Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не ги стискај самите ќе ти поминат.

2. theghost

theghost Истакнат член

@Kimberly11 @ian somerhalder Искрено не би препорачала кокосово масло за акни, доколку имате мрсно лице. Последното истражување покажа дека ги затнува порите . Доколку ви е суво, тогаш помага.

3. kjukli

kjukli Форумски идол

Не поминуваат Бубаче. Веќе месец и нешто си седат! Им ставав и Леа лосион, и со Алверде се миев, и џабе. И да ги стиснам пак ќе излезат на исто место после една недела. Ова веќе со месеци е... Ист случај комбинирана кожа со мрсно чело, нос и брада. Моиве стварно се многу мали, ама и многу ги има. Цело чело ми е..

4. meckicka

meckicka Истакнат член

Imam mnogu cisto lice i nisto ne stavam ama bukvalno nisto samo so voda se mijam i tolku krem ponekogas znam da stavam ama epten retko

5. fallenangel

fallenangel Популарен член

Истиот проблем го имам и јас со акни на лицето.
    Проблемот кај мене е што имам забележано дека е до стрес, нервоза и начинот на исхрана. Каснам ли чоколада,јајце,стек, сирење, кашкавал ми излегуваат премногу. Вчера каснав праска за доручек лицето за пет минути ми се исфрла.;( Утрово од јајцето што го доручкував.;(Дури имам и на рацете и грбот но кога се туширам ми исчезнуваат но на лицето ми остануваат па не да ги стискам што сакам да им правам си ги имам. Не знам што да јадам веќе најдобро ќе ми биди воопшто да не јадам.

6. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Здраво драга, можеби оваа промена се должи и на бременоста. Јас не би ти советувала сапуни туку некое убаво нежно средтсво за миење на кожата кое не е агресивно. Инаку како масло подобро земи го јојоба. Доколку сакаш предлог за некој производ или ако ти треба помош од моја страна или совет слободно прашај во секое време. Поздрав

7. blessed.an

blessed.an Популарен член

А со што би било најдобро да го мијам ако можеш да ми предложиш нешто..Сепак ти благодарам..:)

8. mila7

mila7 Истакнат член

Колку пари е маслото од јојоба?

9. My Make Up Bag M

My Make Up Bag M Истакнат член

Јас сакав да го земам овој лосион но ми кажаа дека содржи антибиотик во себе, па според тоа претпоставувам дека е за кожа која има доста акни воспалени и големи. Јас не го зедов бидејќи имам по некоја акна ваму таму, преагресивен бил за тоа.
    Инаку јас го зедов стикот на орифлејм од чајно дрво онај во две бои што е го користам веќе 1 година и повеќе и постојано мора да го имам дома. Воодушевена сум од него. Навечер на чисто лице пред да одам на спиење ставан на акните и утрото веќе скоро ги нема. Феноменален е .

Сега би сакала да пробам некој производ за флеки од акните сто остануваат, од тие сто не сумг итретирала со стикот. Некоја препорака?

SpringGirl likes this.
  10. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

@My Make Up Bag M има многу домашни рецепти, за избелување на флеки. Јас практикувам со мед и цимет, најчесто. Циметот содржи низа антиоксиданти , кои спречуваат да се појават флеки на кожата, лечат белезите . Додека медот, помага да се излечат акните и да се изедначи, "испегла" и да се врати сјајот на кожата
    Третманот со лимон е исто така корисен, ги избелува флеките.

А ако си за готов производ, постои алое вера гел на Еси , кој е многу добар.Можеш да си го земеш, јас го користам околу 1 година и има огромна разлика.
    Нормално, во комбинација со многу домашни маски.

11. My Make Up Bag M

@Ginger^ рецепт за маската со цимет? колку време за чуваш и колку пати во месецот?

12. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

^ Едно лажче мед, помешано со цимет ( колку низ прсти), се нанесува на чисто, суво лице.
    Гледај барем 20-25 мин да ти отстои на лицето. Јас практикувам еднаш неделно, затоа што имам осетлива кожа.

13. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

@Biodevojka во повеќе рецепти имам заприметено дека користиш гел од алое вера, јас го купив следниот гел од алое вера
    20160814_115135.jpg
    и сакав да те прашам, пишува на него после отворање да се чува на ладно место, дали е ок во фрижидер да го чувам? И јас сакам да го користам чист, на вечер на чиста кожа да се мачкам, што мислиш како е поубаво?

14. havai 123

havai 123 Истакнат член

Od kaj go zema kolku litri I koja mu e cenata I za sto e dobar mozes da mi kazes

15. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Од аптека го купив, 946мл, 1098 денари. Јас читав дека е добар за мрсна кожа, наместо крем да се нанесува навечер. Е сега ќе ни кажи @Biodevojka нешто повеќе.

16. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

http://biodevojka.blogspot.com/2015/03/blog-post_28.html

Тука можеш да прочиташ околу употребата, за што може да се користи и како.

havai 123 likes this.
  17. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

18. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Пред некој ден ми излезе мозолче и никако не сака да ми помине, го мачкам нон стоп не можам и да го стиснам, пред добивање нон стоп ми излагале ама ми поминувале, ова не сака да помине, нешто да ми препорачате за мачкање или незнам за да ми помине веднаш...:?:

19. My Make Up Bag M

Oрифлејм двoбoен стик oд чaјнo дрвo. Мнoгу ефикaсен и прaктичен прoизвoд

peperutche21 likes this.
  20. Tina12

Tina12 Истакнат член

Црнките си ги стискам и обавезно после тоа со ацидни борици се мачкам, инаку секој вечер пред спиење една дезинфекција на лице со ацидни борици. Имам читано дека наутро не треба да се мие лицето бидејќи преку ноќ се создавале тие природни заштитни материи на лицето и исто така тие биле природна бариера за бактерии, што спречувало излегување на бубулки. Тоа го пракрикувала Ева Лонгорија, па и ја кога ја гледам така убава почнав да правам така. Не го мијам лицето наутро одма, го оставам така, само очити се ги протријам со влажни раце. Не го правам тоа многу често ама мислам дека ми помага.