1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Се извинувам вака што се убацувам, ама јас потајно ве читкам. Па Биодевојка ако може малку помош и за мене. Да ми препорачаш нешто за мојата масна кожа. Инаку имам 16 години и нормално сум во "екот" на пубертетот и сите викаат да не се грижам толку ама мене премногу ми пречи мојата кожа. Па вака, челото и пределот околу носот и брадата се масни, до пред 1-2 месеци имав многу бубулици ситни и црвени и ми беше дијагностицирано акни вулгарис. Сега се повлечени, само пред циклус имам 2-3 што е сосема нормално ама кожата и понатаму е многу мрсна и светкам како зејтин. Нешто на природна база, не е проблем цената само да биде од помош. Фала ти многу

2. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    2.090
    Јас ја користев мицеларната вода таа во розево за која многумина велат дека е копија на Бидермата Sensibio, но остро го оспорувам тој факт. (Некој ќе рече ме плаќаат од Биодерма толку што ги фалам :D)
    Конкретно мене не ми се допадна, некако го чувствував лицето како лепливо и нечисто после бришењето со неа, како да не го чистеше доволно па не ни стигнав до половина шише и си се вратив на мојата омилена Sensibio.
    Но пробај ја зошто да не и онака не е којзнае колку скапа. :)

3. Jery

Jery Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    49
    Многу е добра исто и на uriage е супер

4. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    10.521
    234.jpg
    Ja користел некој маскава?

5. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    2.090
    Девојки некоја што ја користела кремата Далтон со овошни киселини да сподели ако може што состав има и збор два за неа.. Заинтересирана сум па ми треба нешто за лузните од акни :)

6. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Пред некој ден случајно на нет ми излезе Витамин Ц серум за лице на Др Витон. Го има во аптеките на Зегин и Еурофарм. Пишуваше дека е делотворно за лицето и дека делува на пигментацијата, лузните и флекички од акни, нерамномерен тен, измазнува ситни брчки, ја осветлува кожата и сл. Се препорачува за млада кожа.
    решив да го купам. Ниру од зегин ниту од еурофарм случајно во една локална аптека. 840 денари. Го ставам како подлога пред пудра но подобро изгледа кога врз него ќе нанесам сосема малку од дневната крема. Незнам дали си умислувам но за 4 дена многу ми е подобрена состојбата на лицето. Јас имам проблем со ситни флеки од некогашни акни на образите. Еве како изгледа. Препорачувам!

Прикачени фајлови:

На tamche995, xxAngelxx и MayDiamonds им се допаѓа ова.
  7. MrsDrR

MrsDrR Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    14
    Јас пробав со сода бикарбона да се мијам.... ефектот е невероватен. Искрено толку пари сум изнадавала и на лосиони, кремови, маски, дерматолози... верувајте ми има подобрување.

8. teddyhbu

teddyhbu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Здраво дечки, веќе некое време користам креми против подкожни акни препишани од дерматолог (исто така и антибиотици) после некое време ми исчезнуваат, но ми смета тоа што остануваат како лузни и исто така има и црвенило. Да препорачате некоја крема која ќе делува против лузните?

9. MrsDrR

MrsDrR Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    14
    Пробај со сода бикарбона да се миеш наутро, верувај лекот е без пари. Ќе забележиш после една недела миење со сода бикарбона акните ке почнат да се редуцираат, а лузните ке осветлуваат. Колку толку ке се намалат. Истиот проблем го имав и јас, и верувај никогаш подобро не ми изгледало лицето од кога користам сода бикарбона.

На BiciBici му/ѝ се допаѓа ова.
  10. soffce

soffce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    214
    кремов ЛАЛА го земав пред 3 дена и пишува ноќна иако е спакувана у амбалажа шо пишува дневна..
    Муабетов ми е што оваа новава е мрсна и бојава и е светла, а на старава бојата и е розева и не беше толку масна и пишува исто така ноќна и сеа не ја сфаќам фората

Прикачени фајлови:

11. Jery

Jery Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    49
    Здраво девојки, дали сте сигурни дека митесерите ќе се исчистат без стискање зборувам за белите затворени митесери мн се досадни

12. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.819
    Како се користи? Последно се става на лицето после миење/чистење? Затоа што многу тешко ми мириса.

13. soffce

soffce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    214
    абе ептен ми се нафрла лицево не знам од шо( не сум пред добивање), а у глобала чисто лице иам ..
    мијам лице со ассодерм па ставам лала.. читав дека на почеток се исфрлале од лала па после им се чистело лицето ама не знам..дај кажете као да ми се опраи :|
    @Biodevojka некоја идеа на природен начин да го средам ?
    или предложете лосиони не знам..

Прикачени фајлови:

Последна измена: 25 август 2017
  14. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    dali i kakov sapun za mienje lice koriastite?jas liceto go mijam samo so voda sapun i za telo prestanav da koristam zasto ja susi kozata

15. emmacool

emmacool Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    22
    Јас го користам бебешкиот сапун на Нивеа . Кожата на лицето ми е сува и многу осетлива, лесно се нафрлам, но со бебешките сапуни го немам овој проблем. Конкретно овој сапун ми е ептен погоден.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  16. soffce

soffce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    214
    assoderm

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  17. hristina7

hristina7 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    61
    @blackwave јас го ставам најпоследно, и потоа повторно се мијам лице

18. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.927
    Џабе се "пљаскате" со разни ефтини и скапи креми. Лекот му е само во потењето, вежбањето, пиење вода и избегнување на млечните производи. Ова што може да направи од вашето лице и општо од целата кожа, ниеден крем не го може. ;)

На HeyHailie, Ketchup, soffce и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Jane.Birkin

Jane.Birkin Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    1.941
    Претходно кога имав многу акни на 15 години користев една крема од Eucerin и само од неа ми исчезнуваа.
    Оваа е ноќна, се нанесува пред спиење на чиста кожа. Околу 700-800 денари е
    https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=qXh9ylxz&id=D84373729C9A2E9A5AC270052C819DF741387544&thid=OIP.qXh9ylxzwL1gAraWBerAsgEsEs&q=eucerin cream anti acne&simid=608052162613414283&selectedIndex=0&ajaxhist=0
    Инаку акните се резултат од лачењето на лојните жлезди, па може да пробате да пиете апченца цинк. Јас веќе 4 години ги пијам и не ми излегуваат. Кога не пијам, веднаш почнат да ми излегуваат.

Инаку сеа користам Krauterhof крема, кожата ми е масна па оваа ми ја прави мека и мазна, откако си го измијам лицето ја нанесувам на кожата и масирам нежно. Така треба 2-3 пати дневно.
    https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=AKJOPt+E&id=C9C13F152428A8146E279B886269A892A4D91F6B&thid=OIP.AKJOPt-E2u4Q4CGPe9084gCiEs&q=krauterhof gel&simid=608042258425905635&selectedIndex=8&ajaxhist=0

Плус оваа од FrezyDerm e многу добра за регенерација на кожа, лузни и акни. Мислам дека е околу 500 денари.
    https://www.bing.com/images/search?...simid=608021479383040017&mode=overlay&first=1

На blurryfave му/ѝ се допаѓа ова.
  20. soffce

soffce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    214
    може сликичка кои апчиња ги зимаш и цената?