Здраво драга, еве што би ти препорачала: - за измивање земи го кремастиот гел на алверде со лековита кал цената е околу 270 мкд - како тоник за лице ти го препорачувам оној на Др. Шелер со калинка околу 500 мкд. - крем за лице земи го оној на Гамард себо контрол кој не само што ќе го нормализира себумот и ќе ти помогне при црвенилата и лузничките од акните. Цена 900 мкд. Малку отидов над 1000 мкд, ако треба ќе сменам некој производ со поевтин ти само кажи. Поздрав,
Кога веќе сум овде @Biodevojka да те прашам нешто. Значи ретко се шминкам и после шминка секогаш имам по некое ново мозолче (а шминка не чувам на себе повеќе од 2-3 часа), потоа имам еден период кога ми се појавија многу мозолчиња (поткожни, кафени, нит жолто нит црвено, нит пукаат) и сите ми се во пределот на долната вилица, значи од уше до уше линија. Користев алкохол 85% и немасна крема како гел од аптека, и ми поминаа, ама сега пак ми се појавуваат. Една стариа ми рече дека ми се појавуваат од секирации. Стварно не знам шо да мислам и шо да правам. Хелп
чупе, алкохол не се користи за мозолчиња (ова дерматолог ми го кажа) оти ги суши и ја иритира кожата. пробај безалкохолен гел со чајно дрво за чистење на лицето и имаше една крема шо ги суши мозолчињата ама не ми текнува како се викаше
Прашањето е упатено кон Биодевојка, ама...Велиш дека ти се појавуваат акните само во пределот на вилицата, па да не имаш некој хормонски проблем или полицистични јајници?
Драга алкохолот е нешто најлошо што може да го користиш за лице. Премногу ја суши кожата и го ослабнува заштитниот слој. Е сега, зависи многу и од шминката која ја користиш. Велиш дека ти се појавуваат после шминка, дали користиш пудра со силикони или било кој друг препарат со силикони? Доколку да, во тој случај пробај да го исчистиш лицето користејќи производ на природна база (ако сакаш ќе ти препорачам нешто кажи само до која цена) и откако ќе ја прочистиш кожата ќе видиш каков тип на кожа имаш и како треба да ја негуваш. Се додека мачкаш силикони имаш лажна слика. Поздрав.
Го здробувам аспиринот и додавам вода малку, па го мешам, го нанесувам на лице и 10 мин го мијам лицето.
За шминка незнам шо има во составот, купувам само да не сум без ич, дека само за свечености се шминкам (од нова год се немам нашминкано па до сега, инаку пудрата и една крем што користам ми се од италијанска фирма КИКО) Можеш нешто да ми препорачаш, цена не битна, само да ми е ефикасно.
Фала ти премногу, пишав не е важно Само не сум од Скопје, па производите на алверде незнам дали ќе можам да ги најдам некаде во Битола. Ако не тие проблем да пишеш нешто во замена за тој гел. Иначе го користев lea гелот за акни, но некако многу ми го сушеше лицето.
Здраво драга ја знам КИКО одлични им се лаковите за нокти и моливчињата обични за очи (не тие каџал) им се доста солидни како декларација. За жал пудрите не спаѓаат во оваа категорија со оглед на тоа што се полни со силикони. Би ти препорачала барем некоја поприродна пудра да не ја запушуваш кожата со силикони. Ако си од Италија може да ти препорачам еден куп прекрасни нискобуџетни пудри за лице кои се природни и органски. Ти само кажи. Поздрав.
Ох, драга ок. Во тој случај наместо алверде земи Dr. Scheller гел за миење на лице со калинка. ПОздрав.
@Biodevojka препoрaчaј ми oргaнскa кремa и пудрa зa кoмбинирaнa кoжa шo мoжaм дa гo земaм oд итaлијa.
@Biodevojka ajde malku pomos za nas vo stranstvo,jas sum vo italija i znam deka gi spomnuvase proizvodite na coop,nekoi drugi da mi predlozis,sakam krema da si zemam, i dnevna i nokjna,za nad 30 god..imam normalna koza..no nekako ja osekjam izmorena bez sjaj?
Здраво девојки, сакам да споделам искуство со Magnitone London Barefaced Vibra-Sonic Daily cleansing Brush го порачав од lookfantastic. Ми стигна за 16 дена, цената е 62,5$ но јас со купони за попуст што ги има на страната го платив 55.5$. Значи сличен апарат на CLARISONIC, се двоумев кој да го земам па се одлучив за Magnitone. Царина платив 700 ден. Со него има една четка која се користи во рок од 3 месеци, јас си порачав плус сет од 2 четки цената е 20$. Се користи за миење на лице, го користам веќе 11 дена и сум презадоволна, разликата се виде од првото миење кожата е мека, и на допир се чуствува дека е чиста. Стварно сум презадоволна има голема разлика на кожата. Го користам со пена за чистење на лице од Afrodita и со Garnier Pure 3in1.
Јухуууууууу епа сега цел реферат ќе ви напишам, кажете си вие дека сте Италијанки За @afrodita26 Fitocose крем со жен-шен, Tea Natura за комбинирана кожа, La Saponaria имаат еден преубав крем за комбинирана кожа и Biofficina Toscana. Сите се овие фантастични италијански марки, иако моја омилена е дефинитивно Fitocose, особено серумот cо хијалуронска киселина и витамин Ц. За пудра може да пробаш Puro Bio, има одлична покривност и дава мат ефект, според мене би ти одговарала. За @bella.s може од истите марки за крем кои ги препорачав на афродита26 да земеш само за твојот тип на кожа. Како што реков мој фаворит е Fitocose , ама и Biofficina Toscana и La Saponaria се фантастични. Камо среќа овде да ги имаше, јас од радост скокам секој пат кога одам во Рим и влегувам во Eataly во делот за козметика, пола ден ме нема да излезам . За било што слободно пишете. Alla prossima ragazze!!!