нарачај ја пробај со оваа , www.aliexpress.com/item/Black-Mask-Face-Mask-Blackhead-Remover-Deep-Cleansing-Purifying-the-Black-Head-Acne-Treatments-Face-Mask/32703408215.html?spm=2114.40010308.4.1.bUfXeI
Дали е можно од восок да ми излезат акни..Околу вегите избив цела ситни акни па што да ставам да ми исчезнат побрзо..?
Како мислиш мало е пакувањето? Мене ми трае скоро година. Маслото од чајно дрво е многу концентрирано. Чисто се става само со памучно стапче по една-две капки директно на акната, или во маска за лице се капнува по две-три капки. За друга употреба мора да се раствори со друго масло затоа што е многу јако. Еве на пример ако сакаш на цело лице да нанесеш, пак е соодносот на пример 1 лажица друго масло со 2-3 капки масло од чајно дрво и сл.
ја има ли некој користено маската за лице swedish spa od oriflame? Ja нарачав а појма неам каква е хаха
Лицето порано ми беше чисто,, ама во последните месеци мнигу ми се појавиле ситни бубулици и како да сум остарена 5 години,, се нервирам незнам што да користам да пробам нешто што има ефект,, кога одам да видам некој креми, ги гледам продуктите и зјапам 10 мин и на крај ништо,, моментално ништо не користам,, ако некој има нешто испробано ефикасно сигурно кажете( кожата ми е комбинирана,, и масна и сува)
@mime87 мало е на грамажа, но е етерично, не е базно масло за да се користи во големи количини. Затоа е и во шишенце, како за капки. Можеш да си раствориш 10 капки етерично масло од чајно дрво, во некое друго базно масло(бадемово, масло од лешник...) и да го користиш за масажа на лице.
@LollySky @Ginger^ ve razbiram da I ja znam namenata na masloto od cajno drvo I znam kako se koristi dosega 2imam potroseno od toa od zegin I navistina mi pomogna,go stavav so pamucinjata za usi so aplikatorot na mozolcinjata samo, za zal nemozam so dr maslo da go koristam mi se zatvarat porite probav so kokosovo maslo cisto organsko I plus cajnoto drvo kaj mene tie miksovi ne uspevat...Sisenceto samo po sebe e mn malo a I ne e ni polno I sekoj den apliciram nautro I navecer na mestata I vi se molam kolku mozi da mi traj....
Станува збор за етерично масло така???? Ако да, во тој случај ОБАВЕЗНО!!!! Етеричните масла се многу концентрирани и во никој случај не се користат чисти на кожата затоа што може да предизвикаат несакани последици. Обавесно се мешаат со растителни масла *малиново, јојоба, арган, кокосово итн) кои служат како база. Пропорцијата во која се мешаат зависи пред сѐ од намената, а и од делот каде сакаме да го употребуваме маслото 1. за тело (масажа) од 2 до 2,5%, односно во 100 мл. базно масло од 50 до 60 капки етерично масло (зависи и од видот на етеричното масло некои се доста јаки и доволно е помалку) 2. за лице од 0,5 до 1%, односно од 15 до 30 капки етерично масло во 100 мл. базно масло 3. за купка: од 10 до 15 капки во када со топла вода (треба да се лежи не повеќе од 15 мин.) 4. за внатрешна употреба: консултирај се со специјалист по ароматерапија. За повеќе информации околу најчесто поставуваните прашања за етерични масла прочитај овде http://biodevojka.blogspot.mk/2016/05/blog-post_16.html http://biodevojka.blogspot.mk/2015/02/blog-post_16.html А за етеричното масло од чајно дрво информации ќе најдеш овде http://biodevojka.blogspot.mk/2015/08/blog-post_22.html
Значи дечки секој ден ставам крема со заштитен фактор и пак ми излегуваат бемки ситни, не пеги него бемки а не идам многу на сонце и ептен се нервирам незнам што да превземам
@mime87 Ако имаш помрсно лице, тогаш можно е да ти се затвараат порите од маслото. Тоа обично кај другите масла, ама не знам зошто од кокосовото, кога е најпосно. Можеш да пробаш од рецептите на Биодевојка, за освежување на лице. На пример чај (ројбос, бел, зелен...) да измешаш со неколку капки етерично масло од чајно дрво, ставено во шишенце со распрскувач, за да го навлажнуваш и освежуваш лицето. Провери на нејзиниот блог , има рецепти.
Женски, дерматолог ми препиша крема сона покрај многуте други и ми рече да ја ставам навечер ама не како ноќна туку така од 7 саат па до пред спиење. Е сеа прашањето ми е ако сакам да искочам и да ставам пудра, што да правам ? да се измијам да стаам хидратантна крема или врз соната да ставам ?
Си го земав сапунот асо дерм но сакав да ми препорачате некој лосион за акни после миењето да си го чистам лицето..
1.La Roche Posay effaclar duo 2.Avene Triacneal 3.Avene Cleanance Која од овие креми е најдобра? Од време на време мака мачам со акните иако можам да кажам дека ситуацијата ми е подобрена од порано кога имав огромни цистични акни, но сега ми треба нешто за измаснување на лицето и текстурата и лузните.. Читам по нет дека овие се најдобри но не знам која би ми помогнала, во инструкциите кај сите ги пиши истите работи
Денес ке одам да го земам тој активен кислород..па ме интересира дали го има на повеке фирми и кој е најдобар..И за колку време има подобрување..
Јас користев сона и почна да ми се лупи лицето после ни пудро ќе можеш да ставиш.. мој предлог не ја користи секој ден.
Се мислам и јас за сапунот, го земав вчера па го оставив, се мислев пола саат Имам сува кожа, користев Eucerin ph5 сапун, ама не ми остави кој знае каков впечаток, и читав позитни коментари за Asso derm, па ете не знам дали да му дадам шанса. Ти го суши лицето или е благ сапун?
јас ги земав од рефан во кичево, иначе има и во скопје сити мол и веро тоникот од роза е 266, мицералната вода 180 а гелот 350