Здраво девојки, јас сум нова на форумов ама темава баш ме заинтересира, зошто почна нешто чудно да ми се случува со кожата на лицето. До сега не сум имала никаков проблем со акни, црнки ( освен нели по една на брадата и тоа пред месечниот циклус), но последниов месец брадата ми е нафрлана како да сум во екот на пубертетот. Ја користам истата козметика како и до сега, истиот ритуал за чистење на лицето, а сепак лицето ми е хаос. Некој совет....
Се извинувам,но ќе сакаш ли да ми дадеш подетални информации,на ЛП и телефонско бројче? Навистина ќе бидам благодарна,доколку го сториш тоа. Поздрав.
Леле дечки, давајте број од човекот!!! Сите испитувања ги направив, алергенски тестови, хормонални тестови, месец дена ќе уживам 3 месеца ќе се борам со лицево, си го жалам, не знам повеќе како да си помогнам. Имам проблеми со ЛП, може ли на маил да ми пратите, (не се плашам што еве јавно ќе го напишам маилов) b.leptir@hotmail.com бидете поздравени и благословени што ни го препорачавте!!!
Каде можам да ја најам лекаркава,студирам во Скопје.Работи приватно или не? Ако не треба ли да носам упат од матичен лекар?
zdravo zenski jas masta ja zedov pred dva dena i posnav da ja koristam do sega nema nekoi rezultati ama seuste e rano se nadevam za ponatamu deka ke ima, sakav da ve prasam dali koristevte i nesto drugo osven masta zosto jas do sega go koristev klindamicin losionot ,edna krema so cink i dva pati nedelno si stavav maski na prirodna baza i sega ne znam dali da gi koristam ili treba isklucivo samo masta da se koristi i ve molam da mi kazite posle kolku vreme zabelezavte deka liceto vi se icisti.pozdrav. [mod-kirilica:3bkrstz5][/mod-kirilica:3bkrstz5]
Devojce mislu deka ne treba da se koristiv i drugi praparati,dok ga upotrebuvas kremu.Jas ni pudru ne stava preko dn ili pa stava nesto lesno. Stava gu samo mast prvo od malutu casku onaja sto e prvata 15 do 30 minuta na dn a pred da si legnu stava od drugutu casku i treba ubavo da se namazas so njuma. mene trebase mi 3 nedelje da mi se izgubiv skroz,a na drugarka sto mi ja preporaca samo 4 dna [mod-kirilica:2fx9w8xe][/mod-kirilica:2fx9w8xe]
kakva druga caska mene samo vo edna caska mi pusti mast samo za navecer a ima i druga za preku den nisto ne mi kaza mene samo mi rece deka samo navecer se koristi i samo taa mi ja pusti a ne mi spomna deka imalo i druga za preku den.a kolku gi plati ti dvete posebno ili ista cena za dvete te molam kazi mi ako treba da se koristat dvete da mu se javam da mi ja pusti i drugata .pozdrav [mod-kirilica:3bfo4fxt][/mod-kirilica:3bfo4fxt]
Добро колку чини маста?И отприлика колку трае едно пакување пример за да почнам да го чистам грбот за да знам колку би ми требале и колку пари би требала да дадам?
Ми треба совет од вас, искуство да сподели некој. Ми треба некоја крема, стик, нешто слично за мозолчиња. Не ми треба да постојано да се мачам бидејќи имам чисто лице, но онака еден месечно ќе ми се појави обично за време на пмс по едно мозолче и јас ќе го исчепкам и после цела недела ми останува црвенило....и затоа ми треба нешто да ми кажете да се мачам. Значи не за редовна употреба, туку нешто што суши онака во ретки ситуации. Знам едно време гледав на нивеа реклама нешто ко стикче, ама сеа никако да ми текне што како беше, па ако може некоја феминка да ми помогне.......
^ Леле ова ли? Аууууу прво скапичко знам е, мајка ми ни го зема и катастрофаааааааа! Го заборавив да го вметнам во производи од кои не сум задоволна. Никаков ефект нема, никаков. Дури после недела дена за кое време дали 3-4 пати имав ставено ми се скина тоа зеленото гумичката горе. И од тогаш или е забутано негде дома или сестра ми го фрлила. Катастрофа е. Слично на хлорафеникол е, има таков мирис и слична безбојна течност испушта. Ма за ништо не го бива. Плус е скапо а минијатурно. Иначе јас ако ми излезе мала бубуличка и ја стиснам одма хлорафеникол ставам и утредента сум ко нова. Ама ете минатата недела над усната почна да ми излегува бубуличка внатрешна која само ме болеше и ми беше црвено местото. Сестра ми ми го даде ова од Авон и за 1 ден ми го смири местото и се повлече бубулицата. Прв пат го употребив, не ни знаев дека дома сум го имала
Бидејќи одамна не сум го посетувала форумот ми требаа едно 10страни да прочитам и гледам дека има многу задоволни од маста на тој човек, ако може и на мене ЛП за контакт и некој информации за маста..ќе ви бидам благодарна. Исто сакам да споделам со вас, денес во емисијата Заеднички ручек, која се емитува на канал5, беше една гостинка која кажуваше разни рецепти кои се прават за некој болести. Таа напомена и еден за акни и митесери, нешто беше со магдонос..сакав ова да ви го кажам, штом ке го објават на фб. ќе ви ја постирам тука.. А јас веќе неколку месеци користам Гел и крема од орифлем, Pure naturale така некако беше името и прилично сум задоволна, но сепак би сакала да ја користам и маста..
Еве го рецептот за сите заинтересирани.. 1 китка магданос(без рачки) се вари во 0,5л вода, да зоврие 2-3 минути. Потоа се става 3-5 лаж. јаболков оцет (3 ако е стар оцет, 5 ако е понов). Се чува во фрижидер. Се тампонира на лицето неколку пати на ден..од Љиљана Јовиќ Гроздина..таа беше во емисијата..
Земи си на Еуцерин коректорче антибактериско специјално за врз акната, незнам како му беше баш името.. ама знам е зелено имаш две боички мислам дека темна и светла побарај во аптека.Еве го коректорот,супер е! http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... 66&bih=643
Navistina si imam problem Dokolku sakate i mozete da mi kazete,nesto poveke a i telefonskiot broj ako,e mozno da go dobijam. Imam slusano za covekot,no ne mozev da go najdam do sega. Ve molam za brojot,na lp [mod-kirilica:2rwhju3s][/mod-kirilica:2rwhju3s]
Имам слушано многу за бугарската кремата ЗДРАВЈЕ... дали некој знае нешто за неа? Дали ја има во Македонија ?
^^ Ја има во Македонија,се вика здраве кремата и мене лично ми е одлична,а ич не е скапа.Ќе ја најдеш на пазарче или во некое мало продавниче за околу 60 денари
Багуфче а ја користиш како дневна крема или? Ја имам видено, ама некако знаеш бугарските работи не ме привлекуваат, одма пред време ставам етикета на недобро. И какви позитивности има? Мрсна е? Против мозолки? За што е?
Против мозолки е. Оваа синава била за сува кожа, а има портокалова или жолта таа за мрсна кожа. Кремава не е за преку ден бидејќи е многу бела и се познава многу на лицето. Јас ја ставав навечер, па и кој ме гледа дур спијам?