Da po sekako mi treba maska za lice pa mislam deka zelenata glina ke bidi super samo da me upatite kako tocno ja koristite,sigurno ima upatstvo vnatre no sovet plus nema da mi steti...
До здрава и убава кожа, само со постов дојдов. Без вештачки јаглехидрати, месо и млечни производи. Е, тоа ми е мене, изгледа судено ми е на сè да припазувам. Имаше некоја гнојаничка, ама приметив дека е само ден после море, од каде заклучувам дека се чистам така. Акна ниедна не извадив за три недели, и што да заклучам?! Три недели шетам без пудра, и кога ставам воопшто немам потреба од коректор, без разлика на нејзината покривност.
Јас имав многу исфрлано лице цело со бубулички. Немаше нешто што не пробав но ништо не ми помогна. Пред некое време слушнав за производите на тианде имаат колекција баш за овој проблем и фала богу за неколку недели цело лице ми се среди.
Zdr decki sakam da ve prasam sto da koristam za masna koza na liceto ponekogas mi e suva mi izgleda kako kora od limon ako nekoj znae neka mi kaze :\
Имам зелена глина дома но не ја користам, кажете ми пошто имам сува кожа дали би можела да ја ставам на лице? И колку пати неделно? Имам ептен ситни брунчиња на едната страна од лицето а инаку чисто ми е, ама баш поради тие ситните ми паѓа самодовербата не излегувам без пудра.. И уште нешто, Алое вера гел дали сте користеле и ако знаете производител/фирма да ми каже некој?
женски го користел некој лосионот на леа? вчера барав крем на гарние низ аптекиве кај мене во Охрид,мизерија ништо нема исто и гелот од гарние го нема обичниот. Вработената ме праша каква кожа имам и дали имам акни пошо имав пудра ставено.... Имам мрсна и проблематична на некое место со ситни акни ми понуди и ме советува да земам леа многу помагала , па добро би било некој да ми каже искуство.
После колку време ги забележа првите резултати? Јас купив дневна и ноќна и само што почнав да ги користам, инаку имам мали дамки од хиперпигментација, од сонце..
Zenski molam za pomos,na liceto se izdepilirav so veet krema i na obrazite sega mnogu me pece cela sum crvena kako izgoreno... ke poludaaam, ve molam sto da pravam dali e normalno izgleda utnav epten rabota.se izvinuvam za lat.
Јас веќе незнам што да правам со ова мое лице т.е со моите мозолчиња ги имам насекаде на моето лице и ужасни се кога ги допирам божем иглички имам на лицето ме болат, ме боцкаат. Мислам дека се од местото каде што работам има многу прашина кога сум таму ме чешаат. Порано имав ама само кога требаше да ми дојде и поминуваа веднаш овие не се како тие. Пробав со многу работи, ама нема фајде. Сакам да одам на лекар ама скоро сите се на одмор треба да почекам да им заврши одморот.
Vo posledno vreme mi izlegoa mnogu mozolcinja na predelot na celoto i kaj slepoocnicite... treba da mi dojdi no kako da se spasam od niv pobrzo da gi dupnam so igla?
Немој да ги чепкаш, посебно не со игла во домашни услови. Да не си направиш некоја белја па да ги инфицираш и да им ја влошиш состојбата. Земи си Далацин Ц и нанесувај повеќе пати во текот на денот, би требало да ти ги смири колку толку. Јас периодов сама си се зафркнав, користев некои сомнителни матирачки креми од Авен и најверојатно ми се пресушија масните зони па ми се појавија акни во одредени зони од лицето. Освен гелот за миење лице и флуидот/кремата со СПФ50, ништо друго не ми одговара, ама љубопитен га* секогаш сам се за**ува. Сега сум ниту за пудра, ниту за без пудра, ми доаѓа да се изгризам од мака. Треба да добијам за некој ден, па се надевам дека ми е од хормоните и дека магично ќе исчезнат за скоро.
Procitav niz internet za vakva opcoja so igla, ama rekov da si prasam prvo☺ Inaku kolku cini taa mast dalacin c?