Kade mozam da go najdam kremot Melem I ako znaete cena? Mi treba za crvenilo posle depilacija na lice..a I imam mn.problematino lice, mrsna t zona a obrazite mi se lupat..pa ako stavam pudra mn.neubavo izgleda. Vaka mi e samo ovoj najladniot period, patem ako imate dr.predlog? Bilo dali e maslo ili krema so ke mozam navecer da stavam..
Мелем го имаш и во ДМ и во сите поголеми маркети. Малото кутивче од 10гр е сто и нешто денари, а големата кутија (30гр мислам дека беше) е околу 300 ден.
@mila7 Мелем кремот го има по аптеките. А цена околу 300 ден би требало да е. Инаку за твојот тип на кожа можеш да ја пробаш кремата за лице на Алверде со камилица таа е наменета за осетлива проблематична кожа. Над 200 денари не е
Јас ја користев пената од Алверде одредено време, стварно убаво свежо мириса, но дефинитивно мора нешто плус да користиш за бришење шминка ако не сакаш да го замачкаш пешкирот. И тоа сосема мал слој на бб крема што користев па не ја миеше :/ @anonymousgirl03 можеби треба да одбереш некое средство за нормална или комбинирана кожа, затоа што препаратите наменети за мрсна кожа знаат доста да ја сушат, па потоа уште повеќе да се мрси за да надохнади. Обавезно гледај да има добра хидратација, за да не страда кожата
Си ја купив, пусто срце јуначко, да издржав уште некој ден да чекам. Влакната меки, многу тенки, пишува дека се синтетички ама мене ми изгледаат повеќе како да се од животинско потекло. Како и да е, го постигнале саканиот ефект, се изненадив позитивно, иако и претходно имав високи очекувања. Ја пробав, лицево после миењето е како гушнато од облаци. Ми го промени самиот сјај на лицето, порите се затворени, ама верувам дека поголемиот дел од заслугата е на среството на Неутрогена за чистење на порите што го користев, и има голема разлика како изгледа лицево од претходно, кога го чистев така лицето, со раце. Досега имам пробано сунѓерче од Ebelin за чистење, жолто кружно, одат по 2 во паковање, но не гледав некоја преголема разлика, и електрична четка со додатоци, ја добив како подарок од мајка ми, но ова чудо не може да се спореди со ништо друго! На електричната четка влакната воопшто не ми беа убави, груби, пластични, како оние ефтините четки за заби. Можеби има електрични четки со влакна кои имаат поинаква структура ама не би пробала пак со нешто такво, преагресивно ми беше искуството за мојата кожа. Боженствената четка изгледа идентично како таа на сликата погоре, ја зедов од ДМ, 239 денари, на Ebelin. @Rose96 Да ѕирнеш и ти, во случај да и ти сеуште трагаш по совршената алатка за чистење лице.
Многу ти благодарам што ме означи за да го видам мислењево. Сега го зедов конјац сунѓерот од Ебелин ама би ја земала и четкава обседната сум со алатки и средства за чистење на лицето. Четкава ја видов во продавницата од The Body Shop ама таму беше далеку поскапа па не ја земав, и баш би ја пробала оваа. Инаку кој гел за чистење на лице го користиш од Neutrogena?
Имам 2 гела за чистење од Neutrogena, денес го користев овој: Neutrogena Visibly Clear - Gentle exfoliating wash Спојлер А го имам и Neutrogena Visibly Clear - Blackhead Eliminating Спојлер Само, не ги користам секој ден, приметив дека ако ги користам секојдневно ми се суши лицето, а зависно од сезоната и ми причинува акни. Затоа комбинирам, обично го користам Garnier Pure Active 3 in 1, а еднаш неделно, некој од горните на Neutrogena, или нешто друго што ќе најдам во несесерите. Туку, пребарувајќи слики, најдов нешто ново на Neutrogena, или пак јас не сум го забележала досега. Го има некој видено во Македонија?
@Оленка* Јас овие ги користам на Неутрогена гелот за миење лице и кремот и сум презадоволна, штета ги нема Македонија па кога ќе ги потрошам треба да купам други производи се додека не одам надвор од државава и да си ги купам.
@Rose96 Имаш некоја рецензија за нив, да ми пуштиш линк да читнам? Ги барав овие пред 3-4 години, кога изглегоа, ми изгледаа за достојна замена на портокаловите, ама пак си продолжив со нив.
Колку повеќе гелови,лосиони,тоници и мицеларни ставав толку повеќе ми се влошуваше лицето :/ Престанав со се. Го мијам само со вода, и ставам сода разредена со вода односно направена како паста на деловите кај што имам црвенило и белези од акни. Си додавам кокосово масло, масло од чајно дрво, лимон, секој ден различно. По само два дена имам значително осветлување на белезите и намалување на црвенилото! Ќе го правам ова 10дена континуирано и искрено се надевам на позитивен резултат! Ако можам,ќе направам и слики пред и потоа за да и сами ја воочите разликата. Некогаш лекот е 5 пари
Imam premnogu akni i mozolcinja posle sekoe patuvanje i mi trebaat meseci za da se smiri kozata. Po preporaka na dermatolog ne koristev sminka nekoe vreme i se mackav so gel so klindamicin koj go kupuvav of Grcija. Pomagase no i mnogu me cesase liceto pa prekinav po nekolku meseci. Pocnav poveke da se sminkam i da gi prikrivam, no sakam nekoe podobro resenie.
Во план ми е да купам вакво за чистење на лице, но освен во претходниот каталог на орифлејм на друго место немам видено. Дали некоја користи, каде го имате купено и како сте задоволни?
и јас имам проблеми со лицето, каква ли козметика не ставив и на неутрогена,на алверде, на тера натури и на геро витал пробав.. сега користам на клиник но и понатаму моите дамки и акни на лицето ги има.. малку ке поминат и потоа пак се враќаат никако лицето да си го видам чисто.. ве молам за помош..
Немам купено но и јас сакам да купам, имам разгледвано во сетек од 1200 па нагоре, во зависност од додатоците. Од Beurer се, германско производство, би требало да се добри.
@Biodevojka mozes da mi preporacas nekoja bbkrema so dobri sostojki,sto nema da stvara crnki I akni. Mozam da kazam deka mi e prilicno cisto liceto no koga stavam nesto brzo se isfrluva.