Луѓе, црнкиве ме уништија, што све не пробав не помогна а и на дерматолози и третмани и све живо, помош нема.. Акни немам, убава ми е кожата, тенот, дајте лек за црнкиве колку сака нека е скап само да ме е нешто со порачување онлајн
@Leat црнки се стискаат, друг магичен лек, за жал, не постои. Еден третман не помага, мора да одиш од време на време да ти ги исчистат порите.
Пред 2 години одебжв ама не го памтам ефектот за црнки, знам многу многу добро козметичко студио, да одам таму? И на колку време треба да ги правам третманите?
@Leat имам пишувано неколку страни наназад, јас одам на Николина во Аеродром, дерматовенолог. Ептен сум задоволна од постигнатите резултати. За период од 5-6 месеци со крема која таа ми ја препорача и третмани сега добивам пофалби за лицето. Додека да го исчистам моето лице, јас одев на 2 недели.
@Leat позади Веро во Аеродром, има Зегин, ке продолжиш во истиот ред право и пишува на една голема табла ПИКАСО. Прв преглед е 300, после тоа прегледи не се наплаќаат. Третман е 900 денари.
До чисто лице, со природни- ДОМАШНИ маски, секој трет ден. Барем јас така правам и едно мозолче немам, освен пред да добијам, е сега приметувам ми излезе една брчка на челото, така, кога се лутам ми се забележува, ама мислам дека ќе ја покријам и неа со некоја маска. Си правам разновидни маски, од краставици, до банани, масла, користам рицинусово масло за лице, маската од квасец за лице е убава исто така го чисти лицето, користам маскине од авон, тие доста ми помагаат да си го одржавам лицето такво нежно, барем. За црнки, како произлегуваат тие, појма немам, не сум имала со нив никогаш проблеми, веројатно ги спречував да ми излезат со редовно користење на маскиве и негата.
Незнам како до чисто лице само знам дека во оваа бременост толку ми е грдо лицето ,нема место каде немам акни и ме болат,грдо се осеќам
Ја имам користено и искрено ич не сум задоволна од неа воопшто не ми помогна а ја има на интернет но доколку планираш да ја зимаш немој он интернет
ми излегоа две мозолчиња но од поодамна и ми останаа белези....Како да ги снемаа ПОМОШ стрaшно ми пречат пошо и со пудра не се покриваат
Здраво драга фала на советот. Во некоја друга тема мислам дека беше една феминка ми постираше декларација од маската. Мене лично не ми се допадна. Фала ти уште еднаш. Поздрав.
Мене маска од зелена глина ми помогна, ja kористам еднаш неделно скоро една година и повеке не ми се поjaвуваат црнки, а и цело лице ми е смирено. Не очекуваj oд еднаш да ги снема ама со тек на време исчезнуваат
Се согласувам со @LollySky и мене зелената глина ми е спас за црнки. Кај мене на блог може да најдеш многу разни маски со зелена глина. Доколку кожата ти е ок, зелената глина ставај ја само на оние места каде имаш црнки не на цело лице да не ја исушиш кожата. Поздрав,
@Biodevojka dali ti imas napisano statija za domasno labelo za usni. Procitav nekade i poveke nemozam da go najdam.. Ako si ti molim te postiraj go povtorno i tagnime za da me potsetis. Blagodaram