Дали може да ми кажете кое е идеално решение за чистење на акните?Некаква крема да ми препорачате? Поздравчее
Пробај да нанесуваш масло од чајно дрво директно на акните само. Мене тоа ми е најефикасно и го користам дури и кај оние поткожни акни кои се во процес или пак досадните бели топчиња кои ми се прават за време на ПМС. Ги суши и побргу проаѓаат. Маслото го има во Зегин, од ESI е (природно е) и чини 211 денари.
Доста подобро ми е лицето откако ги исфрлив сите лосиони, гелови и прни за миење и маски за лице. До сега имав фрлено премногу пари и секогаш резултати имаше само на почетокот, или воопшто немаше. Сега го мијам лицето со сапун 3-4 пати на ден и единствено ставам крема под пудра. Пред спиење ставам само крема околу очи. Се уште имам по неколку акни, но уште е рано за скрос да ми се исчисти лицето. И пијам доста вода за разлика од претходно. Не ја сакам баш, али се навикнав. Би ве советувала да го одморите малце лицето и да пробате вака една недела барем.
Јас ќе ви кажам нешто, со години имав мозолчиња, но не акни, иф ју ноу ват ај мин, и ништо не ми помогна повеќе од здрава храна, порано јадев многу шеќер и преработена храна, откако почнав да јадам овошје и зеленчук секој ден кожата ми се исчисти и ми е повторно како на 5 години... секако и добра хигиена е важна, јас користам дневна крема бекутан, а ноќна од авон clear skin со салицална киселина против мозолчиња и исто така користам ума глина како маска, чиста глина без никакви додатоци... се надевам ќе му помогнам бар на некој.. позз
jas se slozuvam so ovoj iskaz. site losioni kremi i takvi stvari se hemikalii.normalno minimalna higiena e vazna no sekako vazna uloga igra ishranata
Го имам користено на коса и премногу е масно и тешко, а го имам ставено и на трепки и добивав воспаленија на очите и го фрлив не би ти препорачала да го ставаш на кожа
Dove, не знам дали има повеќе типа, јас го купувам од Стокомак, а кремата е од Gerovital plant stop acne, ја купив од Зегин.
Исхраната мислам дека е најбитна за чисто лице и убава кожа. Имам приметено некои девојчиња кои се хранат здраво, посебно оние кои не јадат месо дека имаат многу чисто лице. Дали е навистина така не сум сигурна, ама исхраната има огромно влијание.