Здраво феминки. Читав дека некои од вас го фалат др.Коста(дерма плус) па би сакала да ве прашам какво е вашето искуство и дали се наплаќа секоја контрола прегледот прочитав дека е 1000 денари, и исто секоја контрола ли се наплаќа толку?
Јас бев кај др.Коста пред неколку месеци. Прегледот трае максимум 2-3 мин. Едвај и ми го погледна лицето, веднаш ми препиша акнефуг, сона и мака капсули(помагаат за хормони, природни се). После отидов на 3 третмани дермабразија и хемиски не го ни видов, само еднаш побарав преглед, бидејќи бев на гинеколог и ми дијагнозираа полицистични јајници ме убедуваше да пијам хормонски. Не сакав па ми даде церин капсули. Главно, се имаше краткотраен ефект (освен церин) и плус тој не ти го прави третманот не се замара, не се интересира да открие во што е проблемот, истото им го кажува на сите. Од дермабразија позадоволна бев кога ми ја правеа во козметички салон.
Имам чисто лице да..но сакам да ви кажам колку повеќе работи користите за лицето толку полошо е.Доволно е да се измие да биде чисто пред спиење,лосион за чистење шминка и чистење на порите е многу важно,тие треба да дишат во текот на ноќта,пилинг 2-3 пати во неделата.Освен тоа користете полесни пудри за денски и внимавајте да ви одговараат на возраста,не може девојка од 17 год да користи џордани за над 40...Четките со кои ја нанесувате пудрата да бидат чисти ова ми го кажа професионалец,исто и за руменило.Влажните марамици бебешките мислите дека се добри но не е така,тие не се наменети за лице.Треба да се внимава на исхраната мајонез,благо и газирани сокови помалку,многу штетат и најважно да се пие вода со која значително ќе ви се подобри кожата.
Исто, буквално исто! Не знам на што се должи оваа промена, дали на храна, вода... Сакам да пробам маска од австралиска розова глина, ја фалат ептен. Цената нормално е солена.
https://www.eucerin.rs/nase-istrazivanje/baza-sastojaka#s_salicilna kiselina Моментално се во Зегин со 50 %.
La Roche Posay Effaclar duo + кремот и гелот за миење лице И Vichy Normaderm зелената линија исто кремот и гелот.
Јас ги користев месец но не видов значајни резултати, забележав само дека кожата ми беше помазна ама тоа било заради силиконите што ги содржеле. На флеките и акните не им направија ништо. Инаку гелот ми ја сушеше кожата многу, но јас имам сува кожа а тој е наменет за масна.. Генерално јас лично не сум задоволнаод оваа линија ефаклар плус, но планирам да ги пробам другите производи од другите линии на Ла Рош можеби ќе најдам нешто за мојот тип.
Презадоволна сум од гелот за лице , сега го користам второто шише и при крај ми е , наменет е за масно лице ако имаш такво да си го земеш и кремата ја имам користено двапати , ми го смируваше лицето , ја регулираше маснотијата ама не видов никакви резултати во врска со акните и флеките
Читам по форуми дека конзумирањето витамини на многу им помогнало да ги излечат акните. Конкретно витамините А, Б5 и Д.. Е кај нас не сум сигурна дали може да се најдат секој витамин чист (не пример капсули со комбинација од сите витамини) бидејќи е важно од секој витамин да се прима различна доза.. Дали некој досега пиел од овие витамини и дали му помогнале? Витамините А и Д ги најдов во оваа варијанта Додека за витамин Б5 по аптеки секаде само Б комплекс го има но не сум сигурна дали е исто ефективен..
Овие, се многу добри. Ме потсеќаат на детството. Паметам мали беа како зрнца, црвена - портокалова боја така нешто.
ovie vitamini se dosta dobri sum gi piela kako dete i dobro sto me potseti bi gi zela pak.isto vitamin E e dobar za cista koza karoten koj moze prirodno vo morkovot da go najdes. vitamin C isto pridonesuva za cisto lice a B compleksot ne znam bas kolku igra uloga vo toa,povejke sluzi za funkcija na nervniot sistem jas licno povejke za smiruvanje go pijam isto taka so redovno koristenje zabelezav deka kosata prestana da mi pagja
Фала ти.. Б комплексот нема улога кај кожата да но ете Б5 имал и на многу им помогнал е сега што содржи и како помага не знам, а и кај нас како чисто Б5 не сум сигурна дали го има. Исто така заборавив да го напоменам и Цинкот и тој доста влијаел..