najdobro ti e da otidesh na kozmetichar da ti kazhat vo sushtina kakva kozha imash za da znaesh kakvi preparati da koristish... inaku mozhe da ti se pojavat od najrazlichni prichini: nervoza, napnatost, hrana nekakva neznam
Има логика ако може да се појавуваат од нервоза и напнатост, анксиозноста ми е поизразена во последно. Сепак ќе одам и на козметичар, фала ти
Девојки дали некоја го користела овој гел од полжави? На декларацијата пишува дека може да се користи и за лузни, јас имам лузни од акни, дали е безбеден за таа намена и дали има резултат?
Јас го имам користено, мене ми се допадна. Не ми ги исчисти скроз но, за нијанса ми ги избледи флеките.
Мој совет е прво внатрешно прочистување на организмот, хигиено - диететски режим на исхрана, затоа што џабе ако ставаш скапи креми и лосиони за прочистување на лицето, ако внесуваш премногу масна храна, од типот на слатки, мајонези и сл.
И јас ја имам користено и задоволна сум ми ги исчисти акните доволно,но негативно кај мене беше тоа што ми излегоа црнки кои ги немав пред да почнам со користење.
Се согласувам, ама кај мене не би требало да е тоа, брза храна немам допрено веќе 1 година, ништо од сосови, чипс и нездрава храна. Мислам дека се хранам океј, ама може ќе направам некој детокс режим, чисто да видам дали ќе помогне.
Јас пред некоја година пиев скоро 2 месеци, препорачано од лекар ама немаше никакви резултати и се откажав . Не знам дали беше поради тоа што се работеше за пубертет или не ама не се промени ништо.
Не ти ја препорачувам баш Галина, воопшто не е професионална, другарка била на преглед и докторкава не сакала/ја мрзело да стави ракавици да ја прегледа и рекла нешто у стил како "ај да не ставам ракавици, ти покажи ми"...
Дечки.. ве молам и јас а и други девојки во групава, да споделите мислење за дерматолог Агрон Старова? фаЛа
Ги имaм нутрa ефектс дневниoт и нoќниoт мaт крем пoрaди тoa штo имaм мрснa кoжa истo и пенaтa нутрa ефектс.Првo чистaм лице сaбaјле пa мaчкaм дневен мaт крем a нoќе чистaм лице сo пенaтa пa нaнесувaм oд нoќниoт крем.Лицетo мие чистo мекo и ми се нaмaлијa црнките.
Читав дека јаболковиот оцет помага за лузни од акни (некои додаваат и лимон).. Сакам да пробам да видам што ќе испадне, дали некој досега користел и како се нанесува и кога, навечер пред спиење некако ми е шубе постелнината да се замириса Кога да го намесувам и колку време да го оставам на лице? Помош?
Можеш да пробаш , јас порано со лимон наместо лосион го чистев лицето ама многу почна да ми го суши и се откажав
Јас ја имам користено дневната крема конкретно плавата. На почетокот ми беше убава и ми ја матираше кожата на лицето, ама изгледа по подолго користење ми се "презасити" кожата од истата и сега кога ќе ставам уште толку по масно ми го прави лицето и ептен изгледа катастрофално. Ова можеби се случува само на мојата кожа, инаку ја користев една година.