Симона значи и јас го имам истиот проблем, не можам да се погледнам на огледало. Уште лепешки што не ставив на лицево за да го исчистам. Те молам, те молам дај пиши од каде е човекот и како да го контактирам. Се регистрирав овде само со надеж дека ќе најдам решение за мојот проблем со лицето и акните.
Значи проблемот на моето лице е што имав акни, па ете со разни глупости препарати ми се повлекоа речиси сите, ама ми остана црвенило.. значи не е скроз исчистено. Совет?
јас мака мачам со поткожни бубулици, редовно ставам зелена глина и го мијам лицето со пилинг против црнки Неутрогена мнгоу е убава и лесна но поткожните никако не можам да ги решам! кој има сл икскутво нека даде совет!
како се вика тој за црнки? има некое посебно име? јас користеф хлорамфеникол мозолчињата се намалија ама црнките си стојат исти
Не го миј ицето толку многу.. не треба да се мие поише од 2 пати на ден . со тоа го одмиваш себумот кој ти ја орави кожата влажна и ти се појавуваат повеќе мозолчиња.. позз
единствено нешто што ми помогна девојки миење лицето со ладна вода и само ладна чистење со хлорамфениколот и ставање хидратантна крема долго време ми се нема напраено ниту една бубулица да не се урочам лицето ми е мазно и меко и да не заборавам никако гибање лицето никако со среќа девојки во 2теми го напишав со надеж да помогнам
Како до чисто лице?----ауу најголема желба! Освен што имам црнки на цел нос , образите и брадата и по некоја бубулица од време на време имам и друг проблем ...порано ми се случување на промена на време лицето да ме чеша ама ненормално чешање , па ми се вцрвенува и на крајот се лупам ко бозем менувам кожа све и сешто иам пробано ништо не ми помага челото , носот пределот околу носот се ми е лом мн ретко е да сум со нормална фаца , не дај бозе да заврне и ја сум надовр одма ми се вцрвенува ме пече и почнува да се лупи ... бев на лекар ми дадоа некои креми демек пробај со ова пробај со она ни тоа не помогна , и докторката ми вика нмж да ти дадам од другите зашо се хормонални и ке имаш пореметувања ... има ли некој со сличен проблем како мојов ? да ми препорачате некоја крема ( ако уопште постои таква више ) да пробам..? ви благодарам однапред
Saymona falatni najmnogu izvini sto te zamarav,i fala za informaciite edna drugarka zemala od masta i jas ja probav za tri dena ni trag ni glas od bubulicite duri pocnaa i postarite luzni da se gubat,samo trebase da ni kazes deka navistina e skapa ama vredi sekoj para. I jas si poracav samo ke treba da cekam nekolku dena za istata POZDRAVCE I FALATI MNOGU NAJMNOGU [mod-kirilica:12ivhs57][/mod-kirilica:12ivhs57]
Бидејки членката ја нема да одговори јас, ке го сотрам тоа маста е СКАПА ама удри математиката за тоа колку пари одат за по козметичари дераматолози козметики и други средства всушност е многу поевтина
здраво дечки.само сакав да споделам со вас една информација.значи јас имав голем проблем со акните.имав испробано се и сешто.но пред 2 години ми го препорачаа др.анчевски и се обратив кај него.имав акни на цело лице деколтето и грбот.најпрво ме натераа да испитам се и да видиме од каде потекнува проблемот со акните.значи од крвна слика,генеколошки преглед,хормони.скоро се ми беше во ред.потоа ми направија хемиски пилинг кој кошташе 3000 денари за лице и 2000 денари за деколте и грб.потоа пијав и јас роакутан(но тие не смеат да се земаат никако на своја рака бидејки имаат доста нус појави посебно за оние кои се бремени или кои сакаат да забременат) и користев редовно од авене гел за мозолчинја и крем од еуцерин.за 2 месеци целосно ми исчезнаа.и сега после две години лицето ми е чисто од акни но почнаа да ми се прават митесери,но не е ништо страшно.ДРУГО прочитав многу кои користат ДИАНЕ.мој совет немој да сте помислиле да користите диане или ако веќе користите веднаш да ги прекинете.тие помагаат од една страна моментално, но само моментално, а од друга страна предизвикуваат големи пореметувања на хормоните.Друго многу важно е редовна хигиена.пред спиење значи обавезно чистење на лицето.јас користам во моментов колекцијата за еуцерин и сум задоволна но само со редовна употреба.хлорамфениколот и тој е добар но само за кратка употерба 2 месеци максимум и само еднаш дневно(навечер).и за крај ако имате голем проблем со акните не превземајте ништо на своја рака.само дерматолог може да ви помогне.поздрав
Znaci koga rekov skapa sakav da bidam malku sarkastucna no izgleda pogersno se izraziv. Kremata e 2100 denari sega za nekogo skapa za nekogo eftina,iskreno kazano samo za eden mesec davav od 5000 do 10000 denari za kozmeticari i propratni praparati. Znaci dermatologot me cinese negde okolu 9000 denari so site propratni ispituvanja i pak nemase golemi rezultati dodeka sega bukvalno se spasiv ni vospalenija od kozmeticarki ni nisto. baska so mi se izgubija i belezi stari po 3 i cetiri godini pa i nekoj postari duri i onie malite beli bulicki od mrsna hrana gi snema. kremata e 2100 denari a trae dolgo i ima vednas vidliv efekt taka da 21oo denari e mnogu poevtino od 5000 den ili 10000 den. Sekoe dobro [mod-kirilica:3emu3ydy][/mod-kirilica:3emu3ydy]
Јас користам лосион Хлорамфенинкол секое утро и секоја вечер . А во неделата 2-3 пати ставам гина на лицето од Виталиа .. И да ви кажам има ефекти само ако не користите пудра секој ден .
сестра ми имаше проблеми со акните, каде се не беше, козметичари ,дерматолози...за греота се изнамачи. Верувале или не сега користи капсули cefaleksin растворени со водишка, навечер се мачка, како маска за лице и лицето прилично и се исчисти.
Добро не знаев дали е коректно да пишувам цени и информации за човекот на јавен форум. но во суштина си во право цената зависи за кого како на некој евтино ке му се види на некој скапо,во секој случај не е баш евтино,но резултатите кој ги дава се навистина екстра и си вреди за парите тука неможам ништшто да речам. Додуша пишав погоре кај не бев и што не употребив единсвтено нешто кое што имаше видливи резултати е маста и не жалам ни за едно денарче кое што го дадов истото мислење го имаат и мој пријателки а според некој пораки што ги добив,на пп има и доста задоволни формуџики . Сепак и мене многу поевтино ме чинеше отколку одењето по козметичари и дерматолози,кој само си отвараат работа епа сега ако скакаш чисто лице и убавина тоа не е бесплатно