Имам многу нежна кожа на лицето...бев на дерматолог и ми даде креми од биодерма, ги користев беше океј, но кога прекинав пак ми се јавија како зацрвенувања ( не се акни, само точки како комарец да ме каснал хаха)... некој ваков проблем имал ли со лицето?
Јас го имам истиот проблем на образите имам како осип црвени флеки мали се ама се приметуваат незнам од што се
Ја видов нивната фб страна и вебстрана, ама не можам да ги најдам никаде состојките на самиот производ. Една молба до сите на форумов, доколку некој ја има дома ве молам постирајте ми декларација!!!! Благодарам.
Ви благодарам и на двете. Маскава (втората слика онаа на @Petra777 онаа првата не знам дали е истиот производ на @mode-kristina) содржи доста синтетички состојки. Кога би бирала за себе лично, јас би земала нешто поприродно или сама би направила со зелена глина и јаглен. Поздрав.
И јас ја користам куркумата со мед и јогурт како маска и убава е пробајте, првиот пат ја оставив подолго и цел ден бев како портокал во фацата оставете ја 10 минути сосема доволно
@Elence93 јас мојата ја начекав во Сефора на попуст околу 45 евра. Инаку се по 65. Кај нас незнам колку се. Прашај ги на фб би требало да ти вратат.
@Elence93 јас ја имам користено оваа под број 4, кај нас во Сефора од 15мл се по 14 евра а тие од 50мл се 37 евра со попуст а без попуст се 53 евра. Јас мислам дека и во Мк нема да бидат под 50 евра
zdravo jas sum maski clen i bi sakal da vi pobaram pomosh gi imam koristeno kremite na balea 3 in 1 ja imam koristeno novata krema za lice na nivea taa plavata, imam kupeno cerave krema za lice od usa i nikako niedna da mi pomogne mi go miat liceto se ubavo ama po mienjeto mi se susi kozata ako ja mrdnam malku mi se zategnuva celata i sledniot den redovno se isfrlam imam probano dosta kremi ete gledate i sami bi bil presrekjen dokolku nekoj/a mi pomogne
Дали го има ова кај нас? Или да ми препорачате млеко за чистење лице, бидејќи во последно време многу ми се суши лицето, а истовремено ми се исфрла.
Девојки дали сте виделе во ДМ Мицеларна вода на DermoFuture со витамини била? Колешка во Србија ја купила се испофали од неа
дај помогнете/кажете како да ги исчистам досадниве митисери и бели точки што ги имам на челото немам акни имам 2/3 флеќи тук таму ама од митисерите лицето ми изгледа како да имам акни на сонце ми се познаваат точки точки многу ме нервираат а пак на образите сум ренде имам многу акни...
Штотуку ја испробав маската за лице со куркума и напишав цела статија за тоа. Ќе го објавам линкот во темата блогови за козметика за да ги почитувам правилата на форумов. Поздрав.