Здраво драга, кажи ми колку години иаш, каква кожа имаш и до која цена може да гледам. Исто така кажи ми од што се исфрлуваш, дали на некоја состојка си интолерантна. Поздрав.
Sum slusnala deka tecniot kolagen imal dobri svojstva za kozata. ne znam dali nekoj tuka go koristel i moze da mi kaze mislenje, dali vredi da se kupi i koristi?
@Biodevojka ova vreme kozata mi e posuva od voobicaeno, ama ne mi e suva a ni mnogu mrsna, kombinirana mozam da kazam so mrsna t zona. Da naglasam imam precustvitelno lice, mnogu moram da vnimavam sto I kako da stavam.. A dali sum alergicna na nesto nz navistina.. Cenata moze da bide do 550 tuka nekade. Da ti kazam do sega ja imam koristeno bb na nivea I na garnier znaci tie nikako. Fala ti )
Здраво драга, за до таа цена само на Алверде може да ти го препорачам. Мислам дека имаат две една е ББ а другата ЦЦ 7 во 1 која е најнова ако не се лажам. Цената не им е повеќе од 300 мкд. Другите марки на природна или органска козметика се доста поскапи така да не ти ги ни препорачувам, а останатите поекономични содржат силикони. Пробај некоја од овие на алверде па види како ти одговара. Инаку ако може би ти ја прпорачала и оваа пудра која е всушност пудра серум нешто слично како ББ крем за нормална кожа имам напишано и рецензија за неа според искуството на сестра ми. Таа има комбинирана кожа и на почетокот и одговараше, а потоа не. Меѓутоа има разлика помеѓу сите нас па можеби тебе ќе ти одговара. Мислам дека за овие ниски температури ќе ти биде одлична. Како и да е имаш тестерче во ДМ па пробај ја. Се надевам ти помогнав. Поздрав.
Би сакала да земам крема за освежување на лицето, за нормална кожа. Што би препорачале од тоа што некој користел користи и е задоволен?! @Biodevojka @Rose96 .. и останатите?!
Здраво драга, јас може да ти препорачам само природно или органско. Кажи ми до која цена и колку години имаш? Поздрав.
Здраво, мене ме интересира кое млеко би ми го препорачале за чистење на лице, имам мрсна кожа, имам и по неколку мали бубулици. Фала
Од Оливал имам зборувано многу убаво за одредени производи како маската за лице, мицеларната вода, пилингот и кремот за комбинирана кожа кои се навистина прекрасни и сама ги користам. За жал овој ЦЦ крем кој го предложи ти содржи силикони. Секако изборот е на @mila7 . Поздрав.
@marama aa mozes da kazes nesto poveke za ova krema? Ja imas li koristeno ti? Se plasam da ne mi go iznafrli liceto..citav recenzii na net, nekoj ja falea a na nekoj Im stvorele potkozni. @Biodevojka ke mozes li da mi kazes spored sostojki dali e okej za problematico so tzona, no periodov malku posuva?
здраво женски. Може да кажете некоја крема , за лице. Да биде квалитетна, да ја хидрира кожата па по можност и да отстранува бубулички и да биде природна
Здраво драга, може да биде квалитетна, да хидрира и да биде природна, е сега за отстранување на бубуљички е индивидуално. Освен кремот треба можеби ќе биде потребно да промениш и нешто во негата начинот на нега или исхрана. За каква кожа, колку години и до која цена? Поздрав.