Се извинувам вака што се убацувам, ама јас потајно ве читкам. Па Биодевојка ако може малку помош и за мене. Да ми препорачаш нешто за мојата масна кожа. Инаку имам 16 години и нормално сум во "екот" на пубертетот и сите викаат да не се грижам толку ама мене премногу ми пречи мојата кожа. Па вака, челото и пределот околу носот и брадата се масни, до пред 1-2 месеци имав многу бубулици ситни и црвени и ми беше дијагностицирано акни вулгарис. Сега се повлечени, само пред циклус имам 2-3 што е сосема нормално ама кожата и понатаму е многу мрсна и светкам како зејтин. Нешто на природна база, не е проблем цената само да биде од помош. Фала ти многу
Јас ја користев мицеларната вода таа во розево за која многумина велат дека е копија на Бидермата Sensibio, но остро го оспорувам тој факт. (Некој ќе рече ме плаќаат од Биодерма толку што ги фалам ) Конкретно мене не ми се допадна, некако го чувствував лицето како лепливо и нечисто после бришењето со неа, како да не го чистеше доволно па не ни стигнав до половина шише и си се вратив на мојата омилена Sensibio. Но пробај ја зошто да не и онака не е којзнае колку скапа.
Девојки некоја што ја користела кремата Далтон со овошни киселини да сподели ако може што состав има и збор два за неа.. Заинтересирана сум па ми треба нешто за лузните од акни
Пред некој ден случајно на нет ми излезе Витамин Ц серум за лице на Др Витон. Го има во аптеките на Зегин и Еурофарм. Пишуваше дека е делотворно за лицето и дека делува на пигментацијата, лузните и флекички од акни, нерамномерен тен, измазнува ситни брчки, ја осветлува кожата и сл. Се препорачува за млада кожа. решив да го купам. Ниру од зегин ниту од еурофарм случајно во една локална аптека. 840 денари. Го ставам како подлога пред пудра но подобро изгледа кога врз него ќе нанесам сосема малку од дневната крема. Незнам дали си умислувам но за 4 дена многу ми е подобрена состојбата на лицето. Јас имам проблем со ситни флеки од некогашни акни на образите. Еве како изгледа. Препорачувам!
Јас пробав со сода бикарбона да се мијам.... ефектот е невероватен. Искрено толку пари сум изнадавала и на лосиони, кремови, маски, дерматолози... верувајте ми има подобрување.
Здраво дечки, веќе некое време користам креми против подкожни акни препишани од дерматолог (исто така и антибиотици) после некое време ми исчезнуваат, но ми смета тоа што остануваат како лузни и исто така има и црвенило. Да препорачате некоја крема која ќе делува против лузните?
Пробај со сода бикарбона да се миеш наутро, верувај лекот е без пари. Ќе забележиш после една недела миење со сода бикарбона акните ке почнат да се редуцираат, а лузните ке осветлуваат. Колку толку ке се намалат. Истиот проблем го имав и јас, и верувај никогаш подобро не ми изгледало лицето од кога користам сода бикарбона.
кремов ЛАЛА го земав пред 3 дена и пишува ноќна иако е спакувана у амбалажа шо пишува дневна.. Муабетов ми е што оваа новава е мрсна и бојава и е светла, а на старава бојата и е розева и не беше толку масна и пишува исто така ноќна и сеа не ја сфаќам фората
Здраво девојки, дали сте сигурни дека митесерите ќе се исчистат без стискање зборувам за белите затворени митесери мн се досадни
абе ептен ми се нафрла лицево не знам од шо( не сум пред добивање), а у глобала чисто лице иам .. мијам лице со ассодерм па ставам лала.. читав дека на почеток се исфрлале од лала па после им се чистело лицето ама не знам..дај кажете као да ми се опраи @Biodevojka некоја идеа на природен начин да го средам ? или предложете лосиони не знам..
dali i kakov sapun za mienje lice koriastite?jas liceto go mijam samo so voda sapun i za telo prestanav da koristam zasto ja susi kozata
Јас го користам бебешкиот сапун на Нивеа . Кожата на лицето ми е сува и многу осетлива, лесно се нафрлам, но со бебешките сапуни го немам овој проблем. Конкретно овој сапун ми е ептен погоден.
Џабе се "пљаскате" со разни ефтини и скапи креми. Лекот му е само во потењето, вежбањето, пиење вода и избегнување на млечните производи. Ова што може да направи од вашето лице и општо од целата кожа, ниеден крем не го може.
Претходно кога имав многу акни на 15 години користев една крема од Eucerin и само од неа ми исчезнуваа. Оваа е ноќна, се нанесува пред спиење на чиста кожа. Околу 700-800 денари е https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=qXh9ylxz&id=D84373729C9A2E9A5AC270052C819DF741387544&thid=OIP.qXh9ylxzwL1gAraWBerAsgEsEs&q=eucerin cream anti acne&simid=608052162613414283&selectedIndex=0&ajaxhist=0 Инаку акните се резултат од лачењето на лојните жлезди, па може да пробате да пиете апченца цинк. Јас веќе 4 години ги пијам и не ми излегуваат. Кога не пијам, веднаш почнат да ми излегуваат. Инаку сеа користам Krauterhof крема, кожата ми е масна па оваа ми ја прави мека и мазна, откако си го измијам лицето ја нанесувам на кожата и масирам нежно. Така треба 2-3 пати дневно. https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=AKJOPt+E&id=C9C13F152428A8146E279B886269A892A4D91F6B&thid=OIP.AKJOPt-E2u4Q4CGPe9084gCiEs&q=krauterhof gel&simid=608042258425905635&selectedIndex=8&ajaxhist=0 Плус оваа од FrezyDerm e многу добра за регенерација на кожа, лузни и акни. Мислам дека е околу 500 денари. https://www.bing.com/images/search?...simid=608021479383040017&mode=overlay&first=1