Кас го користев и доста ми помогна. Но ставав три пати во денот после добро измиена кожа. Би ти препорачала и да пиеш доста вода.
Нешто за трајно да се решам со флеките од акните? И овие ситните мозолчиња, има спас од нив уопште? Свашта имам користено и не ги снемува никако.
Јас користам крем од Green Master со слуз од полжав и до некаде сум задоволна, до некаде не, инаку многу гадно мириса. Имам пробано доста маски од Авон ама без никаков ефект. Сега лицето го чистам со Dove сапун за лице. Си порачав и едно од Oriflame, Love Nature Blemish Solver. Ќе видам што ќе се случи.
Nemozam da se nacudam bre luge 21 vek sme I seuste nikoj ne nasol lek I resenie za ovaja gnasota za ovaja kozna bolest
Сакам да споделам со Вас еден производ кој ми помогна да ги смирам акните и да си го средам лицето во одредена мера http://mymakeupbagm.blogspot.mk/2016/08/yves-rocher-sebo-vegetal-purifying.html
Незнам каде да го поставам прашањето, мислам дека е најсоодветна тема, Од каде да ја нарачам black mask што ја рекламират по фејсбуков и дали имал некој искуство со неа?
Па на Алиекспрес била 2 долари, а кај нас ја препродаваат за 1490 денари што е огромна разлика. Мене искрено ми е страв тоа да го ставам на лице, се плашам да не е кинеско. Треба да е стварно црна маска.
Devojki probajtegi sapunite na baza na kozjo mleko imate od zelena glina za akni,crniot dlabinski cistac so jaglen go koristam sekoja vecer I toj so med e premngu lekovit jas sum sve pozadovolna so rezultatite.... @Adi888 ne zemaj bilo sto I ne izbrzvaj,taja maska e za crnki pull off maska,nema so nea da ti izlezat aknite nitu pak potkozni ako imas podobro e da go lecis liceto ili proverigi ubavo sostojkite na taja maska I testiraja na rakata prvo.... Jas koga bev ocajna sve kupvav I slakav na lice samo hemikalii I dodatno ja iritirav kozata,koga ke mi tekni kolku pari potrosiv mi se placi iskreno,potoa si rekov dosta zastani prestani stabilizirajse ,preporacuvam I vitamini posebno cink...
Луѓе јас со години имав проблеми со акните, и пробав многу производи од многу фирми, и конечно лицето ми се подобри кога решив да исфрлам СЕ од употреба. Сватив дека добивам контра ефект. На почеток ке имаше подобрување, а потоа премногу ми беа агресивни за кожата, и ми ја сушеа, па ми излегуваа уште поголеми поткожни акни. Купив само една крема, најприродната што успеав да ја најдам, со најмалку хемиски состојки во неа, и тоа е се што користам(Gerovital Plant). Можам да кажам дека прв пат лицето ми е скроз чисто, со по некоја акна ваму-таму(обично кога треба да добијам), инаку немам никаков проблем. Прв пат не користам пудра воопшто.. Нормално само за посвечени пригоди, инаку секојдневно не ставам. Кога сметам дека има потреба, ставам исклучиво природни производи, мед, сода бикарбона, и евентуално маската Blemish mud od Seventh Heaven, бидејќи потполно е на природна база. Мислам дека со користењето на најразлични хемиски производи, сами си ја влошуваме состојбата на кожата. И јас бев скептична да пробам, да не ставам ништо, па на крај се покажа позитивно. Незнам еве барем кај мене тој беше случајот
И јас го имам буквално истиов проблем.На некои места ми е мрсна а на некои ептен сува и ми се лупи(најмногу кај носот и Т-зоната).Кога ќе ставам пудра катастрофа изгледа,само ми се нагласуваат сувите делови.Ако може да ми кажеш отприлика колку сода и вода ставаш? И препорака за некоја хидратантна крема за помлада кожа
Искуства со овој гел за чистење лице, дали е добар за третирање на акни ? Пишува дека е за масна кожа, но дали би можел да се користи и за комбинирана кожа?
Лала крема за флеќи помага ли во отстранувањето на флеќите многу ме нервираат флеќите на образите ако ја користел некој нека ми каже дали има ефект иначе кожата на лицето ми е мрсна
Препорачајте некоја крема за флеќи тие што ги имам на образите ми се црвени точки ниту сакаат да загорат ни ништо само стојат барем да почнат да избледуваат ама несакаат
Лала за пеѓи мислиш ? Јас ја имам користено таа за пеѓи и не ми се погоди. Ниту пеѓите ми исчезнаа ниту па заприметив нешто да ми се случи со кожата.