Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. 135-5

135-5 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    5
    Па и јас како Nikoletina i Symona си ја порачав маста и фантастична е и не жалам за ниту еден денар.Значи ја користам околу 18 дена и резултатите се премногу добри.Од шо си одев на козметичар ми се направија флеки или лузни црвени и многу големи на делот на образот на лицето од стискање и боцкање со игла.XAOC.од кога ја користам маста ми се исчистија лузните стари 3 и повеќе години а ги нема и оние ситни мали поткожни кои се од мрсната храна што ја јадиме.и замислете сето тоа само за 18 дена и маки мачев повеќе од 3 години со лузни.алал да му е на чичкото што ја прави и ми е криво само за едно како не дознав порано за да си ги заштедам парината.

На Symona му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Symona

Symona Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60
    Па мислам дека тоа е целиот проблем гледаме реклами на телевизија со фотошопирани слики и се лажеме да си фрламе пари за козметики по козметичари и дерматолози а на крајот пак ке го бараме чичкото со маста :rofl: иронично зарем не, а тогаш не ние скапо па и да ни побара и 5000 спремни сме да ги дадеме :rofl:

На Arelena, mariogomez33 и Nikoletina им се допаѓа ова.
  3. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    може ли информации за маста? како се вика и од каде да ја порачаме?? и дали мора да одиме до селото кај што е чичкото за да ја земеме :?: ако неможете тука да кажете пишете во лп ;)

4. principesa

principesa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    101
    Може и за мене информации за маста во лп.....ве молам женски :worried:

5. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Значи јас немам акни,ама имам поткожни мозолчинја,како наикрени се понекогаш...дали некоја од вас имала вакви и како се справува со нив???? :hai:

6. MilenaG

MilenaG Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    4
    кога имав 14 год.челото многу ми се мрсеше и сеуште ми се мрси.Како и кај косата, кога е мрсна се создава првут,така и слично ми се создава и на челото ве молам помогнете!!!!!!!!!

7. linalila

linalila Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Zdravo zenski,kako da go najdam covekot za masta,ako mozite da mi kazite telefonski broj?Pozdrav

8. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Јас да си прашам нешто.. :wasntme:
    Пред некој ден ми кажаа дека за секакви мозолчиња, акни и триста чуда помагала бебешка пудра, онаа во прав.. Се нанесувала на лицето и се сушеле акните. Имате вие пробано? Има резултати?

9. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Хлоракол и хлорамфеникол исто е? :?:

10. Desapointed

Desapointed Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    6
    Да јас мислам дека е исто само од различна фирма се затоа :)

11. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Дај напишете го бројот за контакт со чичкото (сигурно нема да се налути ,па нели задоволните клиенти се најдобра реклама).

12. Symona

Symona Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60
    Ако не грешам тоа и се коси со некој закон :D

13. Anitaku

Anitaku Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Девојке дај кажите ми га бројче на личну поруку ја зима едно време од њега ама изгледа го сменил број. сга ми треба маст за една другарка која си има проблем. и тиа паре су смешне едан по солидан парвем е нај малко 2500 денара

14. Dolphin

Dolphin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    4
    Феминки здраво! Некни налетав на темава и искрена да бидам ја читам целата неколку дена, но највеќе ме заинтригира ова со маста.
    Доколку добро сватив според можаната локација на човекот,дејството и карактеристиките на маста, мислам дека станува збор за Саше. Јас со тој човек стапив во контакт пред неколку години 2007/2008 ( не поради маста ) купив есенцијано ( етерично ) масло од него,случајно или не човеков ја примети сестра ми дека има акни и црнки на лицето,и понуди некаква си маст. ја зедовне истата но не и дозволив на сестрами, да ја употребува додека не ја проверам ( бидејки тогаш работев како хемиски техничар во лабараторија ) ги направив сите можни анализи на кој ми текнуваше во моментот, прво ја анализирав за натриум хидро оксид (жива сода ) потоа за содиум бикарбонат, и за сите можни не органски соединенија кој ги има во козметиките ( алкали, нитрати, оксиданси) анализата покажа дека нема ништо такво , немаше дури ни мравја киселина која ја има во 99% од сите козметички редства. Следната анализа беше за синтетички антибиотици и антисептици, ни од нив немаше никаква трага.
    Од тестовите се испостави дека е 100% направена од растенија и ништо друго.

Дури тогаш и дозволив на мојата сестра да ја користи маста, за неколку денови лицето сосема и се исчисти од акните и што е најбитно дури и од подкожните така наречени црнки, едноставно за многу краток период лицето толку и се исчисти што на некој кој првпат ја гледа кога ке му кажеше дека имала таков проблем не и веруваше. Едноставно кремата е и премногу добра
    Впрочем човеков е доста познат и го знаат доста луѓе во одредени кругови и за да биде,сето тоа уште по симптоматично и по смешно јас лично познавам најмалку три сопственички на козметички студија, кој ја купувале кремата за сопствена употреба ( некој дури и ја препродавале и тоа доста поскапо ) а и лично познава ќерка на еден од нај познатите дерматолози во македонија која наместо да оди кај тато на третман, ја користи истата. Јас лично сум немала проблем со акни и сличн нагрдувачи на убавината но ја користам за нега на лицето, и за отсранување на оние мали ситни брчки кај устата и на краевите од очите.

Како што рече членката над мене еден парфем кој е малку по квалитетен чини повеќе од 2500 денари,но сепак и во овој случај се работи за онаа изрека: кој нема во глава ке има во нозе или во случајов на лице :).

На MiiLla, eugenija, Symona и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    ^^ Dolphin, а колку пари е таа маст и од каде може да се купи ?

16. s.u.n.s.h.i.n.e

s.u.n.s.h.i.n.e Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2010
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    32
    anastasija19
    може ли да те прашам за колку дена акните се чистат со лимонот? :)

17. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Ве молам девојки кажете број или пак во кое село е човекот и како можам да го најдам имам и јас проблем со лицето со грбот и деколтето па ако сакате кажете :(

18. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Бидејќи предпоставувам дека сите кои коментираме на темава имаме одприлика ист тип на кожа би сакала да ве прашам каква крема користите за секојдневна нега на лице. Јас навистина не можам да си најдам некоја која ќе можам да ја користам повеќе од две недели .

19. Symona

Symona Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60
    Па во потполност си во право,сепак малку непромислено беше од моја страна,кога реков дека маста е скапа.
    цената во однос на цената на парфемите,козметиките,кафињата,разните купки, пудри,и разно разни глупости е во нај мала рака смешна и ефтина :D

20. Dolphin

Dolphin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    4
    Девојко малку логика и математика,не се на одмет :)

Малко по познато парфемче од 3500 до 8000 денари.

Лосиони ,гелови,креми од 700 па до 1200 денари ( кој треба да се употребуваат со месеци за да имаат било каков ефект , ако воопшто го има)

Дерматолог третман со прегледи, од 10000 ден , а не ретко некогаш и 1000 ЕУ ( долги и мкотрпни )

Козметичар, од 900 денари до 1300 ден ( нај малку 4 третмани значи околу 5500 ден ) а воспаленијата и инфекциите от таму ти се гратис.

Да не збориме за секојдневни ситници, кафиња,телефони, гардероба, разно разни будалаштини.

Но секогаш е така,ако не се рекламира на тв и не е бренд нас ни е скапо.

Да не ги спомнувам сите оние глупости, рецепти кој ке ги прочитаме во некој списанија па си ги правиме дома , па изгубеното време и разочарување после е огромно.

Епа вистинита е изреката дека од главата си патиме :)