Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Мене многу ми се исчисти лицето од кога исфрлив глутен и кравjo млеко. Ако имате нетолерантност кон некоjа храна тоа поттикнува воспалителни процеси во организмот а еден од симптомите е и црвенило и акни по лицето. Ако не сте во пубертет или имате хормонален дисбаланс, пробаjте да го средите лицето преку исхраната, можеби нешто ви смета. Наjчесто проблеми создаваат шекерот, глутенот и кравjoто млеко, ама каj секого е различно.

На P.S.love, Florina :), Оленка* и 2 други им се допаѓа ова.
  2. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    години се во прашање, стискање акни на лице....и сега имам флеки, потемни кругови...нагласено повеќе на брадата под устата....ми пречи, не можам да се гледам ако не ставам пудра нема шанси..

имате некоја искуство, проблем сличен ист....крем некоја??

3. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    Нешто ефикасно за флеки?
    Не ми се од акни туку онака ми се појавија пред некое време.

4. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Кокосово масло го користам и преубаво е . Го имаш во DM и е 220 денари 200 грама и во Зегин 200 денари 350 грама на акција.

5. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    Рафинирано имам јас, такво ли користиш? Го купи сестра ми пред некое време од маркет. Има ли некакви резултати, избледуваат ли флеките? И колку пати го ставаш на ден?
    Јас претходно користев крема од Фармаси и имаше ефект ама не ја ставав редовно и и помина рокот.

6. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    да, го ставам само пред спиење секоја вечер и има ефект

На realGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bride to be

Bride to be Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    mala pomos nova sum sakam da mi kazete ako moze nesto sto pomaga za da go iscistam liceto?

8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.359
    Каков тип на кожа имаш?
    Набави колекција за соодветниот тип, со сапун и тоник за темелно чистење а потоа и крема за хидрација.

9. Bride to be

Bride to be Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Probav so se od avon od zegin kolekcii no akni povtorno i fleki imam

10. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Носете задолжително крема со заштитен фактор минимум 20, најголем виновник за флеки е сонцето.
    За веќе постоечки флеки помагаат креми со витамин ц или магдонос, можеби @Biodevojka може поконкретно да помогне.

На Biodevojka и realGirl им се допаѓа ова.
  11. gligor.33

gligor.33 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2

НИКОГАШ!! Никогаш немојте да изберете доктор Ирена Димитровска. Ако одиш кај неа за акни тогаш ќе ти даде десетини производи од кои само 1-2 имаат ефект. Нејзините рецепти се исти за речиси сите пациенти, без разлика на какви видови акни имаш. Јас сум бил кај неа за десет месеци и сум видол сè што направи. Таа ама ич не се грижи за здравјето на пациентот. Им дава Roaccutane на пациенти со 4-5 акни на лицето (ако не сте знаеле, Roaccutane е многу опасен производ кој може да има многу опасни несакани дејства). Исто така ќе ти даде и други апчиња како антибиотици. Овие рецепти се базирани само на промоции. Ќе го забележите ова кога на секоја контрола ке те праша „Дали си го купил од Х бредндот?“. Ако одговориш не, ќе те обвинуваа за неефикасниот третман. Јас не можам да верувам како ја ризикувал моето здравје и колку пари сум трошил за да за овие лекови (околѕ 4,000 ден. на месец).

Ве молам останете далеку од доктор Ирена Димитровска, останете далеку од 8-ми Септември.

12. Florina :)

Florina :) Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    25
    Dali nekoj ima koristeno kremi so sluz od polzav? Se reklamiraat kako mn dobri, ima na tian de, kraunterhof, sega nova kolekcija pristigna od dr.organic na farmagen, pisuva deka se za mn kozni problemi(akni, fleki, luzni, strii itn)

13. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.494
    Допаѓања:
    5.312
    Имам слушано добри работи за производи од слуз од полжав од кои имам користено само маска за лице од DM. Од маската немав резултат буквално, но сепак не ни очекував некој резултат. Чинам беше и многу евтина. Но ова не значи дека можеби други креми/лосиони/маски не се добри.

На Florina :) му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Errori

Errori Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    24
    Јас користев крем од слуз од полжав на tian de резултати никакви а цената е 2300 за 50 ml. Единствено позитивно беше што ми беше одлична подлога за пудра. Барем оваа крема не вреди за парите а за другите фирми не знам.

На Florina :) му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nastya9

Nastya9 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    22
    Никогаш не сум имала проблеми со лицето се додека ми се случи нешто дома во фамилија. Од тогаш ми се исфрли лицето, и еве веќе 1ипол година не можам тоа да го решам. Одев и на козметичар и ми викаат дека е од стрес заради школото или од јадењето, ама еве и сега кога е крај на годината и пазам што јадам ми се исфрли уште толку. Сум користела скапи креми и немале никаков ефект а многу се нервирам затоа што лицето најмногу ме спречува да имам самодоверба. Инаку имам 17 години, дали има некој што може да ми помогне?;(;(;(

16. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Лицето ми е катастрофално напраено.. Имам ко белки низ него и кога се чепкам е така р`паво-немазно, дури ни пудрата не ми стое убаво. Ја вадам шминката со влажни марамици, потоа со вода го мијам, пред спиење ставам мицерална вода. Незнам што веке да му прааам . се нервирам кога се гледам така.

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.732
    @Nastya9 имаш испитано хормони?

@Leo-nora најголема грешка ти е што користиш влажни марамици за вадење шминка. Се знае, за вадење шминка имаш масло за очи и мицерална вода. :) прави почесто пилинзи на лицето а пред се обезбеди си производи за нега на лице за твојот тип кожа (гел или пена за миење , лосион , пилинг и крема)

18. Nastya9

Nastya9 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    22
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.732
    Да си испиташ , зашто понекогаш џабе е ако ставаме скапи креми , лосиони и незнам што друго , а проблемот е од внатре :)

20. teteks

teteks Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    788
    Нешто за намалување на пори?