Различни користев од 15мг па нагоре за да имаш ефект. Сеа користам едни ама ми ги донесоа од Германија, 25мг е едно апче. Ако си толку заинтересирана пиши ми лп и ќе ти пратам слика, ама во секоја аптека има цинк во капсули, апчиња или прашок за пиење
маст од невен е но некој кажување декаим помагал и на кожата..има парфем ко што гледам ама @Biodevojka ако може да каже дали е штетна оваа маст
Драга на прво место петролатум, на второ течен парафин ... нафтени деривати се база на овој производ...Дека е штетна не може да кажам, а дека јас лично не би ја купила за себе, тоа може да кажам. Поздрав.
бев кај др.Галина Наќева мислам дека се презиваше, ми ја даде дијагнозава и ми констатираше акни гледајки ме 2 секунди што мене воопшто не ми личат на акни. Мислам само клиндамицинот да го купам, за оваа акнефуг не сум сигурна пошто не ја иам читано многу И крем спф 50ка за лице ке земам, препораки ? а сонава не знам дали да ја зиам
Пд лично искуство можам да ти кажам дека лосион штом ти препорачала веднаш да ја смениш. Се што е во течна форма има одреден процент на алкохол во него. Алкохолот ќе ти ја исуши кожата и моментално ќе имаш ефект. Ама понатаму лицето ќе почне уште повеќе да ти лачи мрснотија и ќе завршиш со уште полоши акни од овие почетните. Друга грешка и е соната, сона во летен период не се препорачува, прочепкај низ мислењата кај мене ја имам користено ама само јануари кога речиси и нема сонце или па и да има не е јако. Ама ваква крема за твојов случај не би релла дека е. Премногу е груба, не знам дали ти кажала дека ќе почне да ти се лупи од неа кожата? И бидејќи составот и е таков никако не смее да дојде во контакт со сончева светлина настанува реакција и може да остави флеки. Затоа само навечер и сабајлето мораш да ја измиеш. Немаш баш и некои акни, ама ако веќе сакаш да превземеш нешто би ти ја препорачала од се срце др. Нина. Јас имав катастрофални акни денес се појавува само една две пред циклус и ги решавам со далацин. Во однос на крема, 50ка е препорачливо кога е јако сонцето значи лето, јас ја користев на авен, таа со пумпица, поскапа е околу 1000ка а имаш иста таква ама како тонирана крема е упте поубава е ако не сакаш да ставаш пудри а не сакаш и така да шеташ без ништо. Инаку мислам дека немаш потреба од толку висок фактор, можеш да си земеш и понизок пр 25ка. Било која да ја земеш со фактор нема да имаш проблем. Ама најважно е да користиш постојано крема со фактор, без разлика дали има сонце или снег.
многу ти благодарам.Ни мене не ми се свиѓаше нејзиниот пристап некако ама во ред ајде..ке си се мачкам со камилица затоа што според мене, ми помага.3 дена се мачкам со чајот и ми беа многу поцрвени а сега ми се вакви ко на сликата.И ке купам крем, гел кремите многу ми пријаат, ке ја земам на yves rocher ама не знам дали состојкиве се ок.Но минус е што нема фактор .Предлог за некоја со фактор за нормална кожа/комб( у моментов сува ми е ама ок)
Дали некој имал искуство со третманите во неуромедика за акни? Една познаничка на мајка ми и кажала дека нејзината ќерка го исчистила лицето со тие третмани, па ме интересира дали стварно помагаат?
Ве молам за помош. Да ми препорачате нешто ефикасно. Имам 22 год и прв пат сега се соочувам со ваков проблем. Појавени ми се од пролета и почнаа прво малку мислев од пмс, ама само се шираат и се се поцрвени. Се мачкав со ноќен лосион на база на алкохол и антибиотик што го прави еден дерматолог но нема никакво подобрување. Дали сметате дека треба да посетам дерматолог и колку ср ефикасни таквите третмани и да ми препорачате некој во Скопје. Ви благодарам
Задолжително на дерматолог, не купувај препарати сама на своја рака. Можеш да почнеш од проверка на хормони - секако ќе те пратат да провериш тоа, па ќе те упатат што и како понатаму според резултатите. Јас ти ја препорачувам д-р Самоникова, мислам дека имаше и други задоволни од неа.
кажете лек за природен за да го смалам отокот на бубуљичкиве, ко набабрени црвени( не се спремни за стискање)
sestra mi za vakvi odese vo skopje nekolku pati i posle sekoja nova kontrolai ja menuvaa dijagnozata.posledno bese kaj dermatologot i ja pratija na biopsija koga pojde tamu doktorkata i rece abe vie bidali ste kakva biopsija na ova akni se i ja vrati.ne znaese koj pat da fati i vejke skopje ne pojde. posle vo ohrid pojde i se podobri sostojbata. i rekoa da vnimava na ishranata a pokraj preparati koristese i nevenovo maslo
Мене баш заради тоа не ми се оди на дерматолог. Веќе сите се приватни и не гледаат да те излечат туку да земат пари. Прилеп има една добра д-р Марга, не знам колку е ефикасна за ова, но истава после третмани го дава лосионов на база на алкохол, кој сама го прави. Навистина не знам кој пат да го фатам...
Дали сте задоволни од производите на Неутрогена? Имам пробано доста линии за акни и уште на оваа сакам да и дадам шанса. Али пошто ќе ме фатат малце скапо, сакав да видам искуства.
Дали некој користел адапален? Во каква фпрма може да се најде кај нас и како се нанесува, на цело лице или само на акните? Дали помага за лузни..?
Имам мрсна кожа и мноогу акни плус црнки. Последните два-три месеци не ми се чистат воопшто, порано имаше периоди кога помалку имам акни, а сега нонстоп сум со акни и поткожни. Имам користено многу препарати и лосиони и ништо не помага, а не сум во пубертет, 20 год имам. Дали глина (и која) ќе помогне, и како да ја користам? И видов пред некој ден на интернет, некои апчиња не ми текнува дали аспирин, андол...беа да се стават на лице и како? И било што друго што ви има помогнато кажете. Фала многу
Ми се напрај мозолка веднаш над устата, а вечер имам нешто на кое треба да присуствувам и мозолкава не е најдобредојдена. Некој брз начин за прикривање/отстранување? Би ставила пудра ама долг период не користам пудра воопшто и не ми се наоѓа низ дома. Фала ви однапред, крај краева до вечер ако нема друго решение и ќе набавам една.
nema da se namali naprotiv,ke go isusi mozolceto i seta necitotija gnoj sebum sve toa ke se nasobere vo mozolceto.