Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се чисти ли лице со акни со масло? И каква кожа имаш?
    Јас имам комбинирана, немам голем број на акни ама пред циклус знаат да излезат по неколку.

2. HeyHailie

HeyHailie Активен член

Читав дека алоето помагало за проблематично лице. Дали има некој испробано?

3. Zivyle

Zivyle Истакнат член

Женски имав неколку ситни бубулици кај брадата од устата, неколку ги притиснав и ми останаа флеки големки итоа, пиев ц витамин, некогаш пилинг со лимон си правев но џабе. Се мислам за некои третмани на козметичар. Дали имате искуство во Аура во Битола за оваа проблематика? Исто прочитав за кај др.Светлана од Ск дека е океј али ќе размислам. Хелп?

4. PreciousDiamond

PreciousDiamond Истакнат член

Третман со овошни киселини помага за флеките. Го прават во сите козметички салони.

5. machka1

machka1 Популарен член

Eucerin сапун за вадење шминка или редовно миење наутро, и CERA di CUPRA крем за лице. Сапунот е 170 денари, го има во Зегин, а кремот 280 исто Зегин. Една година ги користам веке, и сум презадоволна.
    Нема на што.

6. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Го земав серумот Витамин Ц за акните и лузните инаку во упатството пишува дека треба да се става и хидратантна крема над него, тој самиот посебе не е хидратантен што не очекував.. Оние што го имаат каква крема користите после него? :?:

vitamin c face serum-585x585.jpg

7. kuc

kuc Форумски идол

Нанесуваш талог од кафе со едно лажиче сол претходно промешано и го масираш лицето .Плакниш со млака вода и ставаш кокосово масло .

8. Avery

Avery Популарен член

За секој серум важи истото, не само за овој. Ниеден не е замена за крема :)

sorbet and MayDiamonds like this.
  9. bela.m

bela.m Популарен член

Јас го користам со месеци и сум многу задоволна. Наутро го ставам него, чекам да се впие па врз него еуцерин крема, или aqua porin или even brighter. Не планирам да го исфрлам од употреба, одличен се покажа до сега. Нијансата на флеките веќе ми е многу бледо розева. Навечер (пред спиење) мачкам само од серумот. Не ставам крема врз него.

Last edited: Nov 9, 2017
    MayDiamonds likes this.
  10. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Ме заинтригиравте со овој серум Витамин Ц... имам црвени точки/флеки на образите, а кожата таму ми е посува отколку на другите делови. Користам и јас еуцерин аква порин, па дали мислите дека би ми помогнал серумот за осветлување на тие флекички? Не се од акни или бубуљици, така се појавија пред година дена, можно е од полицистични јајници..

Исто читам за серумов дека помага и за намалување темни кругови под очите, дали сте го приметиле ова дејство тие што го користите?

Фала!

11. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Феминки ај малку помош... Чепкав една поткожна бубулица:@ и сега целото место ми поцрвене,отече и ми крвари по малку. Совет некој?:sweat:

12. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Стави мраз да спадне отокот и труди се да не ја чепкаш.

Minnie 1 likes this.
  13. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Стави Пантенол, да не ти се појавува повеќе црвенило на кожата. Ќе те смири и мраз или било какви ладни облоги. И најбитното не го чепкај повеќе.

Minnie 1 likes this.
  14. bela.m

bela.m Популарен член

Мене лично не ми има помогнато за темните кругови околу очите, можеби и затоа што многу малку ставам на тоа место.

15. poker_face

poker_face Популарен член

Гледам дека го коментирате серумот со Витамин Ц на Др. Витон. Пред некое време го купив и ветив дека за некое време ќе пишам дали има ефект или не. Епа вака, кај мене воопшто ама ни 5% мислам дека немаше ефект. Навистина ми е мило што @MayDiamonds и @bela.m на вас ви има помогнато ама на мене воопшто НЕ. Ниту ми ги намали темните кругови, ниту на било кој друг начин забележав подобрување на состојбата на моето лице... инаку имам комбинирана кожа и уште по суво ми го направи лицето...да не кажам за џабе фрлени пари и никогаш не би го купила повторно. Можеби ова е индивидуално, ама јас морам да со го кажам моето искуство.
    vitamin c face serum-585x585.jpg

16. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

@poker_face Не, јас штотуку го зедов нема ни една недела како го користам па рано е за резултати.. Засега немам никакво мислење генерално а и го користам со обична крема па затоа пишав тука да ми предложите некоја која би одговарала добро со него.. Не гаам големи надежи кога се работи за ваквите многу рекламирани производи ама пуста мисла ме копкаше да го земам :)

poker_face likes this.
  17. poker_face

poker_face Популарен член

И јас сум иста и си викам ај да пробам може ќе најдам нешто како за промена што ќе има ефект. Еве целото го потрошив и исто како ништо да не сум користела. Ама во секој случај потенцирав дека може да е индивидуален ефектот...или пак јас имав преголеми очекувања :lol:Се надевам дека тебе ќе ти помогне повеќе отколку на мене :)

MayDiamonds likes this.
  18. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

Aјде и тука да пробам.:wasntme:

Околу односно под очите ми се појавија вдлабнати линии кои изгледаат како брчки во пределот на подочниците, млада сум.. имам 24год и ме интересира како би влијаела крема против стареење и измазнување на брчки која е наменета за 30+ годишни.

Дали би имало некакви последици ако почнам да користам на толку рана возраст?
    И порано ги имав, ама сега почнаа многу да ми сметаат, значи буквално во очи ми дупат кога и да се погледнам во огледало, ниедна пудра не ги покрива напротив само уште толку ги изразува. :|

19. LollySky

LollySky Популарен член

Не ти препорачувам да почнеш со антирид креми на твоја возраст затоа што кожата ќе се навикне и ќе престане самата да создава колаген. Според мене, ти треба добра хидратантна крема, а бидејќи хидратацијата доаѓа и од внатре, треба да пиеш најмалку 2 литри вода дневно.

20. Macito007

Macito007 Популарен член

Доколку буџетот не е проблем би те советувала да земеш Estée Lauder Advanced Night Repair( и за dark circles помага) , исто така и на Olay кремовите се добри. ;)

Selest and ♣ Alba Viduam ♣ like this.