Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.826
    Допаѓања:
    8.710
    Да ми препорачате некое млеко за лице што чисти темелно? Некоја да сподели искуство од Nivea Q10 или Gamarde кое го користите и како сте задоволни.

Последна измена: 8 февруари 2017
  2. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    @blessed.an според мене глина е најдобра и најевтина маска за лице. Најбитно не содржи шкодливи состојки како оние во кесичка. Во зависност од типот на кожата можеш да и додадеш маслиново масло (ако е сува, мед итн. или само чиста ако ти е масна кожата). Јас ја користам нон-стоп кај мене е доволно еднаш во неделата со оглед на тоа дека сега кожата си ја доведов во номална инаку претходно ми беше сува и доста осетлива. Белези незнам колку би ти тргнало зошто мислам дека таа намена ја нема. ако можеш да набавиш каолин (бела ) глина која е малку поскапа но сепак доста трае би ти препорачала да си купиш. Иако и обичната е одчична.
    За тоа колку пати во неделата да користиш зависи од типот на кожата.

На MayDiamonds и blessed.an им се допаѓа ова.
  3. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    @Mama25 имам комбинирана кон мрсна кожа..А каде може да се најде таа бела глина и дали помага за акни и која и е цената ако знаеш..? Благодарам сепак на советот

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kohlensäure

Kohlensäure Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2016
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    4.707
    @Elence93 Јас ја земав од "Тамара" во Охрид :D

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Ах, ништо. Сакам да си најдам таква маска што се вади целосно, без измивање, а да не е мнофу скапа. Ако некој друг знае во Скопје кај да се најде оваа или слична, известете ме. :)

6. Jery

Jery Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    49
    Моментално и јас се ставив на исхрана без животонско потекло и благо па ќе видемед можеби ќе биде добро кај тебе какп беше?

7. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Мене лицето ми е природно чисто од секогаш, немам ниту една точка а не го одржувам на некој посебен начин освен тоа што никогаш си немам легнато со шминка, секогаш пред спиење ја одстранувам, го мијам лицето и нанесувам некоја крема.

На Kohlensäure му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Panthera

Panthera Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    711
    Бел нетоксичен лепак во Џамбо јас кога барав исто за оваа маска немаше, најдов во Просветно дело. :)

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. havai 123

havai 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    22
    A kaj ja ima taa bela glina jas bas barav vo zegin mi rekoa deka nemaat I kolku kosta

10. Yassie96

Yassie96 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    229
    Здравооо проблем со лицево !
    Наутро кога станувам исто како масло да сум мачкала црнки ми се прават исто и мозолчина меѓу мозолчинава кога ке одпоминат ми остнува како црна точка не знам што уште да земам некој совет за мрсна кожа
    Зедов од аптека анти лосион ми рекоа дека е многу убав но не ми делува а многу пазам на лицево не знам што да правам. Совет !!

11. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    @blessed.an зелената глина тебе повеќе би ти одговарала заради твојот тип на кожа. Ги врзува токсините и нечистотиите и воопшто како чистач е најдобра.Ги собира проширените пори и истевремено ја регенерира кожата, ги смирува сите процеси на кожата како акни, мозолки и сл. Ич не се мисли,одма да си купиш. Можеш да и додадеш и по некоја капка од масло од чајно дрво има во зегин. Да знаеш само дека мора да ја раствориш во нешто керамичко или стаклено и никако да ја мешаш со метално лажиче зошто инаку би оксидирала.

@havai 123 белата глина е повеќе за осетлива и сува кожа. Едно време ја имаше во Рамстор во Тесори ди маре сега незнам дали ја носат уште. Цена колку што памтам окол 450 плус, минус 50 денари. Провери.

На havai 123 и blessed.an им се допаѓа ова.
  12. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Тамо и помислив сега да идам.Фала :)

13. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Бидејќи имам пробано доста креми и лосиони и од сите ефектот ми траел кратко, сакам да купам tea tree или jojoba масло. Дали помагаат, каде ги има и која цена се отприлика? Инаку имам проблем со акни.

14. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    905
    Тea tree имаш во Зегин. Околу 200 ден. Јас на лице го немам ставано, на косата само.
    А јојоба и tea tree имаш и во Ла Сои. Цена не знам на јојобата. Етеричното масло исто е околу 200.

15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Аха, фала многу. Мислев има некое специјално за лице.

16. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    @Elence93 Јојоба масло има на Биокосмос околу 350 мислам го купив, многу е убаво за хидратација. Го нанесувам на благо навлажнета кожа навечер и сабајле кога ќе станам лицето е меко, ефект што не се споредува со ниедна крема, а притоа го осеќам многу свежо и чисто лицето.
    Чајно дрво масло на Еси 200ден е, кога ќе ми текне ставам на штотуку излезена акна, го смирува воспалението и ја суши побрзо. Има многу јак мирис само,тоа не ми се допаѓа кај него, но одлично е за акни.

17. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Мојата кожа таква беше уфф :(.Дерматолог ми кажа дека сум имала розацеа користев на Авене креми ништо не помогнаа,Еуцерин цела колекција анти реднес розацеа подобра беше,но пак истиот проблем се појавуваше,ставав облоги од камилица,внимавав со храна намалив месо,луто,кечап,мајонез и благи дур не се повлече.Приметувам и од стрес исто така ми се прави лицето,ако влезам во задушен простор топол или зачадена просторија од цигари.Ако може @Biodevojka да ми предложиш крема за моето лице суво,понекогаш се вцрвенува?:(

На tamche995 и Kohlensäure им се допаѓа ова.
  18. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Еленче јас би ти предложила да си земеш чајно дрво за акна е мајка. Еси производи колку што знам не носат веќе во Зегин да не луташ види во Виола поснабдените. А масло од јојоба не купувај од било каде, односно без гаранција со сртификат, зошто е се само не масло од јојоба. Види претходно да пишува да ладно цедено. Зошто нема да го има истиот ефект.

19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Мене ме изненадија со нискиве цени за јојоба маслото, па ќе читнам повеќе. А од чајно дрво ќе земам уште денес, ќе видам во био култ и био космос пошто виола не ми се баш достапни.

20. SleepyBeauty

SleepyBeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    La roshe posay гел за чистење , ноќна и дневна крема кај можат да се најдат?
    И Биодерма?
    И цена случајно да не знаете? :)