Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. carpediem

carpediem Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    I јас го имам истиот проблем со акните по лице, деколте и грб
    не сум имала ни во пубертет
    Цели 2 години се мачам, и се викам дека ќе се откам ама никако
    acne vulgaris е мој вид на акни, имам полицистичен јајник и ги пиев таблетите јасмин и диане 35 ама не ми помогнаа.
    Би ве замолила ако некоја била на некој од третманите што ги нудат дермамедика и др.Анчевски за чистење на лице од акни и лузни од акни,
    сериозно сум заинтересирана да пробам...
    Благодарам

2. Srnce22

Srnce22 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Девојки..... :( Јас имам проблем со лицето и вратот имам мозолчиња ама страсно ме нервираа.Значи бев во Дермамедика и имам малку подобрување ама ме напрчија со пари ме одраа и ми препишаа доста скапи креми..ама нема ефект некој добар само малку подобрување.Е сега ве молам нека каже некој...како ги има отстрането.А инаку не сум во пубертет....и немам ни цисти ни нисто не знам од што ми излегоа :( Помагајте

3. malecka.ta

malecka.ta Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Јас за лице користам еден лосион од ГАЛАФАРМ, Дермогал се вика и доста помага :) го има секаде во аптеките и во поголемите маркети јас во тинекс го купувам и не е ни скап околу 70ден. е :)

4. Desapointed

Desapointed Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    6
    A kolku vreme gi piese Diane 35,zasto i jas gi pijam...?

[mod-kirilica:7bh8in7x][/mod-kirilica:7bh8in7x]

5. Symona

Symona Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60
    Здраво на сите !! :hai:
    Ново зачленета сум на форумов но одамна го следам и разговориве на темава темава си имав мака со Акните Бубулици Мозолчиња и што уште не па маката ме натера и да го следам форумов и да се обидам да пронајдам нешто по нетот што би ми помогнало,на лицево на грбот и на деколте уште што немам ставено, секој препарат шо ке се спомнеше против акни го купував,одев на дерамтолог на козметичар и уште кај не и уште што немав пробано и испробано коректор трошев највеќе од се бидејки лицево навистина ми беше грозно и самата себеси неможев да се поднесам да се погледнам во огледало а не некој друг да ме гледа.
    Креми Лонсиони колку ти душа сака третмани по козметичари редовно после секој третман на козметичар некое време ке бев на рат ама пустите како да не можеа без мене па пак си доаѓаа по една недела. ;(
    Пред одреден период слушнав за некој си чичко од скопскиве села што правел разни чаеви а и правел некоја ’’Маст„ против бубулици која ми ја фалеше една колешка ( на којашто не и верував дека имала некогаш проблем со акни и мозолчиња ) си реков нема врска и пак си продолжив по старо. До пред три месеци кога со другарками тргнавне на козметичар и паднавне во муабет за која какви средства користи и се спомна чичкото со маста,и решивне да го побараме него, од прилика знаевне во кое село се наога,и ајде мечка страв мене не страв тргнавне искрено кажано од двај го најдовне селото се утепав од :swear: по пат :rofl: ама го најдовне човекот е откако го најдовне му кажав шо како и тој мене ми кажа шо како и која цена е маста :?: ми се виде скапичко и си се вративне домче си презакажавне за следниот ден да идеме на козметичар, и кажав на мајками што како и колку. Е тогаш мајками ме искара како да сум прваче :@ ми вика земи пробај чим некој ти кажал ваљда не те лаже, пресметај досега колку пари си дала за козметичари , дерматолози , креми, лосиони,и разно разни глупости имаме дадено преку 300 еу само годинава оди кај човекот купи ја маста види што ке биде.
    Малку се тегнев ама другиот ден со дечкоми во кола отидовне и ја земав маста ( иако човекот ми рече дека може да ми ја донесе до центар маста да не одам до кај него дечкоми :envy: готов беше да пукне кога го слушна тоа ) почнав да се мачкам со маста пред спиење утрото кога станав имаше мала разлика но после 5 дена ги снема сите акни а после 8 дена немасе ни траг ни глас од нив како никогаш да не ни постоеле :o не ми се веруваше. Земав неколку дози од маста и сега немам ниедна акна нигде на телово :rofl: А истото се случи и со две мој другарки дури и една постара комшика која што имаше полицистични рече ај да пробам и јас шо не пробав и кај незе беше исто толку ефикасно како и кај мене и она е презадоволна :P

6. Minniex3

Minniex3 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    12
    а колку чини маста!? и јас се нервирам многу, кога ми е периодот многу ми се нафрла лицево лом ми се прави :@ толку многу креми и лосиони имам пробано и пак скоро ништо не дало посебен некој ефект :(

7. 135-5

135-5 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    5
    Пред некој ден на телевизија слушнав дека сода бикарбона растворена во вода било многу ефикасно за акни.Дали некој пробал такво несто и каков е резултатот да не остава после тоа лузна од мозолката.Поздрав :^)

8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    symona ова звучи добро мислам одлично :) но многу комплицирано сепак сите сме од различни градови и таквите луѓе и села се тешки да се пронајдат
    јас сеуште сум на третманот со хлорамфениколот и неможам да кажам дека не сум задоволна но сепак пред циклус ми се појавува по некоја бубулица и тоа страшно ме нервира би сакала да најдам конечно решение затоа постојано ја следам темата и затоа што знам дека хлорамфениколот нема да можам секогаш да го користам...

9. Symona

Symona Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60
    Да во право си јас иако од скопје па од двај го најдов а камо ли некој од дргуг град :?: Но сепак секој што ке се потруди би можел да го најде.

10. Desapointed

Desapointed Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    6
    А од кое село е поточно и колку пари е маста???

11. Symona

Symona Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60
    Накај велес тоест накај катланово е селово го заборавив и како се вика :?: ,пошто после ке му се јавиме и он ни носеше,до центар или до транспортен центар

12. SexyPrincess

SexyPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    132
    а да ни пишеше колку пари е и ако имас сеуште број од него...

13. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Да не знае некој некое козметичко студио каде што прават испитување на кожата? Сакам да бидам сигурна каков тип на кожа имам,за да не користам секакви креми лосиони итн. Фала однапред :)

14. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.685
    Допаѓања:
    6.581
    Ништо посебно.. Јас и три дена да не си го мијам лицето, исто како да не ми е мрсно. А инаку јас не практикувам некои посебни методи. Само си го мијам лицето со сапун и толку. А понекогаш си ставам некоја крема или овие кремите на Nivea Visage - Control Shine или Bye - Bye Spot Night Cream.. И многу се добри. :)

15. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    И јас имам сличен проблем, неможам да се воздржам да не ги стискам мозолчињата кога ке ми се појават (најчесто пред да добијам).. користам еден гел за чистење лице од авон, многу е добар само што јас не го користам редовно :$$ а една моја другарка користи клиндацин веќе подолго време и многу е задоволна :)

16. sweetheart10

sweetheart10 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    160
    Jас пред неколку месеци имав големи проблеми со кожата на лицето..Кожата ми беше премасна имаше мноогу, многу мозолчиња и црвенила..Незнам какви креми и лосиони не пробав, од ништо не ми помогна освен од еден лосион Chloramphenicol се вика.За 1 месец лицето ми го направи стакло..Буквално ги снема сите мозолчиња.Презадоволна сум и го препорачувам на сите ;)

17. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Како до чисто лице?

па... незнам... правилна нега исхрана, без пробување на се и сешто(мислам креми, лосиони) совет со козметичар-дерматолог, и редовно посетување на истиот :$ ама не кај било кој, туку некој подобар/подобра.

И јас треба веке да почнам со третмани за лице, возраста ми е таман, оти од сега се почнува ама финансиите ми се проблем, ама да се надеваме на подобро, и мислам дека е подобро да му се препуштиш на професионалец, отколку да експериментираш со кожата, оти вракање назад... нема, за жал

18. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    А најмногу ме нервира кога ке видам девојка што пие неконтролирано, пуши многу и секако не спие, а после ке каже "леле види ми го лицето какво ми е"

Си мислам во себе па какво сакаш да ти биде кога само пушиш-никотинот ја старее кожата и алокохолот ја труе плус тоа, ненаспаноста, и резултатот е повеке од видлив.

Како едно девојче што учевме заедно во осмолетка, имаше супер лице, кога се видовме пред еден месец-ужас и катастрофа, цела со длабоки брчки, не ко да има 25 туку 55 ,од пушење, пиење и неспиење. Навистина ми е жал за неа.

19. gIRLSEXY

gIRLSEXY Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ве молам помогнете... ;(
    Имам 15 години и имам акни само на челото (мрсна кожа)
    Што да користам.?? :*

20. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    Значи се зачленив на форумот откако ги прочитав речиси половината и повеќе мислења од темата Kако до чисто лице. E сега јас да го споделам моето искуство. Имам пробано разни препарати, од гелови до креми, маски и слично, но ниту еден лосион не ги надмина моите очекувања како што тоа го стори лосионот Хлорамфеникол од палетата на Галафарм, во комбинација со кремеот Борогал-K. Лицето ми стана стакло, со тука-таму по некое брунче пред менструација. Aма дека Хлорамфеникол лосионот е антибиотик и се користи околу 3-4 месеци (а јас го користам веќе 8 месеци но веќе почнувам да забележувам дека не влијае добро врз мојата кожа) би сакала да ве прашам за некој лосион, тоник којшто би ми го препорачале како замена на Хлорамфениколот. Предлог? :(