@BOY123 а да не ги стискаш? Дупки да не ти се направат,па тоа не изгледа убаво најдобро е да не ги чепкаш
Зависи каков тип акни имаш. Јас имав од тие пубертетските и ги стискав и не ми останаа ниту дупки ниту лузни. Сепак немав многу. Ако ти се од тие постојано што се јавуваат, големи, длабоки акни, тогаш дефинитивно не треба да ги стискаш, зошто ќе си го упропастиш лицето.
порано имав стискано 2/3 но сега имам флеќи на тие места па така да поарно ќе ги оставам сами да си се тргнат
Можеби има недела дена како го мачкам лицето со лимон и мед и да ви кажам навистина делува. Јас имав многу акни на лицето, сеуште имам ама не толку многу како порано сега полека исчезнуваат. Уште што не пробав ништо не помагаше, така да пробајте нема ништо да изгубите тоа е природно и нема да има никакви несакани ефекти.
Дали сте задоволни од овие производи на Балеа за миење лице? Сакам да пробам на Балеа сега не знам кое е најдобро,некој совет?
@Kimberly11 Јас сум презадоволна од зелената колекција на Балеа, за мрсна кожа е супер го имам пилингот и лосионот , ја земав и кремата за лице ама не бев задоволна.
Здраво јас сум стариот Boy123 само што ја заборавив лозинката. Сакам да прашам за тоникот Sensilis што зборувавме претходно мора ли да се става на чисто лице или може ли да се употребува влажни марамици пред употребата на тоникот сум читал дека марамиците не се добри за лицето но моментално немам со што друго да го чистам а сапуни несмеам ми ја сушат кожата а исто така кога користам влажни марамици некако лицето ми станува некако виснато и малку црвено но царвенилото помине после 5минути па незнам што да правам..
Јас имам масна кожа и многу проблеми со неа, сменив многу производи но дејството на сите беше краткотрајно. Пред 1 месец од прилика започнав со користење на нова линија Sebo Vegetal, и презадоволна сум. КОнечно имам чисто лице. Денес објавив и рецензија за маската од оваа линија, еве линк http://mymakeupbagm.blogspot.mk/2016/08/review-yves-rocher-sebo-vegetal-purity.html
Ми треба гел за секојдневно миење на лице за нормално до сува кожа кај образите и нормална до мрсна кожа на челото. Се мислам помеѓу овие 2: Кој е подобар?
Го имам пробано само првиот и мене лично ми одговара по еднаш дневно, не суши многу и убаво ја чисти кожата. Најважно не прави иритации. За другиот не можам да ти кажам, го немам купено дека со Нивеа немаме баш најдобро познанство.
Првиoт гел не мие пoзнaт не сум гo кoристелa, нo втoриoт сo гoдини гo имaм и мнoгу ми се дoпaѓa. Блaг е и нежен зa кoжaтa. Јa чисти oдличнo, и дaвa свежинa и пријaтен блaг мирис. Кoгa и дa имaв прoблем сo лицетo oд типoт aкни и сл. гo земaв oвoј гел и зa некoлку денoви се беше среденo. Oдличен е зa нoрмaлнa кoжa дo кoмбинирaнa. Вo мoментoв гo имaм зелениoт гел нa Нивеa, мнoгу е дoбaр и тoј нo нaменет е зa мaснa кoжa и вo себе имa ситни грaнули кaкo зa пилинг. Тoa вooпштo не ми се дoпaѓa кaј негo, чекaм дa гo дoтрoшaм и пoвтoрнo сaкaм дa се врaтaм нa плaвиoт Нивеa. Друг гел штo мене ми се дипaѓa и мислaм супер ќе биде зa нoрмaлнa кoжa, е нa Гaрниер пoртoкaлoв oд црвен пoртoкaл мислaм беше.
Дaли некoјa oд Вaс јa прoбaлa пенaтa зa миење лице нa Бaлеa, oд лoтoс тaa? Јaс имaм мaснa кoжa нa лице aмa oвoј прoизвoд премнoгу ми јa суши кoжaтa. И имaм чуствo кaкo дa мие зaтегнaтa сетa кoжa, кaкo мумијa се чуствувaм.
Гелoт е 135 денaри и мислaм имa 250мл внaтре , јaс гo имaм пилингoт и е супер лицетo вo никoј случaј не ми гo зaтегнувa пилингoт чини 185 ден А кoјa е тaa пенa зa лице oд лoтoс?