Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Mene mi se mnogu dobri, i ako gi zemes vo set mnogu poevino ispagja. Koga gi koristam porite mi se pomalku vidlivi, kozhata ne mi e tolku mrsna i mi izgleda po zdravo, na internet imase razni kritiki ama jas licno mnogu sum zadovolna osobeno od Dramaticaly Different moistrizing gel.
    Ovoj set go imam:
    Inaku even better ja koristi edna bratucedka i ima mnoguu problematicna kozha i vika deka samo taa krema i e spasot, ama normalno razlicna kozha razlicni iskustva.
    Jas pokraj setov redovno koristam anti blemish i maski za mrsna kozha od 7th Heaven za koi sto pisuvav edna strana podolu. :)

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    Дали може некој да ми го кажи на Николина Лазаревска бројот, сакам да закажам третман, а и знам дека и е преместена ординацијата..а не знам каде. Помош?
    @M.laDy што викаш дека не ти помогна многу за лицето значи не ја зимам, сепак фала ти :)

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Не знам каде да го сместам мислењето, можеби треба да се отвори посебна тема за нега на лице со ваков тип на сунѓерчиња (ајде Rainbow, давај зелено светло :D ), ама многу ме интересира дали стигнаа овие сунѓери во ДМ и дали некоја ги користи?
    Одамна читам за нив по козметички блогови, но ја одложував потрагата по нешто вакво.
    Дали некоја веќе користи, за да сподели впечатоци? :)

На Pierina77 и joy1 им се допаѓа ова.
  4. BOY12

BOY12 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Zdravo sakam da prasham za ovoj gel od avon shto do kupiv dali e za mrsna koza i da ve prasam uste nesto dali treba posle koristenje na ovoj gel da se nanese nekoja krema poshto znam koga koristam gel liceto mi e malku isusheno isto taka koristam krema od young derm i mozam da kazam deka imam dosta efekti od nea na celoto mi se iscistija dosta skoro ic nemam ama na obrazite nekako ne ide samo flekji mi se pravat a ne gi stiskam neznam zoshto e taka i imam mnogu crnki na obrazite i na celoto ako moze da mi kazhete kako da gi otstranam..:whew::|

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      5,2 KB
      Прегледи:
      13
  5. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.654
    Допаѓања:
    4.566
    Seuste ja koristam prvata tuba nekade 5 mesec e ova , i liceto mnogu mi se sredi . Jas sum prezadovolna

6. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    @Mishela не размислувај одма купувај ја. Јас не сум видела дека ја донеле кај нас јас ја купив уште пред летото во Белград,зошто мојата прва беше сосема друг бренд за информација( TheKonjacSpongeCo. ) неможев да ја набавм во скоро време ја земав оваа на Ебелин. Бев скептик искрено, ама за та цена не ми беше битно и да не е добра.
    Позитивно ме изненади и еве веќе втора користам, за таа цена е исто толку добра како претходнава разликата е минимална, скоро неприметлива малку е погрубичка од другава.
    Јас коњацов го користам три месеци,правилно ја одржувам тоа е најбитно за рокот да и е подолг.
    Јас не ја користам со средство за чистење лице зошто читав дека тоа му штети на самото сунѓерче.

Ја ставам повремено во замрзнувач, нормално претходно исчистена и така ми е по свежа плус ладна :lol: мераци. Вака исто и се продолжувал рокот. Јас ја дизинфицирам така што ќе ја потопам во врела вода едно 4-5 минути.

Освен што чисти,масира, благо пилингира со што се создава поголема циркулација, истовремено ептен лесно се користи. Ќе ја навикнеш одма само треба да ја пазиш зошто инаку собира бактерии како и за секој сунѓер. Се е ствар на воља. Се на се, за ефтини пари имаш предобар третман.

На duffi, joy1, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975

Јас неубаво искуство имав, сега читам еве @Mama25 кажува дека се препорачува без средство да се користи. Кога се измив 2-3 пати без средство бев УАУ, каква разлика... Ама тој ефект ми беше на почетокот, после веќе почна негативниот.

Има логика, ќе го пробам баш пак деновиве. Ќе соберам храброст. :D

Јас го користев сунѓерчево со средство за миење лице (Гарниер во зелено шишенце, за нормална кожа) и по нецела недела ми се направија како красти на лицето. Не баш лишајчиња, туку како да ми беше немиено, како да имаше некој слој одозгора... Ужас. Јас не се шминкам секојдневно (од очигледни причини :D) и ако се допрев, ми се лупеше, нешто испаѓаше, не знам, чудна појава. Одвај го оправив, секој ден ставав маски за лице со глина.

Иначе @Oxymoron го фалеше и ми го препорача, она беше задоволна. :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    @Doozy јас го користам посабајлечки кога мијам лице тогаш ми е најубаво. Да не си добила лишајчиња од средството?!

Јас паузирав еден долг период од средства за миење лице и кожава никогаш посјајна не ми била. Се оправи површинскиот слој од сува ја донесов во нормална. Еве така сега и стојат полу отворени се мислам дали да им се вратам :) Секоја кожа е индивидуална приказна сама за себе. Само знам дека некогаш треба да пуштиме и таа да не води ама жени ко жени мора да претераат.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.366
    И јас го користам сунѓерчето, и за мрсна кожа како мојата е одлично. Имам приметено дека баш го чисти ,онака ,длабински, ама и го остава мазно. Не ми се лупи од него лицето , и немам никакви последици како од други груби пилинзи :)

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    @Mama25, златна си! :)
    Читав и јас околу негата и одржувањето на сунѓерчево, типувам дека ќе се снајдам, па да видиме. Ќе го земам деновиве, на ваква никаква клима, многу ми треба некој ваков треман да ми ја препороди кожата.

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    ^
    И да си го купиш! Се надевам ке бидеш задоволна само пази на нокти јас на почеток двапати ги укопував (знам дека имаше троа подолги, во меѓувреме ако не си ги исекла). Чекам после да кажеш импресии :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  12. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Да не ставаш течна пудра. Тоа е прво правило. Ќе го миеш лицето до Неутрогена 2 во 1 гел и маска и шминката никако со влажни марамици да ја чистиш. Само со млеко за чистење шминка или мицеларна вода.
    Јас од кога престанав да ставам течна пудра си заприметив подобрување и тоа големо и од Неутрогената. Пак ми се прават малечки бели мозолчиња, но ништо во споредба со тоа како ми беше лицето.
    Исто не користи повеќе производи во исто време. Подобро е еден ама вреден :)

13. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Па, од самото средство не би требало да е, затоа што истото си го користам континуирано веќе 2 и повеќе години. Ама можно е да е од комбинација на средството со сунѓерчето. :D

14. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Пудра ставам многу ретко неколку пати во месецот..
    Користев Неутрогена за миење лице и ем што ми го пресуши лицето ми направи дупло повеќе акни од тоа што имав и затоа заврши во канта. Не користам марамици лицето го чистам со мицеларна вода на Биодерма розовата веќе со години но нема никаква промена од тоа ама не ми создава нови што е еден плус па затоа не ја менувам. Благодарам на советите но се од тоа е испробано, да ги немав направено сите можни нешта немаше да се жалам тука..

Еве сега по втор пат ќе идам да проверувам хормони и јајници па ќе барам нов дерматолог ако остана некој каде што не сум била..
    Знае некој за докторката Дочка од Битола, да ми каже искуство?:)

15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    :( баш ми е жал што не ти помогна, а да пробаш да смениш начин на исхрана ?

16. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Па не верувам баш да е до исхраната, пржени работи јадам многу ретко бидејќи ми се лоши од мрсно, мајонез не јадам со месеци.. Благо јадам но не во претерани количини, и тоа избегнувам чоколадо и торти..
    Јадам млечни производи често но не сум заприметила некоја особена промена поради нив..
    Јадам овошје, пијам зелен чај, се што најчесто кажуваат дерматолозите но не сум заприметила да е до исхраната.
    Но една добра работа заприметив дека откако почнав да пијам сок од портокал без шеќер и конзерванси и да пијам витамин Ц акните како да избледуваат и бојата на кожата ми е по изедначена.
    Имало периоди кога сум се убивала од јадење нездрава храна и чоколади па лицето ми било далеку по чисто а сега овие месеци кога почнав да внимавам лицето ми е хаос..
    Не знам кој е изворот, сега планирам да ги купам тие таблетите Мерц за кожа коса нокти па можеби ќе имаат некој ефект.

17. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Јас испив 2 кутивчиња Мерц и искрено не видов некое големо подобрување на косата, кожата или ноктите. Сестра ми има лишаи и и помогна. Пробај, немаш што да изгубиш.
    Инаку, дали си пробала да ги третираш акните со активен кислород. Јас го користам за рани и за дезинфекција по депилација, а планирам сега и за лицето да го користам ( иако немам акни). Не знам дали во оваа тема беше, ама пишуваа некои феминки дека многу им помогнал. Во аптека го има и не знам колку беше, но не ветувам дека е поскап од 450 ден, а долго трае.

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Не сум слушнала.. Што е тоа како се користи? Не сакам да експериментирам премногу да не ја влошам ситуацијата дополнително.. Да не има некој несакани ефекти?

19. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Неделава секој ден ми излегува по една акна во текот на ноќта, болни на допир, а го мијам лицето секоја вечер, му ставам косово масло, ставам маски, еуцерин крема, и пак не може да биде чисто! Зошто,аман?!;(

Ни хлорамфеникол помага,ни ништо.

Сува кожа имам, кога сум без пудра е некако црвено, никогаш не е со убав изедначен тен дури ни Еucerin evebrighter не го изедначи..
    Плус имам и ситни акни кај брадата што со пудра изгледа многу грдо, давајте предлози со што да го опоравам лицево ме нервира вака.
    Не ми е битна цената, битно е да помага само.

На Pierina77 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Сум читала дека кокосовото масло е комедогено, така да може баш тоа и ти прави проблеми.
    Од креми би ти препорачала anti redness од Bioderma или anti-rogeurs од Avene, и двете се за осетлива кожа склона кон црвенило. Јас лично имам исто осетлива кожа склона кон црвенило па затоа и ги купив, ама комбинирана/масна, мене ми беа претешки така да верувам дека тебе ќе ти одговараат бидејки имаш сува кожа. Од нив две, Авенето е за сува-многу сува, а Биодермата за сува-нормална.