Исклучиво го бришам лицето со мек пешкир што само јас го користам, два пати неделно менувам навлака од перница и тоа е тоа
Отсекогаш имав акни на брадата, но откако почнав да го користам лосионов, исчезнаа и тоа за кратко време!
Не знам точно, сигурно не е над 200 само малку ја суши кожата и се препорачува да се става само на акните.
Благодарам многу. Јас имам масна кожа и ретко кој лосион успеал навистина да ми го опустоши лицето со пресушување, ама секако нанесувам само на акните. Немам проблеми со акни, ама пред да добијам лицето ми станува ужасно (многу ми се масти во Т-зоната и посклона сум кон црнки) и секако ми избиваат 2-3 болни, поткожни и тотално непристапни (за роварење ) акни. Ако успее да ги среди, значи стварно е ефикасно. Едно време имаше и гел против акни од истава линија. Да не случајно знаеш дали уште постои? Многу беше ефикасен, еве може ќе и' се најде информацијава на некоја.
Нема на што. Мене ми беа ужасни, огромни и болни и по 5-6 во исто време искачаа пред да добијам. Мајка ми викаше пак ти искочиле компири... Edit: Не сум слушнала за гелот
@Mishela Цената на лосионот варира на различни места, некаде го имам платено 180, а некаде дури и рекордни 235 денари. Гелот уште постои, јас го немам пробано, па во случај да го купиш, имај ме на ум и пиши искуство. Цената на гелот исто е колку и лосионот, а пред некој месец во една збутана аптека и видов комплет кај што одат, цената мислам беше околу 260 за двете, штета што не бев при пари а дома имав полно шишенце лосион. Да споделам искуство: последниов месец го користам маслото од чајно дрво од орифлејм повеќе отколку шо би требало и го нанесувам на цело чело (пошто најчесто таму ми излегуваат големи акни) и на цела брада во периодот на пмс (се тешам дека ќе го спречам излегувањето на цистичните акни при циклус), па приметив дека црвенилото од акната го снемува, не делува нешто којзнае што на акната директно, освен ако не ставам и од стикчето со чајно дрво исто од орифлејм (тоа ги суши и ми има контра ефект во заздравување на акната), што мене ми доаѓа во прилог зашто не сакам да носам пудри и коректори. Колкав реферат од реченица сум напишала, бре
Devojki baram edna krema koja nemam poima koj ja postirase vo ovaa tema i vo posledno sto kupiv. Kremata e za onie crvenila od podkozni vospaluvanja/akni. Clenkata napomena deka e po preporaka na dermatolog i kosta 800 den. Toa e se sto se sekavam. Ako nekoj se prepoznae, ke moze li povtorno da postira. Sekakvi sugestii se prifakaat. Ako imate drugi predlozi slobodno napisete. Se raboti za mlada koza, a ova se slucuva kako rezultat na pudra (bare jas taka mislam, e sega nemoze bez pudra zosto saka da i bide pokrieno liceto). Da napomenam deka liceto i e suvo so prirodno pomasna T zona. Blagodaram
@Mishela ако бараш гел за акни за локализирана употреба, можам да ти го препорачам на Афродита, од Young&Pure линијата. Јас сум презадоволна, пред добивање исто ми излегуваат по една-две поткожни, болни акни, кои е невозможно да ги допрам, не па да „роварам„ низ нив Само ова ми ги смирува преку ноќ, буквално. До сабајлето се видно намалени и црвенило нема околу нив. Плус што ептен споро се троши, бидејќи буквално точка е потребна само, така што ќе ми трае којзнае до кога. Безбоен гел е, така што може и под шминка да се користи, но јас преферирам навечер да го ставам, пред да си легнам. Мислам дека беше околу 200-250 денари, не ме фаќај за збор, бидејќи одамна го имам купено.
Цури штo мислите зa мaскa oд прирoден мед? Јaс денес јa нaпрaвив прв пaт ,ги oтвoрив пoрите сo тoплa вoдa пa нaнесoв мед.Јa oстaвив тaкa некoе време пa јa исплaкнaв сo тoплa вoдa.Истo тaкa имaм oд green master еднa рaкaвичкa пa сo нејзе гo истрив лицетo.Пoвтoрнo гo исплaкнaв сo вoдa и сaпун и нa крaј кремa.Незнaм кoлку ќе биде ефикaснo нo ќе видиме.Инaку нa oбрaзите имaм суви мoзoлчињa и сo ништo не ми пoминувaaт.
Незнам што ми стана со лицево..Имав акни да но еве недела дена секој ден ми излегува нова и тоа подкожна не е болна но страшно ме чешаат и никако неможам да ја чепкам..Дали е до тоа што сеуште немам добиено еве веке 7месеци одкако родив..Ве молам совет бидејки навистина ми треба нешто добро да се спасам од овие акни..?
Јас ја имав набавено за мајка ми поради анти ејџ ефектот. Она имаше дадено едно паковање за детето на една колешка кое имаше проблем со акни и истото било презадоволно. Знам потоа праќав уште неколку паковања и многу ја фалеа. @blessed.an може. Цела бременост имав стакло лице. Пред некоја недела лом ми се направи целото... за после некој ден да ми дојде и да се повлечат и исчезнат. Хормони... барем 7 месеци раат си тераш, кај мене 6 недели само беше .
Здраво феминки, веќе некои месеци имам проблем со поткожни акни кои ми се зголемуваат од ден на ден се повеќе, некои од нив морав да ги стиснам затоа што целата страна кај што е акната ме боли додека не ми излезе тоа од внатре, а после тоа ми остануваат флеки не видени... Никогаш не сум имала проблем со лицето и со акни воопшто па сега незнам како да се справам. Ве молам за помош и однапред благодарам
Дерматолог девојче. Не знам зошто пре би се нафатиле да земете било што на сопствена рака, отколку да се јавите и да дознаете што точно е проблемот. Мижеби се работи за некој мал хормонски дисбаланс, па колку и да ги третираш акните надворешно со препарати - џабе. Мој најдругарски совет е да се јавиш на преглед кај дерматолог (најверојатно ќе те прати да испиташ хормони) и ќе ти утврди дијагноза, па ќе видиш со што и како ќе треба да ја третираш кожата.
Искуство некој/а со колекцијата на авен..Пред две години почнам да ја користам но некако ми се влоши состојбата уште толку почнаа да ми излегуваат..Потоа прочитав некаде по нет дека така требало но јас веке бев ги фрлила..Незнам дали да и дадам шанса и некоја друга добра колекција да ми препорачате..Лицево периодов ми е катастрофа
Ти го препорачувам тоников на Алверде, откога го пробав се откажав од сите лосиони против акни бидејќи се преагресивни и понекогаш даваат контра ефект. Содржи мала количина на био-алкохол но не го пресушува лицето, а темелно го чисти. Целава колекција од роза на Алверде ми е откритие на векот
Здраво. Дали некоја од вас користела јаболкова киселина за флеки од акни и дали видела некои резултати?