Jas sto se ne probav ( Kilindamicin mast, losion, IMEX mast itn.)no spas samo najdov vo AIROL, se kupuva vo Grcija. Pozdrav
Од Iherb, првата нарачка не плаќаш шипинг,. Јас го нарачав ова и ми стигна за 3 недели отпилика. http://www.iherb.com/Now-Foods-Solutions-Sweet-Almond-Oil-4-fl-oz-118-ml/14394
@mila7 колку што сум јас запознаена најдобро е после било која мицеларна вода лицето да се измие со вода.
За сите кои што имате проблеми со акни на лицето ви го препорачувам следново: - Најпрво лицето мора да се исчисти, односно да подлежите на третмани со што лицето ќе ви го исчистат од внатрешните "нечистотии". - Лицето да се мие навечер и насабајле со бебешко сапунче, верувајте дека тоа е најдобро. - Е сега, следниов рецепт е препорачан од дерматолог од Србија кој што мене ми го пренесоа и делува доста ефективно.Јас досега познавам дете на кого сето ова му делуваше позитивно, а ви кажувам и од само свое искуство.Имено, во чаша за кафе наполнета со млака вода растворате ASPIRIN+VITAMIN C шумлива таблета (во аптеките се продаваат цели паковања по цена од 200 денари максимум) и CEFALEXIN. Ова може да го нанесувате во текот на денот колку пати сакате.Аспиринот делува благотворно на акните бидејќи содржи салицилна киселина.Може да прашате по аптеките, ќе ви го потврдат овој рецепт. Доколку имате флеки на лицето од акни може да користите јаболков оцет. Јас имав долго проблеми, најпрво од хормонски причини.Тоа се среди но сепак немав чисто лице.Ниедна крема, ниедно средство не ми помогна толку како овие работи што ви ги наведов. Консултирајте се, но пробајте.Некогаш лекот е пет пари.
За флеките потрврдувам за јаболковата киселина. Јас видов на јутуб дека глините во прав што се за лице ги раствараат со јаболкова киселина наместо вода и почнав и јас да ставам во зелената глина и имам чувство дека подобро делува на тој начин.
На лицето почнав да ставам бебешка пудра една колешка од работа ми кажа дека помагала да се исчистат акните од лицето. Дали имате ставано и дали помага?
Не ми помогна мене воопшто, уште повеќе се нафрлав од нејзе. Ако веќе ставаш стави обавезно без талк и парфеми. Талкот се поврзува со рак.
каков тип на акни имаш? Дали станува збор за црнки или нешто накај бубуљички? И каков тип на пудра ставаш дали освен зборот талк во декларацијата има и други состојки? Ова ми е важно за да знам што да ти советувам. Поздрав.
@Biodevojka Па имам и црнки, па да нешто како мозолчиња едни се појават помине некоје време снема ги и се појавуваат други. Ставам бебешка пудра Бекутан. Во составот пишува талк и парфем, ама од кога почнав да ставам лицето ми е по меко нема толку многу мозолчиња
jas go imav istiot ptoblem idev po kozmetcari kade ti ne lom mi go napravija liceto edna nedela ke bide cisto posle odma me nnafrluvase od koga otidov kaj nikolina (dermatolog veke e spomnata nekolku pati niz temive) liceto za eden mesec mi bese kako na bebe i toa samo so kremi ti preporacuvam da otides da vidis
Здраво драга, од аспект на декларација пудрава е ок. Меѓутоа само да ти објаснам какво влијае врз масната кожа. Пудрата не ги лечи бубуљичките туку ја апсорбира маснотијата од лицето. Меѓутоа истото дејство го прави и нишестето. Според мене подобро е да употребуваш нишесте затоа што пудрата има тенденција малку да ги запуши порите додека нишестето сепак ја остава кожата да дише. Значи не зборувам конкретно за оваа на бекутан која како што реков е ок, туку за сите видови на пудра (за талкот воопшто) кои се користат директно на лицето. Правам статии за два домашни рецепти за кожа со бубуљички и наскоро ќе ги објавам Во меѓувреме доколку сакаш пробај неколку дена со нишесте па кажи ми дали има разлика и каков е ефектот. Поздрав.
Vichy, La Roche-Posay или Avene би ми препорачале крема за мрсна кожа склона кон акни? Најголем проблем ми е мрснотијата, пред неколку години го користев маслото од Dr. Hauschka за нормализирање но не се сеќавам дали имав подобрување за пак да го купам.
ај препорачајте ми некое млеко хидратантно или пена за чистење на лице без штетни состојки до кај 500 ден .
До сега се што сум пробала за лице, веднаш ми се нафлрувало, епа смечно ми е од се... Сфаќам дека не лицето ми треба само медецински кремови, едино кремот на Авене со фактор, само од тој немав негативни последици.. Сега пред да земам нешто сакам да прашам, Effeclar duo+ дали е добар за мрсна кожа склона кон акни или некој друг? Сакам од истата линија да земам тоникот за лице за мрсна кожа, и сега многу се мислам да не направам пак грешка. Читав по нет кремови за акни, и од овие три