Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. BOY123

BOY123 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    @Kimberly11 Јас имам акни на цело лице особено на образите на челото немам многу имам 3/4 порано немав толку можеби од некои сапуни што сум ѓи употребувал да сум ја влошил ситуацијата

2. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    @BOY123 а кои сапуни ги имаш користено до сега?

3. BOY123

BOY123 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    имам користено Dove, Doktors незнам како точно се вика користев еден зелен само за акни но сите тие ми ја сушеа кожата

4. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    image.png @BOY123 оф леле не Dove :x Тоа мене многу ми ја суши кожата.
    Веднаш мораш да смениш и да земеш нешто само за лице миење што е ,дали на Алверде,Балеа,Нивеа тоа е твој избор.
    И ќе го земеш тогаш овој на Sensils за лице,баш е наменет за акни мој совет ставај го само на чисто лице и само таму каде што имаш акни дека јако е многу за цело лице и одма ги суши акните го имам користено и сега го имам дома и второ шише си купив:lol: јас прашав во аптека нешто за акни и ова ми го даде аптекарката и ми рече дека било најдобро и не е скапо.
    И ако ти се суши кожата земи ја таа кремата на Нивеа,малечко паковање земи си ја таа убаво ја хидрира кожата

5. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    779
    јас го користев прво бекутанот..УЖАС ОД САПУН за моето лице..потоа дове од краставица беше океј ама сепак ми се нафрлуваше лицето и на крај го купив асо дермот..стварно предобро го чисти лицето нити го суши нити го мрси ама не знам зошто ми мекнееше и многу гадно мирисаше..да напоменам,лицето не прекина да ми се исфрла,туку сапунот даваше убав ефект по миењето..го баталив после 3 купени сапуни и си се вратив на дав обичниот :)

6. BOY123

BOY123 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    колку е цената на Sensils ако може да кажеш

7. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    @BOY123 околу 150-200 мислам дека

8. BOY123

BOY123 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    a како се користи го ставаш на акните после некое време го миеш или

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Епа тоа е тој Хлоракол кој јас го пофалив претходно. Сменија амбалажа од пред една година и сега изгледаат вака.
    Далеку подобра опција од Јанг Дерм колекцијата.

Ги користам наизменично Хлоракол и Дермогал и супер си ја вршат работата.
    Имам доста чисто лице, единствен проблем ми се благо проширените пори околу носот, па со Дермогал одлично се чисти лицето и не ми се ствараат црнки.
    Во период после циклус најчесто се нафрлам минимално веќе со години, но кога менувам клима, додека да се прилагодам на промените, сè ми се одразува преку лицето. Затоа го уфрлам Хлоракол во акција и немам гајле. :)

На kjukli, BOY123 и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  10. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    @BOY123 ставаш на памукче и го чистиш лицето нема никакво плакнење како обичен тоник е

11. BOY123

BOY123 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    во ред ќе гледам да го земам и без тоа немам друга одлука веќе што немам пробано ништо не помогна само полошо се правеше

12. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    И двете се на Галафарм, сега во нова амбалажа како оваа погоре на Кимберли така?

13. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Имам мозолче/бубулица/акна како сакате(имам неколку, во пределот на брадата) но една е најупорна и најочигледна, која ми излегува секогаш пред добивање (десетина дена) на исто место, значи ни погоре ни подолу туку баш на истото место. Стои додека ми трае циклусот после полека ја снемува и така една недела до 10 дена најмногу, кога повторно почнува да се појавува... Уште пред неколку години ми кажа докторката дека имам десен проблематичен полицистичен јајник и дека тоа е поради тоа. Здравје кога ќе родам хормоните ќе се средат и ќе ги снема, во меѓувреме ми рече ако сакам можам да земам контрацепција и ќе се среди. Ама никогаш не ја користев. Во принцип немам проблематично лице, меѓутоа делот кај брадата за време на циклус не ми изгледа воопшто привлечно.. вцрвенети, испакнати бубулички кои мислиш се засушиле па пак одново и се така.. Го мијам лицето само со вода, користам обична крема за хидратација наутро, навечер го чистам со млеко/тоник или понекогаш со хидроген 3%.. Освен тоа друго ништо не користам.... Совет како да се ослободам од нив, како да го намалам воспалението? Едната е навистина проблематична и забележлива.... Благодарам :) Извинете за рефератот.. :$

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Мој предлог - да го земеш ова и да тераш со него месец дена, или најдобро додека не го потрошиш цело.
    Понекогаш, на препаратот му треба време за да почне да делува и на почеток можеби и повеќе ќе се нафрлаш, но тоа се акни кои всушност биле спремни за излегување на површината, а лосионот само го забрзал овој процес.
    Кога ќе помине ова, состојбата на лицето ќе се подобрува.

По некое време ќе видиш дали добро ти одговара или не. Ако местата зафатени со акни само се влошуваат, се воспалиле, има црвенила од нигде никаде и чувствуваш болка и состојбата само се влошува по секое следно нанесување, тогаш навистина не ти одговара и ќе го отстраниш од употреба.
    Само, дај си време да видиш како кожата ќе реагира и ќе се навикне на овој третман.

Јас реков како се справувам со акните, ова и Далацин Ц во најекстремна ситуација.
    Мислам дека тука грешиш, можеби пребрзо менуваш продукти и затоа имаш впечаток дека кожата станува хаос.
    Период е тоа, ќе ти се среди лицето, без гајле. :)

@kjukli , да. Вака изгледа новата амбалажа на сите нивни лосиони против акни.

@Вереничка, прочитај погоре околу лосионите на Галафарм кои ги спомнавме, разгледај им ги описите на сајтот на Галафарм и според состојбата процени кој лосион би ти одговарал најмногу.
    Мислам дека и Дермогал ќе се покаже одлично кај тебе, со оглед на тоа што немаш некоја алармантна состојба. :)
    http://www.galafarm.com.mk/index.php/2015-03-18-19-47-33/sensilis-face-lip-care

На Вереничка, BOY123 и kjukli им се допаѓа ова.
  15. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга и јас го имав истиот гел и многу бев задоволна. Чувајј го во фрижидер. Може да го користиш наместо крем навечер или во комбинација со некое масло на пример јојоба кое е одлично за комбинирана и масна кожа. При употребата прави мало затегање на кожата нешто како лифтинг ефект кој е нормален и не значи дека ја суши кожата туку затега затоа што испарува водата од гелот. Инаку може да го употребуваш за милион работи кај мене на блог имаш еден куп на рецепти, ама ако сакаш нешто слободно пиши. Поздрав

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BOY123

BOY123 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    @Kimberly11 го купив Sensilis само мојот е син се си е исто само е син па може да ми кажеш како го употребуваш

17. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    @BOY123 прво го миеш лицето за да ти биде чисто после зимаш памукче и на памукчето ставаш од лосионот и со памукчето проаѓаш низ лицето. :)

18. BOY123

BOY123 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    низ цело лице или
    и кремата од јанг дерм може ли да се користи после лосионот

Последна измена: 16 август 2016
  19. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    @BOY123 може да ја користиш,пробај види како ќе ти делува ако имаш резултати користи ја понатаму ако не си задоволен не ка користи

20. BOY123

BOY123 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    ја ставив на лицето па ќе видиме како ќе делува

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.