^ Jaс ја земав од една жена таа ги правеше дома, меѓутоа има и во аптеки, ќе кажеш маст од невен и ке ти дадат. Позз
Во аптека, во Зегин е 160 денари. Има универзална за тело и лице, но и само за лице. Ја користам и јас и убава е.
Јас користам маст од невен на Регина . 154 од Зегин ја купив кутичето е големо веќе 1 година ја користам а не е ни до пола потрошена , маста е многу убава ја користам навечер и сабајлето кожата ми е многу мека и мазна
Мојот рецепт за чисто лице е следниот... (инаку имам сува/нормална кожа). Секоја вечер остатокот од шминката и нечистотиите ги отстранувам со бебешки сапун Бекутан. Потоа лицето вообичаено го мијам со некој хранлив гел. На тепка го земав хидратантниот гел со алое на Авон и сум презадоволна! Потоа лицето го поминувам со Пантенол раствор на памуче и оставам да се впие. На крај ставам Нивеа крема (плавата, во лимено кутивче) а некогаш знам да си капнам и некоја капка бадемово масло. На два до три дена, лицето го чистам со Лосион Хлорамфеникол, за да превенирам исфрлање со акни кои обично знаат да ми се појават пред да добијам. Наутро, лицето го мијам со вода, потоа пак го мијам со гелот од авон и на крај си ставам пак Нивеа крема. Кога е потопло знам плавата нивеа да ја заменам со Нивеа софт. Преферирам едноставни препаративни козметички препрарати.
да прашам колку е тој лосион хлорамфеникол и колку време се користи јас имам така ситни акни немам некое проблематично лице ама пред да добијам така исфрлам повеке акни а кожата ми е комбинирана
Во Зегин е 91 денар. Има 120мл во шишенцето. За старт секој ден чисти го лицето пред спиење. Самата ќе почувствуваш кога ќе имаш подобрување. После тоа веќе ќе си редуцираш. Знам многумина на кои им помага овој лосион. Единствена маана му е што е малку горчелив па нејќеш да се лижнеш или недај боже дечкото да те бакне, ќе му се згрози животот. Ако имаш сува кожа потоа нанеси си хранлив или хидратантен крем за да не ти се исуши кожата.
благодарам на одговорот ке го земам овие денови и ке го испробам аптекарката ми предложи и некои други ама овој ке го земам инаку кожата ми е комбинирана па мислам дека нема потреба да ставам крем после лосионот
Можеш и да си ја купиш маста хлорамфеникол 5%,70-8- ден е во зегин.Јас прво го чистам лицето со лосионот па оставам да се впие и се мачкам со кремичката.Бев упорна и за месец ипол ми се исчисти лицето.И мене ми е комбинирано лицето .
луѓе, јас стварно сум очајна више купив цела колекција Vichy упоно секој ден ја користам, али бубулиците сеуште се тука. А да, и црнките да не ги заборавам Јас имам од онаа "гумена" кожа (така ми кажа козметичарката) и едноставно нема што нема на нејзе...Дај ве молам, препорачајте ми некоја домашна маска, или нешто слично, пошо старно се трудам и нема воопшто некое подобрување Ви благодарам однапред...
Јас исто имам проблеми со лицето...Пред некоја недела од други причини почнав да ги пијам Имунобор апчињата за појачување на имунитетот и од тогаш не ми искочи бубуличка на лицето Само некои флекички ми останаа сто си ги имам подолго време од сто се чепкам сама Апчињата се витамински така да може да ги пие секој.Се мачам одамна да го исчистам по козметичари ама пак си излегуваа ако не идам редовно секој месец на стискање....Иначе исто така веке година ипол користам Boreade на Noviderm кремата за лице и Течното сапунче.Тие ми ги препорачаа на дерматолог за проблематична и чуствителна кожа...Пред да почнав нив да ги користам лицево ми беше во мн лоша состојба...Многу ми помогна таа колекција а сеа со апчињава неочекувано уште повеке ми се исчисти Не се мн скапи по околу 700 е кремата а течното сапунчето околу 700 и нешто.Го мијам лицето насабајле и навечер и после тоа си ставам од кремата.Пудра прекинав да користам скорс.Иначе кремава на Boreade ја има значи како чиста крема и крема помешана со ко демек медицинска пудра али не ти ја препорачуваам таа не покрива нисто и се губи дејството на кремата.Само кремицката е мн подобра. Не се мачи со Vichy на братучетка ми од Vichy уште толку и се влоши лицето....
Јас имав многу големи проблеми со лицето имав огромни акни по целото лице и ми излегуваа многу често и ми се задржуваа долго, некои и по 2 недели, сето тоа ми беше предизвикано од полицистичните јајници бидејќи имам проблеми со нив. На гинеколог ми рекоа да ги пијам Диане 35 и после 6 месеци пиење лицето ми се исчисти веќе ги немам оние големите акни и сум презадоволна затоа што пред тоа бев многу очајна не можев да се поднесам самата тоа ми беше најтешкиот период до сега. Но сега немам ништо само флеките што ми се останати од акните, а исто така го чистев лицето 3 пати на ден со лосион кој го земав од дерматолог и навечер се мачкав со крем Борогал кој помага за иритација на кожата и лупење.
Ќе можете да ми препорачате нешто за мрсно лице за бубулици? Никако не се намалуваат. А на некои места имам и дупки од стискање, може да исчезнат тие или? И исто така, дали да користам крема ама не знам зошто претежно сите се мрсни,па на мрсно лице не знам дали смее?
Nova sum na forumov i me zainteresira taa kremata sto e na prirodna baza bidejki mnogu devojki ima zadovolni.Inaku imam bubulici i crvenilo na obrazite sto ne imam probano klindamicin,jak derm,eucerin,nekoj mi rekoa deka i so vino ako go cistis liceto pominuvalo,bev i kaj Ancevski mi se podobri malku ama ne e skroz iscisteno uste imam crvenilo koe srtasno mi smeta.I sega ako moze nekoj da mi pise broj ili adresa od toj Saso fala odnapred
Јас сум поборник за тоа дека убавината доаѓа однатре затоа избегнувам премногу јаки креми за лице, туку одам на здрава исхрана (се разбира колку што можам ), од кремите ставам исклучиво Бекутан и многу ми врши работа. Инаку да...за исхраната, можеби нема да сум единствена шо го кажува ова, но за чиста и сјајна кожа треба многу течности, кафето по можност да се намали ако не може да се отстрани и да се замени со зелен чај, а ептен ако не се може без кафе пијте го заедно со една голема чаша вода.Исто така сонот е мошне важен, а од козметика, избегнувајте камена пудра кога е ладно и течна пудра кога е топло времето. Ако сте гооолем љубител на благото и на брзата храна, трудете се-колку, толку да ја избегнувате. И најважно, не го преоптоварувајте лицето со триста креми пилинзи, милинзи...баш “претераната нега“ некогаш може да доведе до проблеми со лицето. Како и да е, генетскиот фактор сепак игра мошне важна улога така да и да ги применувате овие работи, не е 100% сигурно дека ќе имате чисто лице.
Сакам да го споделам ова со вас Отидов и ја земав кремата од чичо Сашо. Општо кажано << after long long search,i finally found the cure>>!! Лицево неможам да го препознаам во огледало Со цело срце ви ја препорачувам!! Ако веќе користите нај различни колекции, пресметајте досега колку ве чинат! Too expensive with no results ЈАС пресметав и ми испадна премногу Било како било, очајот повеќе го нема и јас сум презадоволна. Морам да надополна, си земав и некој други корисни работи доста поевтини Исто така неколку другарки,започнаа да ја користат кремава откако увидоа што се дешава со мене Girls do not think too much, act
Девојки, многу пати имам коментирано на оваа тема. Започнав со мојот проблем и јас, а сега тука сум да дадам совет бидејќи лицето ми е целосно чисто еве ова ми помогна 1.миење лицето само со ладна вода 2. чистење само со хлорамфеникол 3.ставање блага хидратантна крема Друго ништо, почнете ја оваа терапија сигурна сум дека ќе имате резултати како мене не можам да се препознаам во огледало и се разбира пресреќна сум и мн.самоуверена во себе не трошете пари и време на скапи колекции и креми верувајте ми се сум пробала немав некои сериозни проблеми со лицето ми излегуваше по некоја бубулица, но сега тоа е минато ни кога сум во циклус бубулица не ми излегува пробајте. Со среќа
И јас ја користам истава терапија веќе подолго време и мн. сум задоволна. Пробав со секакви креми нисто не ми помогна само ми се влошуваше ситуацијата. Пробајте и ќе добиете добри резултати само ако сте упорни Поздрав и со среќа