Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. young.lady

young.lady Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    53
    @Biodevojka може ли да ми препорачаш нешто за акни и флеки од акни?Не е битна цената,сум пробала до сега и авене триакнеал ако се викаше така и ефаклар дуо плус(што буквално ми ја гореше кожата).И што би ми помогнало кокосово масло во тегличка во врска со лицето?

2. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    Немам користено подобар гел за миење лице! Го намалува црвенилото, ги суши акните и ги чисти црнките. Пишува да се користи наутро и навечер, али јас го користам 3 пати и сум презадоволна. Масирам на влажно лице минута-две и го плакнам со ладна вода. Го купив случајно бидејќи немаше ништо друго од линијата Pure, али ова ми е најдобро откритие. Го земав од Зегин, околу 280 ден.

3. VivienLeigh

VivienLeigh Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    10.091
    Јас скроз заборавив да пишам дека отидов за прв пат на козметичар. :rofl::$ Ми ја испофалија жената и конечно се одлучив, а не сакав, бидејќи мразам кога некој за лице ме фаќа, а уште пострашно ми е кога ќе си отидам од таму целата воспалена. :doh:
    Прво започна да ми ги отвара порите со маски од билки, а потоа почна да ме стиска со пинцета, а потоа со две натопени вати.
    Аааа потоа следува најдоброто, :rofl: ми правеше кинеска масажа на лицето и малку на вратот, а потоа ми стави маска и тоа беше тоа. Целиот процес траеше час ипол.
    Ми препорача да ги користам лосионот и тоникот на Јанг Дерм, па ако некој подолго време ги користи, слободно нека пише како е задоволен и дали има резултати.
    Ми ги препорача и Мерц таблетите, па сакав да прашам дали ако ги пијам, ќе ми се нафрла целото лице, нели, за да се исчисти од внатре?
    Лицето ми е океј моментално и ми закажува еднаш месечно. :)

4. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Да да...во никој случај! Јас користам на avene clinance за кожа изложена на акни и мајка ми ми направи лосион со магдонос и јаболков оцет па се мачкам 3 до 4 пати во денот и веќе 4 дена го котистам лицето ми е смирено за прв пат а имам проблеми со акни веќе 5 год. Се и сешто имам испробано и на разни козметичари и дерматолози сум била.

5. Ivy18

Ivy18 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    76
    072 276 954 на бројов

6. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.162
    Допаѓања:
    50.561
    @Elence93 А дали ги отстранува акните?
    Бидејќи мака мачам со нив

7. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, доколку не ти е важна цената во тој случај ти препорачувам Себо Контрол на Гамард. Земи ги и кремот и гелот за миење навистина се одлични. Ако ги земеш двата заедно мислам дека се поевтини некаде околу 1500 двата заедно. Кремот има лесна структура и одличен е за летно време. Одма се впива

На young.lady му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    Па јас го користам 3 дена и веќе забележувам разлика. Имав неколку баш испакнати и се намалија за кратко време. Сепак сигурно треба барем две недели за добри резултати.

9. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    779
    Неколку страници претходно, @Biodevojka и @Elence93 ,ми дадоа препорака да започнам со користење на зелена глина и кокосово масло.Само тоа и ништо друго.Веќе 25-6 дена го практикувам тоа.Наутро кога ќе станам го мијам одма лицето со сапунот Ассо Дерм (слика подолу) и секоја вечер пред спиење ставам кокосово масло (слика подолу).Преку еден или два дена,ретко 3 ставам зелена глина за лице и тело.Пред тоа ја користев таа што е за пиење,во помалото пакување и искрено немаше некој резултат..Имав ужасно лице,без претерување..Огормни гнојни бубулици кои болеа и крвареа...По ова се намалија ЗНАЧИТЕЛНО,лицето не ми се мрси толку како порано односно лачењето себум ми е намалено за некои си 70%..имав и сеуште ги имам црнките,но се некако избледени..ќе продолжам со се ова,сакав само да споделам со вас кои имате ваков проблем,да не фрлате пари по глупости..и јас имав пробано се и сешто...авон балеа гелови од полжави глупости здраве крема ваква крема таква крема..не велам дека не делуваат кај секого,ама моево лице бетер и бетер го иритираа..чим јас најдов решение за ова сите ќе најдат мислам :D ааа да И РАЦЕТЕ ШТО ПОДАЛЕКУ ОД ЛИЦЕТО !!!!!!!!!! Кога се си чепкав,корнев,лупев...знаеме сите што се случуваше.. download.jpg DSC_0247.JPG images.jpg

На Biodevojka, A-j-a, Elence93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    @Matea94 и јас го користам истиот крем преку ден, и сварно е супер. Ама ми треба нешто што ќе ставам навечер или пред пудра, не знам каков крем да си земам, без притоа да не ми се направат нови акни. А баш верував во Effeclar duo да беше поевтин ќе пробав но веќе страв ми е да ризикувам..

11. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Баш ми е мило драга, ме радува што слушам ваква убава вест. Откако ќе го завршиш кокосовото пробај со масло од јојоба кое одлично ги намалува акните и црнките затоа што е најблиску како структура до нашата кожа. Поздрав.

12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Каде можам да купам зелена глина и која цена е од прилика?

13. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Во сите поголеми маркети, околу 200 денари. @Emotional123

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ana mary

Ana mary Нов член

Се зачлени на:
    18 мај 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Имам голем проблем, барем јас за таков го сметам..премногу влакненца имам на лицето и за беља црни се..пробав со депилација но после два дена пак се познаваат и тоа многу..почнав да губам самодоверба и да не излегувам дење бидејќи се познаваат..помогнете ми, предложете што да направам :(

15. havai 123

havai 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    22
    Zdravo si go videla aparatceto na philips lumela za dolgotrajno otstranuvanje na vlakna go ima tuka na forumov vo kategorijata sto e za telo pisuvaa devojku iskustvo za nego i se zadovolni mozes da si procitas e sega malku skapo e ama na rati ako si vo moznost drugo nešto neznam moze nekoj drug ako znae neka ti preporaca pozdrav

16. Ana mary

Ana mary Нов член

Се зачлени на:
    18 мај 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Помислив и на тоа ама пак прашав и за други мислења..инаку забележувам и кај сестра ми темни влакненца на лицето а има 11 години..

17. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    12.651
    Не знам дали има поголем баксуз од мене :( Во сабота одам за Србија кај дечкото и лицево ми е лом ! Имам чисто лице ама во ПМС сум и катастрофа ми е сега..Кажете ми нешто ефикасно да ми помине за овие 5 дена, стварно не сакам вака да одам :?:;(

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    Мене ова доста ми помогна, ми го намалува црвенилото и акните. Јас го користам 2-3 пати дневно и правам кружни движења околу 2 мин, додека не стане како бел крем, па го исмивам со ладна вода. Пишува дека треба два пати да се користи, ама ја сум нетрпелива јбг. Инаку го купив од Зегин.
    Убаво би било ако предложат феминките и некоја крема.
    https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...40vMbtbT852tD2TPR-wPdMTryG3TQxY0ZPl3NMk2b_oVm

На krofnicka27 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Можеш да пробашсо дермогал тоникот, мене Еленче ми го предложи и сварно добар се покажа а окулу 100 денари е само,ја чисти кожата,ја матира,и не ја суши,ги засушува акните,малку мирисот е јак,ама изветрува,така прво со памук/блазница ичисти го,можеш да пробаш со гелот на гарниер Еленче ти ставила слика,јас 1 неделно користам гелови,пилинзи и сл и не практикувам многу,пошо имам комбинирана кожа,(порано ми беше мрсна),знаат да ми ја исушат кожата,и после тоа да ми се исфрли лицето,така да за гелови ,пилинзи не би можела мн дати помогнам да не ти направам некоја беља,сепак за лице станува збор,а за крема секако мораш после тоникот да ставиш,дуо еффаклар ја имам пробано од тестерче и ок е ама искрено мене ми е преценета за парите окулу 900 ден е,како поефтина варијанта а ок е приметив да делува брзо ги суши акните,уф и мене у пмс знае да ми се исфрли лицето, си ја земав на акција во зегин пред неколку месеци на геровитал,и по препорака од форумот за бугарско кремче ми се потроши,ама добро беше,боја во вид на пудра имекс окулу 3/4 евра мислам да беше,мене ми го земаа од Бугарија,па ако си во можност ти или некој друг да ти ја земе,сега пробај со ова на геровитал,еве ти слика.[​IMG]

На Elence93 и krofnicka27 им се допаѓа ова.
  20. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    IMG_1639.JPG DSCN9014n.JPG dali gi ima nekoj koristeno pproizvodite na Dr.Wolff? Prilicno
    se skapi no mn bile efikasni...

На Snowbell му/ѝ се допаѓа ова.