Здраво драга, јас би ти препорачала чисто масло од јојоба кое е одлично и за сувите и за масните делови од лицето. Ќе ти ја нормаизира кожата,со оглед на тоа што како структура е најблиску до нашата кожа. За крем може да ти препорачам нешто кажи ми колку години имаш и до која цена да гледам. Поздрав.
@Biodevojka Ти благодарам многу за брзиот одговор. Дали маслото го има по аптеките? Иначе имам 21 година, најмногу за крем можам да одделам 500 денари.
Во тој случај земи го маслото. Го има во продавниците на биокосмос. За крем може да земеш некој на алверде на пример аква баланс 24 часа. Убав крем кој ја нормализира кожата а сепак дава хидратација. Цената е околу 260 мкд доре долу. Маслото од јојоба е 315. Поздрав.
Девојки, по период на интензивен стрес и нервози, сега лицево ми е лом, полно ми е акни кои болат и чешаат на допир, како и со мали црвени дамки, без пудра изгледам страшно нездраво. Да ми препорачате гел за миење лице, пилинг на природна база, алверде на пример? Од алверде го користам sensitive кремот и убаво му делува на лицето, ама не ми помага со акните секако. @Оленка* те означив заради четката од Евелин, те молам кажи ми дали одговара за миење на чувствително лице со акни? @Rose96 те молам кажи ми како си задоволна со коњац сунгерчето? Фала однапред
@i13dk И јас имам акнеста кожа, и не знам кој феномен ми се случува ама во зимо имам многу акни а во лето лицето ми е кристално чисто. Четката е мнооооогу мека, помека е и од памук. Дефинитивно одговара, токму затоа и ја купив, сакав да ги одбегнам пилинг геловите кои вообичаено ги користам речиси секојдневно (а ти препорачувам и тебе да избегнуваш пилинг, особено сега кога кожата ти е сензитивна и со акни), и од таа причина сакав четката, се вратив на стариот и добар Еуцерин сапун, што имав престанато да го користам пред 2 години. Не можам да си дозволам овој период да експериментирам со пена за лице, што е и најдобро да се комбинира со четка, зашто знам дека ќе имам реакција, а нема да знам точно од што. Сапунот во комбинација со четката добро и доаѓа на кожава, а го чистам лицето само навечер. Сакам да го поштедам од непотребно сушење и измачување во период кога и Т зоната знае да ме зафркава и да се излупи од сувост. Јас имам проблем со цистични акни насекаде на лицето, кога прв пат ми се појави проблемот во основно ги стегав и на тие места сега имам црнки, кои мислам дека заради лошо чистење на црнките пак ми се појавуваат исти акни на истото место постојано. Порачав од авон алатка за чистење на црнки, пошто професорот по дерматологија ми препорача да не ги стегам заради тоа што се зголемува дијаметарот на црнката и правиме полошо, туку да ги чистиме со алатка и потоа со сретство против црнки за да се затворат порите. Кога ќе ми стигне алатката и кога ќе ја пробам и ќе пишам рецензија, ако го имаш истиот проблем ќе те тагнам за да видиш. Јас искрено ја избегнувам Алверде заради многу негативни критики на овој форум и на странски форуми и блогови. Како прва помош против акни, ми се смирува лицето од колекцијата на Докторс антиакне со камилица. Ги имам користено гелот и лосионот по препорака од другарка и ми се смирува лицето. http://www.doctors.com.mk/index.php/products/face-cosmetics второто и четвртото во првиот ред.
Фала ти премногу. Изгледа многу слично лице имаме. Дефинитивно тагни ме за алатката, баш ме интересира. Исто, ако не ти е тешко, кажи ми каков крем за лице користиш?
@i13dk Оваа и Лала крем. Лала крем ставам прво, ама само на местата каде ми останал белег од акната, ја користам само ноќната и ја носам преку ден ако не излегувам и ако собата не ми е многу осветлена, а навечер обавезно ја ставам пред спиење, ми поминува белегот за 3-4 дена, максимум 1 недела.
Во последните година дена дали се имам нашминкано 10 пати се на се. И тие неколку пати само маскара, туш и кармин. Пудра не помнам од кога немам ставено и многу ми е почисто лицето . Единствен продукт кој го користам секој ден е органско кокосово масло, ставам по 1-2 пати на ден и кожата ми е многу почиста и сјајна.
Јас ја купив пред месец дена од Еурофарм околу 820 денари ама се мислам дека со попуст некој ја земав
Devojki mi treba preporaka za mojata majka, ima 41 godina. ednistveniot problem so liceto i e crvenilo na obrazite i poveke e okolu usnite na bradata. Nemozam tocno da objasnam kako izgleda toa crvenilo, poveke e kako mali sitni brunki no ne isceznuvaat nikogash. Kako postojano da i e vospaleno liceto na tie mesta. Ako ima nekoj krema ili bilo kakva preporaka ve molam pisete mi
Дали некој знае каде може да се купи во Скопје онаа маскана црна што е што се лупи вадејќи црнки и која цена е?
Во ДМ има на Балеа, али по една маска се продава, за две користења. Цената е сигурно ококу 50 ден. https://m.dm-drogeriemarkt.mk/mk_homepage/ubavina/568014/aktuelno_ii.html
maskata nekolku pati vo predhodnite meseci ja pobarav dali jas dali drugarki vo dm nikogash nemaat .. navodno bila potrosena :\ mozebi zatoa ja nemas videno