@Rebecca_R Па сигурно има ама не се скапи. 200-300 денари се и ги користам 1 месец а може и плус некој ден Што у глобала не се чувствувам оштетен хаха
@Читател може да кажеш кои производи ги користиш? Јас како што разбрав крема не користиш, само лосион а тоа споре мене не е доволно. Барем мене би ми било чудно без крема на лице цел ден прашина да ми се лепи на лицето...
@Rebecca_R Немаат имиња шишенцата, не знам како се викаат. хаха Инаку јас креми не ставам затоа што кожата ми е масна сува и не нема услови да дише и само уште повеќе ќе ми ја влоши ситуацијата. Мада и јас никогаш не сум бил љубител на креми затоа што ги затвораат порите на кожата и кожата не може да дише. Инаку таа анти-акне крема што ја ставам навечер пред спиење ја нанесувам само на местата каде што имам акни не на целото лице. Причината зошто не преку ден иако е бела се гледа ама и преку ден поголема е веројатноста да се испотам а кожата затворена со крем. Лошо ќе биде. Вака од сабајле ништо не нанесувам јас само си го мијам со тоа течно сапунче/сјајче како ми да се вика кое не прави пена и вода. И тоа е тоа
@Читател јас дефинитивно не би користела било каква крема или лосион без проложен состав. Како така ставаш на лице "нешто" што немаш поим е? Кремите не ги затвараат порите, туку ја негуваат кожата и ја хидрираат. А вака прашината директно на лицето ти се лепи. Сепак, ти си знаеш.
@Читател и јас го имав порано ова мислење, имам мрсна кожа на тзоната на образите нормална , си мислев ако ставам крема на лицето дека дополнително ќе ми се замрси т.е ќе се затворат порите и ќе неможе кожата да дише , но не е така мене баш ми помогнаа тие креми што ги користам да не ми засветува лицето како порано и во врска со акните кремата на Ла роше многу ми помогна , набави си крема за комбинирана кожа , јас би ти дала предлог да отидеш во Зегин да разгледаш што креми има , зависи и колку пари сакаш да дадеш итн или разгледај ја темата `каква крема за лице користите` па може да ти помогне некое мислење од др феминка.
@Rebecca_R Абе мене ми е кажано каков состав имаат и какво дејство само не сум запамтил. Како и да е си имаат ефект. Само знам дека не се продаваат во продавница. @koritsaki Не знам како ти помогнале тебе ама јас имам акни, иав така отворени рани и слично така да за крем во никој случај. Сигурно не си случај како мојот ама како и да е секој е со своја приказна за нештата. Инаку други креми не планирам да користам затоа што во животов сум купил од 50 денари до 1500 денари па немам никаков ефект.
@Читател твој избор е да веруваш во одреден козметичар и на лице ставаш одредени креми на кои не го пишува составот, немаш поим кој ги произведува ама битно ги нема во продавниците. Јас, пак, одам на дерматолог кој има високо образование и пракса, а на лице ставам крема која ја има во аптеките и на која го пишува составот. Уште едно прашање и да ја завршиме дискусијата: Што ставаше на отворените рани?
Девојки, на носот повеке од година имам акна, ставав некои креми но ништо не помага, неможам ни да го стиснам, не се тргнува никако кажете што да направам ?
Девојки ако има некој проблем ко мојот а го решил да даде совет . Имам комбинирана кожа , црнки имам на нос и брадата , имав и во пубертет ама сега ми е полошо некако . Бев на третман пред две години за вадење црнки но уште повеќе се влошија ,се проширија насекаде .
Tocnoooo! Kakov dove koristis? Jas pred dve godini imav problem so liceto, alergiski reakcii bla bla. Doktorkata mi gi preporaca sapunite ,, doctors" posto neli medicinski i sto ti ne. Mene liceto od tie sapunj mi se vlosi! Si zemav jas dove i liceto pocna da mi se sreduva, i od togas si go koristam . Sepak bi ti peporacala 1 na den da se mies bidejki sepak i ne e bas najubavo liceto mnogu cesto da se mie so sapun )
Знам ама толку ми е нежно и меко откако ќе се измијам шо ми иди цело време да се мијам моментално го користам овој.. А сите ги имам пробано и често ги менувам..
Јас започнав со тој од краставица ама не ми стој мирисот долго.. исто ми е мноогу добар и онај како маслинка шо има многу јак мирис а си купив сега еден крем оил како со златно е од страна нема никакво растение на паковчето и има многу убав нежен мирис од ангромаркет 35 денари го зедов, а беа по 54..
Пред месец и пол,на лицево ми се појави црвенило,во големина на зрно грашок.Се наоѓа некаде под подочниците,на двата образа.Претпоставувам дека е некоја реакција од работните услови во кои работам,топлина испарувања и сл.Не ме чеша,едноставно се познава дури ни коректор не го прекрива... можеби треба да одам на дерматолог,ама па кој со тоа ќе се бафта... некој совет или ефикасен маст,било што?
Исто и јас така имав акна така што ми стоеше 2-3 месеци, отидов на дерматолог и ми кажа дека си се поврзала со некој крвен сад и цело време се хранела од него и ми правеше некој си третман со ласер, така да оди на дерматолог можеби и кај тебе не е само акна .
Немам акни по лицето, но на образите имам многу ситни брунчиња, кои што ужасно ме нервираат ! Нема што не сум користела, од Nivea до Eucerin се ми е пробано, и џабе нема фајде Со пудра се покриваат да, но сакам да излезам и без пудра некогаш.. На дерматолог сум била, клиндамицин и слични глупости ми даваше, уште толку се влоши. Help! Очајна станувам.