Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. LollySky

LollySky Популарен член

Oд Avene кремите се многу квалитетни, медицинска козметика баш за чувствителна кожа, со заштитен фактор 20. Ги има во Зегин, околу 1200-1300 денари. За масна кожа ти ја препорачувам Avene Legere кремата.

DoktorkaOz likes this.
  2. mila7

mila7 Истакнат член

Дали кремите на Алверде имаат заштитен фактор? Ми треба некоја крема за мрсно лице што ќе содржи заштитен фактот, предлог?

3. confussed :(

confussed :( Истакнат член

КАДЕ ГО КУПУВАШ???

sad-girl-1 likes this.
  4. -Cute_Ownership-

-Cute_Ownership- Активен член

Здраво, може ли да ми помогнете имав многу чисто лице и не знам што се случи сега во пределот на образите и надоле имам како некои црвени дамки и на челото постојано имам мозочиња, некоја крема така да ми препорачате?? :)

butterfly33 likes this.
  5. mila7

mila7 Истакнат член

Не сум правела маски, такви работи....ама сакам да прашам како треба, прво пареа на лице па маска или обратно?

6. mariahe

mariahe Активен член

Ме интересира дали некој го има користено кремот Имекс што е како пудра, дали кремовите за акни може да се нанесуваат навечер, зашто преку ден немам време а нити можам овој крем денски да го ставам, а негде имам читено дека крем навечер не е добро?

7. M.laDy

M.laDy Популарен член

@mariahe Ваљда знаеш дека ова кремче се става само на акните не на цело лице и да се става навечер. Јас сите креми чуда за акни што сум ги користела пишувало наутро и навечер, или само навечер.

8. mariahe

mariahe Активен член

@M.laDy да знам дека само на акните се става...ама преку ден немам време да го мачкам па го ставам само навечер во период кога ќе се нафрли лицето...сакав да прашам нема врска зашто навечер го ставам

9. mila7

mila7 Истакнат член

Што би било подобро тоник или мицеларна вода? Ми треба нешто што преку текот на денот ќе ја освежувам кожата а воедно ќе ги отсранам нечистотиите на лицето..
    Јас ја имам на Оливал мицелрната вода, но наместо да го чисти, таа повеќе му дава дополнителен сјај на лицето и ми ја мрси кожата..Некоја мицеларна за мрсно-комбинирано лице која отпосле не е потребно одмивање? Нема да ја иритира кожата?

10. Amelia

Amelia Популарен член

Дали ги имате користено производите на Јанг Дерм на Алкалоид што ќе кажете за нив ?

11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Јас не сум задоволна. Немаше некакво подобрување на лицето, исто и подлогата за пудра не ми се свиѓаше. Има некаква чудна портокалова боја која се нанесувше нерамномерно и лицето ми светнуваше одма.

12. piglet1

piglet1 Популарен член

Девојки, може да ми препорачате некој крем за лице, за мрсна кожа што ја матира кожата? Благодарам.

13. crazylady

crazylady Форумски идол

Мене ми треба некој лосион или гел за многу мрсно лице значи нема што немам пробано.. посебно ми се мрси околу т-зоната.
    Го користам гелот од бел чај од планет спа ама не ми помага некако
    Нешто друго да ми препорачате ?

14. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Ако лицето ти е склоно кон акни, моја ппрепорака ти ее да си земеш Gerovital plant гел за миење на лице. Мене ми помогна и тоа многу, мислам дека беше 210 или 230 ден. така нешто.

15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Дали сте ги користеле производите на Eveline pure control? Сакам да ги купам гелот за длабинско чистење, тоникот и кремата за лице.

16. girl96

girl96 Истакнат член

Што би препорачале за секојдневно чистење на лицето(не од шминка, туку како вообичаена рутина)? Потребно ми е нешто што би дејствувало на вадење на нечистотијата и бактериите и освежување притоа? Ако има некој искуство со овие два производа, може да сподели, и ме интересира, дали овие креми/пилинзи предизвикуваат некаква иритација, црвенило итн?
    [​IMG] [​IMG]

17. Elence93

Elence93 Форумски идол

Го користев второто и преубаво е! Многу е нежно и ја остава кожата многу мека. Има гранули, но не иритираат, туку како да се топат веднаш. Не е како класичен пилинг, повеќе е како крем за миење лице.

LollySky and girl96 like this.
  18. MsLastovica

MsLastovica Истакнат член

Јас го користам овој пилинг и задоволна сум. Пилинг е со ситни гранули. Имам сува и чуствителна кожа склона кон иритации, ама со овој пилинг немам проблем. Го користам еднаш неделно.

girl96 likes this.
  19. love11111

love11111 Истакнат член

@Elence93 Јас ги порачав тоникот за лице, гелот и маска+пилинг и за сите пишуваше дека го намалува сјајот, ги чисти акните како и црнките. Читав добри рецензии на Интернет, па па останува да стигнат па да ги пробам. Исто така одговара за мрсна кожа, додека сува, комбинирана дополнително ги суши.:)

Elence93 and Feminka22 like this.
  20. DoktorkaOz

DoktorkaOz Активен член

Пробај да користиш пена за чистење на лице Mousse nettoyante од Авен (за чистење на лице) и Fluide Matifiant Hydratant (за нега). Има премногу задоволи кој го користат овој третман со ваков проблем како твојот.