Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. tami-mk

tami-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    да Анчевски е еден од најдобрите но е премногу скап.незнам веше што да правам за разлика од претходно многу м и е поисчистено лицето но пак знае да ми се нафрла со такви големи поткожни,ми останаа многу флеки само на едната страна и само на таа страна имам лузни и стварно сакам да го средам лицето да немам потреба барем секогаш да ставам пудра зошто ни до продавница без пудра не сум идела знам дека звучи чудно но лицето е огледало на душата нема нешто понежно од тоа едно девојче да има чисто лице ставрно создава депресија порано никадде не сум излегувала се затварав дома и плачев зошто знаев колку сум забележлива и кога ке ставам пудра толкави подуени а одозгора ставено пудра течна и камена како малтер врз лицето премногу вештачки.се надевам дека ке си помогнеме едни на други колку можеме со информации

2. tami-mk

tami-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    да Анчевски е еден од најдобрите но е премногу скап.незнам веше што да правам за разлика од претходно многу м и е поисчистено лицето но пак знае да ми се нафрла со такви големи поткожни,ми останаа многу флеки само на едната страна и само на таа страна имам лузни и стварно сакам да го средам лицето да немам потреба барем секогаш да ставам пудра зошто ни до продавница без пудра не сум идела знам дека звучи чудно но лицето е огледало на душата нема нешто понежно од тоа едно девојче да има чисто лице ставрно создава депресија порано никадде не сум излегувала се затварав дома и плачев зошто знаев колку сум забележлива и кога ке ставам пудра толкави подуени а одозгора ставено пудра течна и камена како малтер врз лицето премногу вештачки.се надевам дека ке си помогнеме едни на други колку можеме со информации

3. SuperGirl.Kr.-.bu

SuperGirl.Kr.-.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Бројот на Крсте Митановски е 02 2 444 365 овај број му е од ординацијата се надевам дека ке ти помогни и ке бидис задоволна :) позз

4. tami-mk

tami-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    леле фала ти срце ептен за бројчето ке се јавам па ке ти пишам што сум направила поздравче

На SuperGirl.Kr.-.bu му/ѝ се допаѓа ова.
  5. feminna09

feminna09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14

па мислам дека Клиндамицинот е многу појак од Хлораколот ..кога бев во аптека ме прашаа дали прво имам користено Хлоракол како послаб лосион за потоа да земам Клиндацин,инаку за такви ситни брунчиња обиди се секоја вечер лицето да го измиеш со детски сапун или без потоа со влажни марамици да го избришеш и потоа убаво да го чистиш со чај од камилица.Мене ова многу ми помогна :)

6. tami-mk

tami-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    дечки дали ги има некој користено Dermabion tabletite da mi kaже дали ги има кај нас во аптекиве и колку пари се?

7. SuperGirl.Kr.-.bu

SuperGirl.Kr.-.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    jas gi imam koristeno Dermabion, mislam deka bea 100 ili 120 denari :))

8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    а можи нешто повеќе за таблетите да ни кажите девојки :$ ?

9. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    девојки да не отварам нова тема би сакале некоја ако има искуство од АФРОДИТА козметиката да ни каже нешто повеќе дејство резултати и.т.н на канал5 гледав применување на третман со таа козметика па кажуваат дека помага и кај пигментацијата покрај тоа што ја чистат кожата мн.добро ми звучеше па би сакала ако има некоја искуство од таа колекција да го сподели и да ни кажи нешто повеќе...

10. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Za site problemi so kozata dragi devojcinja, posetete go Dr. Dohcev ne e skap pregled mislam deka bese 400 denari, ama se zakazuva :) , a za mitiseri, crnki, akni, mozolcinja, mislam deka e najdobro da si zakazete tretman kaj nekoja dobra kozmeticarka Studio SANDRAse naogja vo Centar vo skopje , ili vo studio BELLEZZA kaj dr. Vesna Gorgjievska-malku poskapa e , no pred se e DERMATOLOG, se naogja vo Kapistec, i ima salon i vo Prilep :)

11. Desapointed

Desapointed Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    6
    Ako moze nekoj da ni kaze sto da napravam vo vrska so moeto lice.mene mi izleguvaat golemi akni bev na dermatolog i napraviv nekolku ispituvanja i mi rekoa deka aknite mi se pojavuvaat zatoa sto imam policisticni jajnici i mi dadoa da pijam tableti Diane-35,i deka treba niv da gi pijam najmalku 3 meseci jas veke go pocnav 4 mesec i seuste ne zabelezuvam nekoi vidlivi rezultati :( Ako moze nekoj da mi pomogne vo vrska so toa sto da upotrebuvam a i liceto mi e celo so fleki.???

[mod-kirilica:2w7vxzwj][/mod-kirilica:2w7vxzwj]

12. K-a-t-e-n-c-e

K-a-t-e-n-c-e Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    32
    iam slushnato deka diane-35 se shetni i deka mozhat da ti nastanat nekoi komplikacii podocna :worried:
    i jas imav problemi so liceto pa odam na kozmetichar redovno i epten mi pomogna... mi isakcha po nekoja ali ne e ko sho bilo ..

13. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Исто беше и со мене, само што јас немав полицистични јајници.
    Згрешив што ги пиев апчињата околу 5 месеци, иако немаше видливи резултати, си велев секој момент ќе се случи нешто.
    Ама ништо ;( , згора на тоа и си имам и 7 кила вишок, кои никако не успевам да ги симнам :sweat:
    Значи јас лично, немам убаво искуство со Диане 35. :!:

14. Desapointed

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    6
    Значи и од ова ништо мене прво ми рекоа дека треба да ги пијам 3 месеци, откако завршија тие три месеци ми рекоа дека терапијата може да се подолжи до 6 па дури и до 9 месеци... тоа е многу а пак не знам дали ќе има резултати. :( Премногу сум разочарана од се бидејќи не знам веќе што да правам и самата не знам што се сум пробала, секакви препарати и од ништо нема подобрување. :(

15. babyblue

babyblue Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    12
    негде на форумот прочитав дека лекот за полицистични јајници си го нашле во чајот од невен, па пробај

16. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Женски бе,како нашите баби пред 60 години живееле без кремови за тело,млеко за тело,пудра, и 300 други такви срање,па пак имале чисти мазни лица како бебешки гзиња?
    А сега ние ставаме секакви глупости и сакаме чисти лица...Јас искрено ништо не ставам на лицето и освен пегите немам ништо проблеми со лицето освен пред да добијам ми излеваат чат пат по некое монструмче некое брумче...мислам дека природно си е природно ;)

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Desapointed

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    6
    Да ама мене ми рекоа дека акните ми излегуваат поради цистите,и дека кога ке ми испукаат цистите ке ми се исчисти лицето,значи мојот проблем е од внатрешна причина,а кремови за лице не користам затоа што ми рекоа дека со нив само се затвораат порите,користам само лосион за чистење на лицето и ги пијам таблетите за да ми испукаат цистите барем така ми рекоа...

18. avemaria

avemaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Сакам да ве прашам како можам да се ослободам од мозочиња на деколтето ситни се и празни скоро секогаш ама нонстоп на тоа место се јавуваат пубертетот заврше уште одамна ниту растам ниту сум тинеџерка ...крема или што било кажете ве молам на нерва ми одат

19. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339
    Акните треба да се третираат како заболување на кожата и најпрво треба да се дијагностицира од кој тип се, причината за нивната појава, интензитетот и зафатеноста на кожата, а потоа да се лекуваат дали лолаклно или системски. Значи не се само еден тип акни. Може да бидат акне вулгарис, цистични акни, акни конгоблата... Затоа пред да се лечи проблемот, информирајте се детално.
    Еве корисни линкови со многу информации, каде ја разграничува терапијата на локална и системска, кај кои видови акни се применува едната, а кај кои другата, кои препарати се применуваат и слично:

http://www.stetoskop.info/preparati-protiv-akni-b13-bs200-p91-nc1-book.htm

http://www.stetoskop.info/antibiotici-za-dermatolosku-primenu-b13-bs203-p91-nc1-book.htm

http://www.stetoskop.info/kortikosteroidi-za-dermatolosku-primenu-b13-bs211-p91-nc1-book.htm

На Mamurna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    мене ми се јавуваа исти такви и на лицето и по деколтето. а имам 22 години, ни во пубертет не сум имала ама вооопшто никаков проблем со бубуљици и слични ствари.
    сега последно што пробав (и преееемногу сум задоволна) е Garnier Pure колекцијата, користам гел (еден што е син, со пумпица - значи не тој што е pure action - со малку бела боја на паковката, за ептен проблематична кожа, туку само pure), и тоник од истата линија, а исто така и крем од таа другата колекција на garnier - pure action, хидратантен е и ги суши бубуљиците и го матира лицето.
    Гелот и тоникот ги користам веќе пола година, а кремот го зедов пред 1 недела и целосно сум задоволна.
    Секое е по околу 250-270-300 денари, ама се премногу квалитетни. Мислам дека најефтини се во Зегин (никако во Веро! се опчив по 40 ден поскапо на продукт последниот пат).
    и така .

На Mamurna му/ѝ се допаѓа ова.