Јас кога бев кај др.Анчевски ми ги дадоа овие, искрено не ми помогнаа многу. Ништо повеќе не ми ги исчистија од оние лосиони и креми од по 300 ден., а овие заедно беа можеби со уште 0 на крај.
I mene mi gi dade dermatolog zaedno kostat okolu 2000denari procitav mn dobri komentari posajtovite I iskeno sve probav I nisto ne mi pomogna za liceto sega neznam sto da pravam
Искрено мене ми изгледаше како маркетинг трик, бидејќи немаме сите исто лице, ист тип на акни и кожа, а на сите им ги даваат. Е сега затоа и кај некои делува подобро, кај некои не, па секој со среќата. Јас бидејќи ќе одам во Бугарија летово ќе си купам две пакувања од Имекс кремчето, па ќе пишам за некој месец како е. Ако има уште некоја крема што ја купувате од таму пишете ми, да искористам.
Ovaa sto e so sivovo kutice ja imam koristeno i stvarno e dobra samo malku e jaka i neznam dali bi ti odgovarala za letno vreme inace e dobra mozes da si ja zemes
Јас го користам гелот,но не сум ептен редовна во користењето.. Го суши лицето веднаш по миењето, станува меко, .. ке го користам секојдневно, па ке кажам како ке има резултати.. Инаку скапо е, меѓутоа по малку се нанесува од гелот, па претпоставувам подолго ќе трае ..
Дали користите заштитни креми? Мене лицето многу ми се нафрлува ако не ставам заштитен крем кога излагам денски. Но денес слушнав на вести дека и со користењето на заштитен крем се предизвкива канцер...
Користам обична крема со спф20 и пудрата има спф15 или 20. А кога одам на плажа или на базен обавезно ставам посебен заштитен крем.
Од новите на Биотен, тој за мрсна кожа. Има и уште два типа и и тие се исто со спф 20. Имам пишувано малку поназад за нив, со слики и се.
Јас денес си купив хлорамфеникол, тоа ми го препорачаа како многу ефикасно.Е сега сакам да прашам некоја што го има користено дали е навистина така? И пишува дека треба да се нанесува наутро и навечер, дали можам на пример јас да си ставам по 3 пати на ден?
Хлорамфениколот доста го суши лицето, јас би ти рекла два пати на ден, после убаво измиена кожа. Исто така не го користи ако планираш да излегуваш на сонце.
Pa si ima kremovi so zastiten faktor za mrsna I problematicna koza so akni,primer Avene kolekcijata ima takva krema,inaku na ova zesko vreme ako ne stavis krema so faktor uste poveke sonceto gi vospaluva aknite
И јас имам проблем со акните уште од 13 години. Како што имам слушано од стручни лица, акните се последица од зголемено лачење на лојните жлезди, секако и други фактори ама ова најмногу. За да се регулира лачењето на жлездите треба да внесувате цинк во организмот. Јас секој ден веќе три години пијам по едно апче цинк од 20-25mg. Meне многу ми помага и сум забележала дека ако не пијам редовно ми излегуваат повеќе акни. Еве најдов и на интернет продукти што содржат повеќе цинк Какао и црно чоколадо - Овие два продукти во 100 грама содржат околу 6-7 милиграми на цинк или околу 50% од препорачаната дневна доза. Семки од тиква и лубеница- Семките од тиква и лубеница соджат околу 10 милиграми цинк на 100 грама. Други семиња кои содржат добра количина на цинк се сончогледот и лененото семе. Црвено месо - Покрај тоа што црвеното месо има одлична количина на цинк тоа исто така содржи и одлична количина на железо. Кикиритки - 100 грама печени кикиритки содржи околу 25% од препорачаната дневна на цинк. Морски плодови. Спанаќ - Иако споредбено со предходно спомнатите продукти спанаќот има помала содржина тој сепак се смета за продукт кој содржи поголема количина на цинк со оглед на тоа што е растение. Грав - Гравот е одличен извор на цинк од растително потекло и е одличен избор за сите вегетаријанци. 100 грама грав содржи 3-4 милиграми цинк. Жолчки од јајца - Жолчките од јајца се одличен извор на цинк, други минерали и голем број на витамини како витаминот А, Е, Д, и К. 100 грама жолчки од јајца содржат 5-6 милиграми цинк. Мисиркино месо. Кафеав ориз. Грашок. Сусам. Индиски орев. Печурки. Пробајте да внесувате повеќе цинк,а за креми мислам дека на секоја кожа различно делува секоја крема инаку мене Еуцерин ноќната најмногу ми помага. Mислам дека е околу 720 ден. Пробајте да внесувате повеќе цинк и пишајте резултати. Ќе ми биде мило ако на некој му помага
Oд кој цинк пиеш, јас од калифорнија,ама по 1 понекогаш 2,пошо 1 апче содржи 15 мг па малку е а вака 2 кога ги земаш брзо идат а башка и не се ефтини.Тебе 1 апче ти е 20/25 мг,ако ти е кажи ми од кој цинк пиеш(мислам на фирма,производство,сл)
Истото и мене ми го препорачаа, Јанг Дерм многу долго време го коростев и немаше апсолутно никакви резултати! А за Мерц таблетите не ги користев, инаку кај кој козметичар беше? Ако сакаш пиши ми во ЛП
Оваква кутичка е и има 120 капсули во неа. По 15mg се. Претходно пиев едни други беа по 25mg ама веќе фирмата не произведувала и ги нема во аптеките.
Овој рол он ќе почнам да го користам, се надевам дека ќе има ефект. Пишува дека помага за уништивање на акни, ја дезинфицира кожата и црвенило на очните капаци.