Како еден вид на пилинг ја користам маската од lush(mask of magnaminty) зошто кога ќе ја измијам има ефект на нежно лице. Исто и ова е предобро:
Цури, веќе неделa,две ,ми се пoјaвијa мoзoлчињa нa oбрaзите.Не се зa стискaње туку тaкви се кaкo суви.Инaку имaм нoрмaлнa кoжa,ниту мрснa ниту сувa.Кoристaм нивеa сoфт. Ајде препoрaчaјте ми некoјa кремa или сличнo кaкo би се изгубиле oвие мoзoлчињa.
Не можам баш да ти препорачам затоа што јас имам комбинирана/мрсна кожа, не сум користела креми за сува кожа. Како хидратантна крема многу ми се допаѓа таа од алое вера на Fleurance ама таа е за сите типови кожа, можеш да ја пробаш сепак. (во Зегин ја има, околу 300 денари е).
Би ти препорачала да прашаш во Еурофарм дали имаат тестерчиња од Гамарде кремата себо контрол да ја пробаш да видиш дали ќе ти одговара , јас имам масна кожа и ја користев неа ама и додека ја користев немав на лицето ниту една акна (а имам проблематично лице). Содржи разни масла меѓу кои и од оригано и е на природна база
nemam probano I has imam masna koza pomaga imam problem so akni vrnlo Редактирано од страна на модератор , не пишувајте едно под друго мислења , користете ја опцијата мулти цитат
Јас зимава имав проблем со драстични разлики на кожата на лицето, Т-зоната премрсна, образите со акни, а околу устата и носот лишаи. Ставав кокосово масло пред спиење, и освен што ми се средија лишаите, забележав дека акните ми се намалени. Пробај, ништо нема да те кошта.
Мене кокосовото масло дополнително ми ја масти кожата во Т-зоната. Цела Т-зона ми блишти и изгледа многу грдо. Прекинав да го користам само поради тоа.
Пишав пред некое време фини маски кои можат да се приготват дома и помагаат околу регулирањето на маснотијата и црнките. Акни немам, меѓутоа сметам дека вреди да се проба со зелената глина. Значи, зелена глина (Виталија), ја мешаш со вода (со дрвена лажица) и нанесуваш на критичните зони од лицето. Ако смесата ти е премногу крута за твојата кожа, додади лажица мед. Би требало да помогне, меѓутоа многу зависи и од што се предизвикани акните, па нема да биде лошо да посетиш и дерматолог.
Симонче не мораш тие. Земи се некоја на природна база со природни состојки. Плус користам јаглен гел за пори. Ги има сигурно. Не мора да се во тоа пакување.
Колку што знам Кремата од Др. Хаушка е за зрела кожа, би рекла +40,+50. Нека ме поправи некој доколку грешам.
Jas ili Dm gi kupivav ili preku internet si gi poracuvav ama Posledno kaj Kozmetika Armena gi najdov. Pisi mi lp ako ne znaes kade se naogja.
Јас 2 пати во неделата правам инхалација со камилица т..е. на пареа над тенџерче ,,се варам,, со крпа преку глава 3-5 минути, се мијам со студена вода, ставам хидроген за рани 3 % и пак 3 мин над пареата се мијам со ладна вода и толку. има ефект,кај мене
imam mn problem so liceto nikogas ne mi e cisto se nekoe mozolce crnki ufff bre sakam da pojdam na dermatolg dosta e veke mi zdosadi nemam izlezeno nigde bez tecna pudra kako maskirana