Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, јас би ти препорачала чисто масло од јојоба кое е одлично и за сувите и за масните делови од лицето. Ќе ти ја нормаизира кожата,со оглед на тоа што како структура е најблиску до нашата кожа. За крем може да ти препорачам нешто кажи ми колку години имаш и до која цена да гледам. Поздрав.

2. Ivana 95

Ivana 95 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    9
    @Biodevojka Ти благодарам многу за брзиот одговор. Дали маслото го има по аптеките? Иначе имам 21 година, најмногу за крем можам да одделам 500 денари.

3. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Во тој случај земи го маслото. Го има во продавниците на биокосмос. За крем може да земеш некој на алверде на пример аква баланс 24 часа. Убав крем кој ја нормализира кожата а сепак дава хидратација. Цената е околу 260 мкд доре долу. Маслото од јојоба е 315. Поздрав.

На Antebellum и Ivana 95 им се допаѓа ова.
  4. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Девојки, по период на интензивен стрес и нервози, сега лицево ми е лом, полно ми е акни кои болат и чешаат на допир, како и со мали црвени дамки, без пудра изгледам страшно нездраво. Да ми препорачате гел за миење лице, пилинг на природна база, алверде на пример? Од алверде го користам sensitive кремот и убаво му делува на лицето, ама не ми помага со акните секако.
    @Оленка* те означив заради четката од Евелин, те молам кажи ми дали одговара за миење на чувствително лице со акни?
    @Rose96 те молам кажи ми како си задоволна со коњац сунгерчето?
    Фала однапред

Последна измена: 31 јануари 2017
    На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Оленка*

Оленка* Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.751
    @i13dk
    И јас имам акнеста кожа, и не знам кој феномен ми се случува ама во зимо имам многу акни а во лето лицето ми е кристално чисто.
    Четката е мнооооогу мека, помека е и од памук.
    Дефинитивно одговара, токму затоа и ја купив, сакав да ги одбегнам пилинг геловите кои вообичаено ги користам речиси секојдневно (а ти препорачувам и тебе да избегнуваш пилинг, особено сега кога кожата ти е сензитивна и со акни), и од таа причина сакав четката, се вратив на стариот и добар Еуцерин сапун, што имав престанато да го користам пред 2 години. Не можам да си дозволам овој период да експериментирам со пена за лице, што е и најдобро да се комбинира со четка, зашто знам дека ќе имам реакција, а нема да знам точно од што.
    Сапунот во комбинација со четката добро и доаѓа на кожава, а го чистам лицето само навечер. Сакам да го поштедам од непотребно сушење и измачување во период кога и Т зоната знае да ме зафркава и да се излупи од сувост.
    Јас имам проблем со цистични акни насекаде на лицето, кога прв пат ми се појави проблемот во основно ги стегав и на тие места сега имам црнки, кои мислам дека заради лошо чистење на црнките пак ми се појавуваат исти акни на истото место постојано.
    Порачав од авон алатка за чистење на црнки, пошто професорот по дерматологија ми препорача да не ги стегам заради тоа што се зголемува дијаметарот на црнката и правиме полошо, туку да ги чистиме со алатка и потоа со сретство против црнки за да се затворат порите.
    Кога ќе ми стигне алатката и кога ќе ја пробам и ќе пишам рецензија, ако го имаш истиот проблем ќе те тагнам за да видиш.

Јас искрено ја избегнувам Алверде заради многу негативни критики на овој форум и на странски форуми и блогови.
    Како прва помош против акни, ми се смирува лицето од колекцијата на Докторс антиакне со камилица. Ги имам користено гелот и лосионот по препорака од другарка и ми се смирува лицето.
    http://www.doctors.com.mk/index.php/products/face-cosmetics второто и четвртото во првиот ред.

Последна измена: 31 јануари 2017
    На i13dk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Фала ти премногу. Изгледа многу слично лице имаме. Дефинитивно тагни ме за алатката, баш ме интересира. Исто, ако не ти е тешко, кажи ми каков крем за лице користиш?

На Оленка* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Оленка*

Оленка* Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.751
    @i13dk Оваа и Лала крем. Лала крем ставам прво, ама само на местата каде ми останал белег од акната, ја користам само ноќната и ја носам преку ден ако не излегувам и ако собата не ми е многу осветлена, а навечер обавезно ја ставам пред спиење, ми поминува белегот за 3-4 дена, максимум 1 недела.

На blessed.an и i13dk им се допаѓа ова.
  8. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    66.753
    Во последните година дена дали се имам нашминкано 10 пати се на се. :D И тие неколку пати само маскара, туш и кармин. Пудра не помнам од кога немам ставено и многу ми е почисто лицето . Единствен продукт кој го користам секој ден е органско кокосово масло, ставам по 1-2 пати на ден и кожата ми е многу почиста и сјајна.

9. Pogba

Pogba Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Kade kupuvas kokosovo maslo ?

10. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    цената некоја ја знае?

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.651
    Допаѓања:
    106.705

Јас ја купив пред месец дена од Еурофарм околу 820 денари ама се мислам дека со попуст некој ја земав :?::)

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.651
    Допаѓања:
    106.705
    Имаш во сите аптеки и продавници за здрава храна

13. Kohlensäure

Kohlensäure Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2016
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    4.707
    Devojki mi treba preporaka za mojata majka, ima 41 godina. ednistveniot problem so liceto i e crvenilo na obrazite i poveke e okolu usnite na bradata. Nemozam tocno da objasnam kako izgleda toa crvenilo, poveke e kako mali sitni brunki no ne isceznuvaat nikogash. Kako postojano da i e vospaleno liceto na tie mesta.
    Ako ima nekoj krema ili bilo kakva preporaka ve molam pisete mi :)

14. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Дали некој знае каде може да се купи во Скопје онаа маскана црна што е што се лупи вадејќи црнки и која цена е?

15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Во ДМ има на Балеа, али по една маска се продава, за две користења. Цената е сигурно ококу 50 ден.
    https://m.dm-drogeriemarkt.mk/mk_homepage/ubavina/568014/aktuelno_ii.html

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
  17. Kohlensäure

Kohlensäure Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2016
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    4.707
    maskata nekolku pati vo predhodnite meseci ja pobarav dali jas dali drugarki vo dm nikogash nemaat .. navodno bila potrosena :\ mozebi zatoa ja nemas videno

18. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Кај можам да го најдам Лала кремот?

19. Оленка*

Оленка* Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.751
    Барај во мали парфимерии. Околу 100 денари е.

На martiiinna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Ја имате во ДМ кај Веро 2, Тафталиџе, 59 денари е. :)

На Kohlensäure му/ѝ се допаѓа ова.