм декa ќе ве изненaди јaс кoристaм интимен гел aнтибaктериски oд дм секoјa вечер. Веке oдaмнa немaм црнки и брунчињa. Е сегa oсвен чирoвиве...

Прикачени фајлови:

7. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Јас вака локално ставам од Gerovital Plant Ultraactive Stop Acne крема. Се става директно на самата акна и ја суши многу брзо. Во Зегин ја има, околу 300 денари е.

На SunshineYo му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    23
    Kako ja pravite maskata od zelena glina,dali dodavate nekoemaslo na pr.maslinovo,kokosovo?

9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    Јас ставам една лажичка глина, една лажичка вода, мешам, па ако треба додавам уште малце вода. Не ставам масло, иако пишува на опаковката дека може да се додаде доколку имате сува кожа. Откако ќе ја измијам ставам поголема количина од кремата која ја користам.

10. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    23
    Blagodaram!Kakva glina koristis,jas imam od onaa na Vitalia i kolku cesto ja pravis maskata?

11. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Здраво имам проблем,имам и мали мозолчиња но сега имам некои големи мозолки ги чепкав ги стискав и сега ми се инфицирале,дај совет кажете што да правам прво за инфекцијата после за што да користам за почисто лице ? :(

12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    И јас таа ја користам, ја купив пред недела дена и ја правам три пати неделно.

13. IvanaSara

IvanaSara Нов член

Се зачлени на:
    12 април 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, барам помош за мозолчиња кои притоа дерматолог ми кажа дека ми се бактериски и ми препорача да си ставам било каков антибиотик диретно на нив, но тоа не помогна тие не исчезнаа... Исто така ми кажа дека има типичен пример на комбинирана кожа, тоа и не ме мачи толку многу колку што ме мачат овие мозолчињава, кои со месеци не исчезнуваат. И тоа само на десниот образ ми се појавуваат.

14. Srcence16

Srcence16 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Devojki ve molam pomagajte... Na celoto lice imam akni.. Preporacajte mi nekoja krema,gel,losion.. Nesto od sto ke mi pominat aknite ve molam... Pisete

15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    Има 250 страни со одговори на такво прашање, сврти наназад барем 10 и ќе најдеш.

На LittlePinky, secretboy и LollySky им се допаѓа ова.
  16. secretboy

secretboy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Airol-Tretionoin 0.05%

17. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    Дали некоја користела хидроген пероксид? Гледав видео на јутуб со beauty hacks и читав дека ги убивало бактериите, добро е и за рани, но сакав да се осигурам пред да пробам. :)

18. MsLastovica

MsLastovica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    69
    Можеш да го користиш за рани, да ја измиваш раната со него. На здрава кожа никако. 3% хидроген.. :)

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. miley21

miley21 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    44
    Имав прилично чисто лице ама нешто почна да ми се нафрла...Може ли некој да ми препорача крема за мрсна кожа сколна кон нафрлување, со заштитен фактор? Може да е медецинска, органска козметика, само не Нивеа, Гарниер, зашто се што имам купено од тие брендови лицето ми се нафрла.
    И уште нешто, што е подобро за чуствително лице склоно кон исфлување млеко или гел за лице? Што ќе ми препорачате?

20. DivineFM

DivineFM Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    122
    Девојки,на почетна на фб ми излезе некој козметички салон Clarissa nails MK,се наоѓа во ТЦ Бисер,1ви КАТ. Нуди класичен третман на лице,за отстранување на митесери по цена од 400 ден. Цената ми е ептен примамлива,па сакам да слушнам ваши искуства доколку го има некоја посетувано салонот.