Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Pinnkyy

Pinnkyy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    Се сложувам од прва до последна :D Ќе сакаш даа ми препорачаш добар козметичар? :D

На VivienLeigh му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.125
    Од каде може да се купи кремава и колку чини? Благодарам :*

3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Јас ја земав од продавница за здрава храна односно органска.

4. babygirl77

babygirl77 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    120
    Некој добар во Ск?

5. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Препорачајте ми некој гел за миење лице со гранули. :)

6. Оленка*

Оленка* Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.751
    Одговара на секоја кожа и сечиј џеб, кошта околу 250 денари и за секојдневна употреба е прекрасен. Кога се враќам наназад и размислувам кој производ најдобро се покажа за секојдневна употреба, ми текнува на овој.
    Кога јас го користев беше во платична паковка, па ми требаше време да сфатам дека го смениле паковањето :wasntme:
    Не се груби гранулите, и не го суши лицето ко што е случај со неутрогена пилинг гелот наменет за секојдневна употреба.
    Сега ја купив пената од оваа линија на Нивеа, ама следен производ на листа ми е стариот добар Нивеа гел за секојдневна употреба. :)

Овој десно беше стариот што јас го користев, поинакво име има, ама мирисот и конзистенцијата е ист како на погорниот. Во дм го има горниот по изгледот на гелот одма ќе го препознаеш.

На Adi888, duffi, Elence93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Pinnkyy

Pinnkyy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    Студио шарм последна 16ка кисела вода :)

8. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Јас, јас, јас сум од Скопје. :lol: Те молам препорачај ми некој добар дерматолог доколку си имала искуство. :)

На Оленка* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Би ја препорачала докторката дерматовенеролог од Ремедика, Лидија Бисеркоска чинам се викаше. Многу е добра за дијагностика на кожни болести.

На Valencia му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    @vitamina a moze da mi kazes kolku cini kremata I dali e pogodna za mlada koza, dali sodrzi faktor?:))
    Inaku sakav da prasam dali nekoj ja IMA koristeno maskata na Olival so med I Selena glina I dali nekoj moze da mi kaze kakoozam da ja najdam Dr.Nikolina dermatologot?

Последна измена: 22 февруари 2017
  11. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    @vitamina каде може да се најде кремава и колку чини? :)

12. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Не знам дали е за тука прашањево, ама не знам каде да прашам. Имам комбинирана кожа, па користев пена за миење од Балеа за таков тип на кожа (зелената). Содржи салицилна киселина, и пишува да не се користи околу очите, но јас ја користев и немав никаков проблем. Сега сакам да купам еден гел за лице, но и тој содржи салицилна киселина. Зошто не се препорачува околу очите? Што може да се случи? Не се шминкам, па не ги трљам очите којзнае колку, но поминувам при размачкивање и врз нив.

13. Pinnkyy

Pinnkyy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    Salicinska kiselina e za mrsna koza taka da moze da ti odgovara na kozata. Ako pisuva da ne ja koristis okolu oci nemoj ne znam sto ti e nejasno :lol:

14. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.366
    @blackwave jас го користам Балеа гелот, со салицилна киселина, синиот. Со него и шминка вадам. Имам нормална кон масна кожа и до сега никакви нус појави од гелот.

15. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Мислење за розова вода? (Вода од роза)

16. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Имам такви подкожни и многу ме нервираат,не знам што да правам на секаде ги имам по лицево и изгледа не убаво
    Решение некое?

17. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Прави пилинзи почесто и купи си ја кремата од др. Хаушка за регенерација на кожа(ќе се преродиш). Кремата е скапа ама вреди :)

18. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.112
    Козметичар и исхрана. Ништо нема да помогне или замаскира нешто краткорочно колку што ќе помогне темелно чистење длабински од сета нечистотија и бактерии наталожени под кожата. Се друго површински е џабе, кожата се решава од коренот на проблемот и причината заради која е нечиста или исфрлана или мрсна итн, не од последицата. Само со пазење што се внесува внатре, исто и што се нанесува од надвор, ама тоа да е редовна посета на козметичар после циклус. Резултатите се долгорочни и се подобри со секое следно чистње со тек на време.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Исхраната точно, но за козметичар не би се согласила. Сум била на триста козметичари само полошо ми го направија лицето. Доколку се има вистински проблем околу акните треба да се обрати кај дерматолог, човек што има завршено факултет за тоа, а не козметичар што има завршено еднонеделен курс :) Доколку има потреба самиот дерматолог го упатува пациентот кај искусен козметичар. Прво правило околу акните е да не се стискаат. На козметичар тоа е најосновната работа што ја прават. Не ја правете грешката како и многу други луѓе.

На L.i.n.a.a и tamche995 им се допаѓа ова.
  20. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.112

Јас се изразив лошо веројатно, точно е дека ако имаш сериозен проблем на прво место е дерматолог и не се оди кај било кој само да те истиска, знам од сопствено искуство. Одев неколку месеци и секогаш стискаше ко ненормална и излегував црвена и никаква и се се сведуваше на клиндамицин и вози. И тоа докторка. После долго време открив козметичко студио каде жената не е лекар, но е козметолог со повеќе од одлично образование во странство, не овде, и работи феноменално. За 5-6 одења лицето ми се препороди, и тоа нема ниеднаш стиснато агресивно. Кога излегувам од кај неа лицето ми е џам чисто и со прекрасен здрав тен, во живот не сум била црвена и комотно можеш од салон во маркет или на улица да си се шеташ. Скапа е, но вреди секој денар, личен опис на кожата ми има сменето.

На xxAngelxx му/ѝ се допаѓа ова.