Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. tamche995

tamche995 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    1.081
    Допаѓања:
    2.620
    Каде може да се најде зелената глина и колку чини? :)

2. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.475
    Провери во Тинех,цена не памтам,ама не е скапо:)

3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Da po sekako mi treba maska za lice pa mislam deka zelenata glina ke bidi super samo da me upatite kako tocno ja koristite,sigurno ima upatstvo vnatre no sovet plus nema da mi steti...

4. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.024
    До здрава и убава кожа, само со постов дојдов.
    Без вештачки јаглехидрати, месо и млечни производи.
    Е, тоа ми е мене, изгледа судено ми е на сè да припазувам.
    Имаше некоја гнојаничка, ама приметив дека е само ден после море, од каде заклучувам дека се чистам така.
    Акна ниедна не извадив за три недели, и што да заклучам?!
    Три недели шетам без пудра, и кога ставам воопшто немам потреба од коректор, без разлика на нејзината покривност.

На Oxymoron, bela.m и marama им се допаѓа ова.
  5. Simona999

Simona999 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    13
    Јас имав многу исфрлано лице цело со бубулички. Немаше нешто што не пробав но ништо не ми помогна. Пред некое време слушнав за производите на тианде имаат колекција баш за овој проблем и фала богу за неколку недели цело лице ми се среди.

6. AQueen

AQueen Нов член

Се зачлени на:
    13 јули 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdr decki sakam da ve prasam sto da koristam za masna koza na liceto ponekogas mi e suva mi izgleda kako kora od limon ako nekoj znae neka mi kaze :\

7. Megannn

Megannn Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    210
    Имам зелена глина дома но не ја користам, кажете ми пошто имам сува кожа дали би можела да ја ставам на лице? И колку пати неделно? Имам ептен ситни брунчиња на едната страна од лицето а инаку чисто ми е, ама баш поради тие ситните ми паѓа самодовербата не излегувам без пудра..
    И уште нешто, Алое вера гел дали сте користеле и ако знаете производител/фирма да ми каже некој?

8. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    женски го користел некој лосионот на леа? вчера барав крем на гарние низ аптекиве кај мене во Охрид,мизерија ништо нема исто и гелот од гарние го нема обичниот.
    Вработената ме праша каква кожа имам и дали имам акни пошо имав пудра ставено....
    Имам мрсна и проблематична на некое место со ситни акни ми понуди и ме советува да земам леа многу помагала , па добро би било некој да ми каже искуство.

9. Len@82

Len@82 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    143
    тоа беше Клиндамицин така? ако е клиндамицин земи си го. Тој суши доста го имам користено.

На lovemme му/ѝ се допаѓа ова.
  10. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    После колку време ги забележа првите резултати? Јас купив дневна и ноќна и само што почнав да ги користам, инаку имам мали дамки од хиперпигментација, од сонце..

11. mila101

mila101 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    51
    Zenski molam za pomos,na liceto se izdepilirav so veet krema i na obrazite sega mnogu me pece cela sum crvena kako izgoreno... ke poludaaam, ve molam sto da pravam dali e normalno izgleda utnav epten rabota.se izvinuvam za lat.

12. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.475
    Јас мислам дека не е нормално да се депилираш на образи:(:D

На EminemsGirl и busavobebe им се допаѓа ова.
  13. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.767
    Да пробаш со маст од невен?

14. mila101

mila101 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    51

Celo lice izmackav nepromisleno. Sega znam deka nee normalno hahaha

На AQueen и anaja1 им се допаѓа ова.
  15. mila101

mila101 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    51

So znam, ke probam... mnogu me pece,eaten, duri kako dupcinja na ednata strana..

16. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.162
    Допаѓања:
    50.561
    Јас веќе незнам што да правам со ова мое лице т.е со моите мозолчиња ги имам насекаде на моето лице и ужасни се кога ги допирам божем иглички имам на лицето ме болат, ме боцкаат. Мислам дека се од местото каде што работам има многу прашина кога сум таму ме чешаат. Порано имав ама само кога требаше да ми дојде и поминуваа веднаш овие не се како тие. Пробав со многу работи, ама нема фајде. Сакам да одам на лекар ама скоро сите се на одмор треба да почекам да им заврши одморот.

17. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    4.073
    Vo posledno vreme mi izlegoa mnogu mozolcinja na predelot na celoto i kaj slepoocnicite... treba da mi dojdi no kako da se spasam od niv pobrzo da gi dupnam so igla?

18. marijaaa899

marijaaa899 Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    do cisto lice samo so dobra ishrana i vezbanje nisto drugo nema da vi treba

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Немој да ги чепкаш, посебно не со игла во домашни услови. Да не си направиш некоја белја па да ги инфицираш и да им ја влошиш состојбата.
    Земи си Далацин Ц и нанесувај повеќе пати во текот на денот, би требало да ти ги смири колку толку.

Јас периодов сама си се зафркнав, користев некои сомнителни матирачки креми од Авен и најверојатно ми се пресушија масните зони па ми се појавија акни во одредени зони од лицето. Освен гелот за миење лице и флуидот/кремата со СПФ50, ништо друго не ми одговара, ама љубопитен га* секогаш сам се за**ува. :D
    Сега сум ниту за пудра, ниту за без пудра, ми доаѓа да се изгризам од мака. :(
    Треба да добијам за некој ден, па се надевам дека ми е од хормоните и дека магично ќе исчезнат за скоро. :tmi:

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    4.073
    Procitav niz internet za vakva opcoja so igla, ama rekov da si prasam prvo☺ Inaku kolku cini taa mast dalacin c?