Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. confussed :(

confussed :( Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    9
    Od kade go kupuvas cistoto bedemovo maslo...Blagodaram

2. confussed :(

confussed :( Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    9
    Jas sto se ne probav ( Kilindamicin mast, losion, IMEX mast itn.)no spas samo najdov vo AIROL, se kupuva vo Grcija. Pozdrav

3. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    На xxAngelxx му/ѝ се допаѓа ова.
  4. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    @mila7 колку што сум јас запознаена најдобро е после било која мицеларна вода лицето да се измие со вода.

5. Катерина996

Катерина996 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    23
    За сите кои што имате проблеми со акни на лицето ви го препорачувам следново:
    - Најпрво лицето мора да се исчисти, односно да подлежите на третмани со што лицето ќе ви го исчистат од внатрешните "нечистотии".
    - Лицето да се мие навечер и насабајле со бебешко сапунче, верувајте дека тоа е најдобро.
    - Е сега, следниов рецепт е препорачан од дерматолог од Србија кој што мене ми го пренесоа и делува доста ефективно.Јас досега познавам дете на кого сето ова му делуваше позитивно, а ви кажувам и од само свое искуство.Имено, во чаша за кафе наполнета со млака вода растворате ASPIRIN+VITAMIN C шумлива таблета (во аптеките се продаваат цели паковања по цена од 200 денари максимум) и CEFALEXIN.
    Ова може да го нанесувате во текот на денот колку пати сакате.Аспиринот делува благотворно на акните бидејќи содржи салицилна киселина.Може да прашате по аптеките, ќе ви го потврдат овој рецепт.
    Доколку имате флеки на лицето од акни може да користите јаболков оцет.
    Јас имав долго проблеми, најпрво од хормонски причини.Тоа се среди но сепак немав чисто лице.Ниедна крема, ниедно средство не ми помогна толку како овие работи што ви ги наведов.
    Консултирајте се, но пробајте.Некогаш лекот е пет пари.

На Adi888, zhap4e, xxAngelxx и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    За флеките потрврдувам за јаболковата киселина. Јас видов на јутуб дека глините во прав што се за лице ги раствараат со јаболкова киселина наместо вода и почнав и јас да ставам во зелената глина и имам чувство дека подобро делува на тој начин.

На SAMIRA и LollySky им се допаѓа ова.
  7. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.162
    Допаѓања:
    50.561
    На лицето почнав да ставам бебешка пудра една колешка од работа ми кажа дека помагала да се исчистат акните од лицето. Дали имате ставано и дали помага?

8. trixy

trixy Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    883
    Не ми помогна мене воопшто, уште повеќе се нафрлав од нејзе. Ако веќе ставаш стави обавезно без талк и парфеми. Талкот се поврзува со рак.

9. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    каков тип на акни имаш? Дали станува збор за црнки или нешто накај бубуљички?
    И каков тип на пудра ставаш дали освен зборот талк во декларацијата има и други состојки?
    Ова ми е важно за да знам што да ти советувам. Поздрав.

10. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.162
    Допаѓања:
    50.561
    @Biodevojka Па имам и црнки, па да нешто како мозолчиња едни се појават помине некоје време снема ги и се појавуваат други. Ставам бебешка пудра Бекутан. Во составот пишува талк и парфем, ама од кога почнав да ставам лицето ми е по меко нема толку многу мозолчиња

11. T-e-s-a-kam

T-e-s-a-kam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    17
    jas go imav istiot ptoblem idev po kozmetcari kade ti ne lom mi go napravija liceto edna nedela ke bide cisto posle odma me nnafrluvase od koga otidov kaj nikolina (dermatolog veke e spomnata nekolku pati niz temive) liceto za eden mesec mi bese kako na bebe i toa samo so kremi ti preporacuvam da otides da vidis :)

12. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, од аспект на декларација пудрава е ок. Меѓутоа само да ти објаснам какво влијае врз масната кожа. Пудрата не ги лечи бубуљичките туку ја апсорбира маснотијата од лицето. Меѓутоа истото дејство го прави и нишестето. Според мене подобро е да употребуваш нишесте затоа што пудрата има тенденција малку да ги запуши порите додека нишестето сепак ја остава кожата да дише.
    Значи не зборувам конкретно за оваа на бекутан која како што реков е ок, туку за сите видови на пудра (за талкот воопшто) кои се користат директно на лицето. Правам статии за два домашни рецепти за кожа со бубуљички и наскоро ќе ги објавам
    Во меѓувреме доколку сакаш пробај неколку дена со нишесте па кажи ми дали има разлика и каков е ефектот. Поздрав.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    Каде можам да купам кислородна вода за лице и по која цена?

14. buttercup5

buttercup5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    1.240
    @Elence93 ако мислиш на нешто вакво, во ДМ ја има (од пред некој месец е акцијава)[​IMG]

На SAMIRA и Elence93 им се допаѓа ова.
  15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    Даааа, леле супер! Очекував некоја луда цена, така што ова е топ. :D

На buttercup5 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. buttercup5

buttercup5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    1.240
    Vichy, La Roche-Posay или Avene би ми препорачале крема за мрсна кожа склона кон акни? Најголем проблем ми е мрснотијата, пред неколку години го користев маслото од Dr. Hauschka за нормализирање но не се сеќавам дали имав подобрување за пак да го купам.

17. stanislavac

stanislavac Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    25
    Sovet za krema za koza sklona kon prvitenje...odnosno su a koza na celo,brada,okolu nos...

18. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Не ставаj на своja рака, може се работи за себореичен дерматитис. Оди на дерматолог.

19. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    17.915
    ај препорачајте ми некое млеко хидратантно или пена за чистење на лице без штетни состојки до кај 500 ден .

20. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    До сега се што сум пробала за лице, веднаш ми се нафлрувало, епа смечно ми е од се...
    Сфаќам дека не лицето ми треба само медецински кремови, едино кремот на Авене со фактор, само од тој немав негативни последици..
    Сега пред да земам нешто сакам да прашам, Effeclar duo+ дали е добар за мрсна кожа склона кон акни или некој друг? Сакам од истата линија да земам тоникот за лице за мрсна кожа, и сега многу се мислам да не направам пак грешка.
    Читав по нет кремови за акни, и од овие три tocka-137326.jpg photo_1161_640_t.png La-Roche-Posay-Effaclar-Duo-+.png