Користи здраве крем ако виде вчера ја ставив сликата да ја видат од тој крем тој крем не е мрсен крем има цинк оксид баш тоа му треба на кожата луѓето се мачкат одат по сеанси по плажите бараат земја да се мачкаат на телото со цинк плус тоа тој крем е ефѕин и е од бугарска фармација бугарската фармација е многу напредна кога станува збор за креми препарати за лице и нега за кожа
Мене воопшто не ми се допаѓа таа крема Здраве и ми направи повеќе проблеми отколку корист. А и толку ми е сo cомнителна декларација, знак прашалник е дали и колку цинк оксид содржи.
neznam jas godini ja koristam i mi vrsi rabota nemam jas problemi so liceto skoro cisto mie celo sko jadam blagi raboti cokolado ova ona mi se pojavuva ili posle bricenje ama sega sum dobar treba dobro d se izmije liceto so topla voda i posle da se nanesi kako maska kremot zdrave i taka navecer d se stavi pozelno e i denski ako se ima moznost i d se sedi so poveke vreme so kremot jas sedam i cel den taka
Сум пробала многу маски, гелови, креми и сл. ама акните не си одат. Па се решив за Роакутан. После толку патешествија и мачења се одлучив за нив. Ве молам ако некој имал искуство со Роакутанот, да ме посоветува.
Не, не е крема. Тоа е терапија со апчиња коишто се пијат од 6 до 8 месеци ама лицето ти е 100% загарантирано чисто. Ама со самата конзумација на нив има пропратни нус ефекти исто така сува кожа, не смееш да забремениш во тој период ни една година подоцна не смееш да забремениш, не смееш да пиеш алкохол и плус уште некои нус појави.
Роакутан никако на своја рака, значи никако без претходна консултација со дерматолог, затоа што сепак не се работи за обични таблети.
Да, да, знам, свесна сум за неговите последици. Инаку посетувам дерматолог меѓутоа од моменталната терапија немам никаков ефект па затоа сакав да го прашам докторот за нив и да започнам.
Јас немав никакво подобрување од нив, само повеќе ми го изреметија организмот. Имав многу акни по грбот и рацете ама ми пројдоа сами од себе. Ден денес не ми е јасно како и зошто терапиите со Роакутан и Сумамед немаа никаков ефект. Советувај се со лекар, ќе ти кажат дали се соодветни за твојот проблем.
Кога бев млада добро ај, тинејџерка, користев се од колекцијата на Јанг Дерм, имаше во Рубин Кармин, презадоволна бев, дали ги има уште
Ги има, само се многу изменети. Јас мислам на подобро, имаат поголем асортиман. Порано лосионот против акни им беше ужасен - инстант смрт за осетлива кожа. Сега ми се сосема океј.
@SexyGirl2 @danichap за која крема од полжави пишувате? За онаа од Грин Мастер или некоја друга? Јас само таа на Грин Мастер ја знам и во мисла сум да ја порачувам, па секое инфо е добредојдено. Благодарам.
И јас се мислам за Роакутан, го препишува дерматолог исклучиво.Но читав дека има многу контраиндикации како оштетување на црниот дроб, хормонален дисбаланс и сл., имате ли искуства со него?
Моја другарка ги користеше таблетите Роакутан и лицето и се исчисти од акните. Во првите 6 месеци повеќе се исфрлуваше додека и се исчисти организмот ама сега и е стакло лицето
Препорачајте ми крема,лосион,гел што било за флеки на лицето од акните. Ужасни се, се би дала да ги нема
@Pinnkyy @LoveHope локално мачкајте нешто од ова: лала крем, пантенол крем-гел, серум од роза/ружа, домашно приготвен тоник од магдонос и лимон, и уште многу други производи. Побарајте горе со лупата низ темава ќе најдете уште многу предлози.
Знам само дека сапун Dove многу ми помогна.Секој вечер го мијам лицето со него,осекам доста помеко лице,посјајна кожа, и тие две три мозолчина што ги имав си заминаа
И јас имам. Дерматолог ми рече дека со тек на време сами ке поминат. А ако има некој искуство за да се реши тоа нека сподели, ќе биде од корист
Најпрво сметам дека е потребно да се провери хормоналниот статус бидејќи често е поврзан со акни.Зборувам од лично искуство.Откако ги средив хормоните се преостана на козметиката нормално.Долго време бев во потрага по козметика која ми одговара.Инаку имам мрсна кожа и проширени пори.Со совет на другарка започнав да користам производи на Хербалајф.Искрено, не ни знаев дека имаат линија за нега на кожата.После долго двоумење купив цитрусен гел за секојдневно чистење,маска со глина и нане и пилинг кој содржи витамин Ц кој е и те како значаен за ревитализација на тенот.Искрено ви ги препорачувам овие производи на сите бидејќи навистина вредат.Голем скептик сум и затоа претходно ги изгуглав сите состојки по што сфатив дека се со позитивни ефекти за кожата. Извинете на долгиов пост, само сакам да помогнам бидејќи знам колку сето ова влијае на самодовербата и сл.