Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Beauty.Mar

Beauty.Mar Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2017
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    1.159
    На sorbet и Biodevojka им се допаѓа ова.
  2. daisybrick

daisybrick Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    Jas od facebook gi pronajdov kako FEDOR.

На AnaBub му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Adriana.O

Adriana.O Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    309
    Девојки ве молам помогнете доколку сте имале ист или сличен проблем!! Лицето ми стана жар црвено и ме чеша, воспалено ми е. Исто така ми се појавија ситни акни и големи за прв пат досегаа..Кажете ми некое благо средство или домашен лек да не го иритирам уште толку со хемикалии... Пс: се мијам само со сапун како и досега, но ова е прв пат вака.

4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.333
    Допаѓања:
    182.270
    Можеби сапунот ти го изиритирал. Не знам каков користиш.
    Дали покрај црвенилото и чешањето ти се перути и го чувствуваш како влажно? И дали истото е најизразено во ареата околу носот до пола образи и брадата?
    Ако имаш невеново уље, намачкај тоа треба да смири. А ако е онака како што те прашав, пиши ми да ти кажам каква маст да купиш.

5. Adriana.O

Adriana.O Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    309
    Користам Бекутан сапун, не ми се перути а и не го чуствувам влажно, масло неможам да ставам го осекјам како запушено целото лице. Најизразено е на брадата и образите големи акни, а на челото мали. Не ми е ни од пудра, ни од четки за шминка ништо такво. И пред тоа користев се исто беше во ред. Доколу знаеш некој крем било што пиши ми.

6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.333
    Допаѓања:
    182.270
    @Adriana.O
    Ама невенот има смирувачко дејство и за тоа и се препорачува.
    Како и да е, кога мене ми е воспалено, црвено и ме чеша користам маст Белодерм, на чешањето делува одма, ја оставам на лице да постои и ми го регулира и црвенилото. Околу 120 мкд ја земам во аптека. Откако ќе го средиш црвенилото и чешањето, акните ќе ги третираш неколку денови со лосион, јас користам Хлорадерм, ама има и други. А и лосионите знаат да ја исушат кожата заедно со акните, па после тоа пак можеш да ја искористиш маста.

На Adriana.O му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jery

Jery Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    49
    Здраво девојки да ве прашам дали знсете митесерите затворени бели дали може да изчезнат со некоја крема или мора чистење. Ги имам само на образите имам посетувано козметичар ама џабе имам користено BIODERMA GLOBAL, AVENE TRIACNAL, URIAGE K18, KREM SO SALICILNA I PROPOLIS . Па некоја стварно ефикасна да ми препорачате што би можела да ги тргне . Фала

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.126
    Допаѓања:
    81.627
    За нив само масло од чајно дрво. Ќе ги извлече за ден-два на површина и ќе поминат. Никако стискање на сила. Јас успеав да ги средам само со маслото од чајно дрво. :)

9. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    9.164
    Да не беше изложена на сонце подолго време(без заштита) ?

10. Adriana.O

Adriana.O Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    309
    Не не

11. SexyGirl2

SexyGirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    454
    И јас пробав да користам бекутан сапун, но не ми се допадна баш. Користам исклучиво DOVE. Купи си Dove од краставица, батали го бекутанот и ќе видиш дали ќе ти е подобар овој. Јас сум презадоволна...

12. Leat

Leat Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.077
    @Biodevojka јас конечно решив да го доведам лицето во ред, купив зелена глина по твоја препорака, земав убав гел за лице и тоник и ми остана уште крем се мислам сега пошто доаѓа есен и може да се користат креми со овошни киселини дали би ми препорачала и која таква? Читав дека од нив кожата минува низ процес на прочистување на она што би требало да биде бубулица па после се средува лицето. Се мислам за ваков третман бидејќи имам многу поткожни внатрешни акни и сакам да се решам од нив. Можеш ли да ми кажеш нешто повеќе за процесот и ако не ова, кон што да се свртам?

13. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, ако сега моментално немаш крем уште е рано, затоа што е многу топло, а и септември знае да биде топло. Потсети ме колку години имаш, каква кожа и евентуално кажи ми цена до која може да ти препорачам нешто. Поздрав.

п.с. огромно браво за одлуката да ја промениш негата на кожата на лицето!!!

На Leat му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Leat

Leat Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.077
    20 години имам, масна кожа а цената не е некој проблем бидејќи во препарати за лице инвестирам колку и да е потребно. Поздрав!

15. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    3.485
    20170802_163847.jpg Гледам дека ретко се споменува маслото од чајно дрво а секаде сум читала дека е погодно за кожа склона кон акни и црвенило. Го купив ова на Галафарм и гледам дека во составот нема никакви додатоци освен маслата. Дали е добро за кожата на лицето и дали истото може да се користи секојдневно или само по потреба? Благодарам.

16. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга имаш две варијанти ако цената не е проблем: на Гамард себо контрол кој одлично матира и Мелиса на Др. Хаушка. Многу се ледни, погодни за масна кожа а доста хидрираат. Ги имаш во аптека. Не содржат состојки анти ејџ или слично идеални се за возраста. Одбери која ја сакаш. Поздрав.

17. Leat

Leat Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.077
    Супер веќе и имам некои производи од овие брендови таман ке надополнам. Мислиш дека ке има влијание на поткоажните акни и подобрување, извини што те замарам но морам да се обратам кај некој што повеќе разбира бидејќи имам стварно ужасен проблем со лицево.

18. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга воопшто не ме замараш. Овие две креми се многу убави подеднакво и делуваат во регулирање на вишокот на себум и ја нормализираат кожата. Е сега за ефектот не можам да ти гарантирам каков ќе биде кај тебе, тоа е индивидуално. Јас од мелиса на Хаушка ја имам пробано и тоа за време на летото и одлична ми беше. Ми го нормализираше лицето, не светев. За гамард знам дека @koritsaki ја користеше па таа нека каже нешто повеќе околу кремот. Поздрав.

Извини јас дури сега гледам дека си ставила декларација (другпат тагни ме за да ја видам веднаш). Кога зборуваме за маслото од чајно дрво, јас обично мислам на етеричното масло кое обавезно се разредува во некое базно масло (не се користи никогаш чисто на лицето), овде е веќе разредено (не го знам процентот), па доколку на самата опаковка пишува дека може да го користиш ок е. Не станува збор за етерично масло, така да спорд мене може да го користиш секојдневно. Најнапред пробај на еден мал дел од кожата (на пример од внатрешната страна од дланката) за да видиш како ќе реагира. Ако е се ок, слободно користи го. Поздрав.

На Leat, koritsaki и poker_face им се допаѓа ова.
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.883
    Допаѓања:
    107.893
    @Leat

Кремот на Гамарде е супер - јас го користев повеќе зимата и пролетта, некако осеќам моментално дека ме "влече" кожата кај образите , а и густичка ми е за овој период па користам нешто похидратантно и плус не сакам да светам :) ја користам сега кремата на Алверде со зелени и кафени алги и не е лоша .
    На Хаушка Мелиса ја немам пробано , @Biodevojka има напишано рецензија и за кремата со нане на Логона и сакам наредно да земам некоја крема од овие две ама се мислам која :D гледам @Biodevojka и двете ги фали.

Последна измена: 3 август 2017
  20. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    3.485
    Ти благодарам многу на одговорот @Biodevojka ќе почнам со ставање па ќе видам каков ефект ќе има кај мене. Би сакала да те прашам уште нешто: дали може витамин Е и витамин Ц директно од капсула (во течна состојба) да се ставаат на лицето и колку често?