Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Ми ја вади шминката но морам и да се измивам после тоа.
    А на чиста кожа не го измивам веќе.

На sorbet му/ѝ се допаѓа ова.
  2. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Дали има некој задоволен од кремов?

3. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Не би ти ја препорачала. Ми го сушеше лицето многу и ми се појавуваа нови акни на места каде што никогаш сум немала.
    Исто, околу устата ми се направија флеки црвени и рапави (не знам дали беше до мојата, да не и беше поминат рок) ама цел месец го лечев, одев на дерматолог, не можев ни да се нашминкам, ни да се допрам тука.
    Можеби е само до мене, не знам :).

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Фала ти, да не ја купувам залудно.
    Штом ми одговори, да те прашам од која крема воглавно си задоволна? Долго време барам крема за масна кожа склона кон акни, не во голема мера но често пред циклус.

5. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.223
    Допаѓања:
    50.812
    И јас не би ти го препорачала кремот ми создаде повеќе акни. Ништо од young derm не сум задоволна.

На Matotheja и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  6. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    3.866
    Здраво девојки, дали некоја имала искуство со овој крем за лице ? Имам комбинирана кожаа.:)

Прикачени фајлови:

7. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    И јас имам чувствителна кожа склона кон акни, најчесто пред циклус, исто како тебе.
    Користам кремата Здраве, ставам само на акните и презадоволна сум. И како тинејџерка имав проблем со пубертетски акни и единствено само Здраве ме спаси, а што се немав пробано. Кремата чини смешни 55 денари, ја има во сите маркети :).

download.jpg

На piglet1 и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  8. Margott

Margott Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    22
    Дали некој го користе овој гел за миење на лице од yves rocher и како е задоволен? upload_2017-11-20_19-58-3.png

9. T-e-s-a-kam

T-e-s-a-kam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    17
    Имам многу проблематично лице склоно кон акни и неможам да си најдам соодветна крема па сега сакам да пробам на природна база. Дали ја има некој пробано или слична на оваа и како е задоволен?

Состав:Ладно цедени масла:Арганово,јојоба,макадамија,шеа путер,ланолин,природна свила,алое вера,Е витамин

На MayDiamonds и LadyInTheDark им се допаѓа ова.
  10. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.757
    Пред се користи го сапунот на dove од млеко многу е добар помага за акни,го прави мазно,чисто и меко лицето ,акните ги смирува така што го губат побрзо нивното црвенило и побрзо здравеат со тек на време ќе осетиш дека ќе почне да ти се чисти лицето.Баш братучед ми имаше многу акни наследно од тие крупните,мрсна и проблематична кожа и користејќи ваков сапун му се исчисти лицето.Исто така и јас го користам, имам сува кожа и ми го хидрира лицето,немам акни но само пред менструација ми излегуваат по неколку и кога го користам сапунов ни тие ги нема многу чисто ми е лицето,а сум птиметила кога ќе го запоставам веднаш се појавуваат,едноставно неможам без него се навикнав.А за крема незнам бидејќи сум немала такво искуство со акни :)

На VoodooGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    10.524
    Јас се справувам со акни веќе 5-6 години и не се сеќавам лицето да ми било скроз чисто но, веќе неколку месеци го третирам така што минутата кога ќе дојдам дома, ја вадам шминката и го мијам лицето со Asso derm сапун, и секоја вечер пред спиење користам Young Derm крема.

Најважна од се е исхраната. Исфрлив зачинета храна, кечапи мајонези што можно повеќе, и престанав да јадам после 18 часот.

Овој период ми е најчиста кожата после 5-6 години, но сепак не е сосема, ама не можам да кажам дека не сум задоволна.

12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    5.324
    Одамна ја имам исфрлено храната што може да предизвикува акни, или некои работи ми се сведени на минимум и џабе. Ги испитав хормоните и во ред се, нема ништо над нормалата. Не е страшно, се покриваат со пудра и малце коректор, али не е тоа тоа, ми се смачи веќе.

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    2.090
    Како јас да сум го пишела.. ;(
    Еве 4 месеци и јас како јадам само здрава храна, без млечни производи, чоколади и брза храна и немам никаква промена во лицето. Испитав хормони и јајници се е одлично но гинекологот сепак ми препиша Диане само заради пустите акни. Испив 3 дози и немаа никаков ефект па по препорака на една другарка која ги пиеше Јасмин и лицето и стана стакло отидов да ми ги препиши тие. Штотуку ги почнав па се надевам дека тие се последниот спас, стварно немам сили веќе. Минатиот месец потрошив 5000 денари во аптека, купив полно препарати кои уште толку ме исфрлија, ги баталив во фиока.
    Пудра ставам многу ретко, еднаш неделата. Пијам милион витамини и пак ништо. Не знам во што е проблемот.. ;(

На Zivyle и Elence93 им се допаѓа ова.
  14. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Пределот околу брадата последните 10 дена ми е катастрофа..Значи на др места немам акни но брадата болни големи акни секој божји ден излегува нова

15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    5.324
    Знам и јас девојки што после два три месеци пиење на Јасмин им се средило лицето скрос, само не сакав да пијам пошто резултатите не покажаа ништо. Али изгледа ќе и побарам на докторката ако се согласува и таа да ми препише.

16. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    2.090
    Гинекологот ми рече дека се сосема безбедни и дека понекогаш иако наодите не покажуваат промена во хормоните можно е да постои нешто многу минимално што создава акни.
    Диане се многу појаки од Јасмин ама мене ете не ми помогнаа. Инаку Јасмин се дупло поскапи (530ден.) од Диането (230ден.) што мене ми е малку чудно. Можеби требаше да ја продолжам дозата и да почекам ама мене стварно ми е преку глава од чекање да поминат, ги имам од 15 години и нема што не сум пробала.

Друга варијантна ми беше да пробам со Роакутан но тие се премногу штетни, па затоа избрав преку контрацепција.

Консултирај се со гинеколог и кажи му дека ништо досега не ти помогнало па нека ти ги препише, не губиш ништо. Но внимавај да пиеш витамини заедно со нив, ради некоја сигурност бидејќи тие го намалуваат дефицитот на витамини во телото. Јас пијам Витамин Ц, Цинк, А+Д3 и Магнезиум..

17. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    5.324
    Фала ти многу што одвои време убаво да ми објасниш. Јас секако Вит. Ц, цинк и во зима останативе, па ќе си продолжам. Јас за Роакутан имам читано за доста нус појави, па не би земала нешто толку јако, колку и да помага за овај проблем.

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.142
    Допаѓања:
    81.644
    Јас мислам дека голем удел во состојбата на лицето има и загадувањето. Колку и да не сакаме да признаеме, сепак е многу значаен фактор и тоа.
    Тргнувам од себе - штом моето лице почна да станува чудно, а сите хормони и општо здравствената состојба ми е во ред, се хранам здраво и не јадам брза храна ниту благо, значи навистина нешто друго е во прашање.

Не е ниту генетика во прашање понекогаш - мајка ми имала голем проблем со акни додека била студент, а јас отсекогаш имав чисто лице со по некоја акна пред циклус.
    Сега појавата на акните ми е измешана - час се појавуваат за време на овулација, па непосредно пред или после циклус, дури и за време на циклусот. Не гледам некој ред.
    Неодамна имав толку чудна појава на лицето, што отидов дури и да испитам хормонски статус и правев гинеколошки преглед. Сè беше во ред, а лицето пуздер. И тоа не обични бубулици, туку баш акни кои немаат ниту бел врв. Како планини, тврди, црвени и болни. А исто така приметувам и дека почесто ми се прават црнки, т.е. порите почесто ми се полнат со нечистотии иако во живот си немам легнато без да исчистам лице темелно.

Тестирав и имав периоди со/без пудра и да ви кажам - сфатив дека едноставно не е ниту до пудрата, ниту до мојата исхрана, ниту пак до некој зравствен проблем.
    Надворешните фактори си влијаат и тоа како.

Некое универзално решение не знам, јас како и обично посегнав по цинк, магнезиум, витамин Ц, витамин Е и „неизбежниот“ Далацин Ц. Секоја вечер нанесувам масло од чајно дрво на секоја акна што ја приметувам. Забележав дека со негова помош полесно „пробива“ акната и не е толку болен процесот на заздравување, плус побргу минуваат.
    Засега ситуацијата е под контрола, а до кога - немам поим.

Размислував и на опција контрацепција, ама сепак отстапив.

На Elence93 и MayDiamonds им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Во последно време го користам тоникот на byphasse како тоник и како остранувач на шминка.
    Прво како тоник ми се допаѓа бидејќи темелно ми го чисти лицето и приметувам разлика во намалувањето на мрснотијата. А како остранувач на шминка - ја остранува шминката од очите( сенки, туш ) и остатокот од лицето, но како што забележав тешко ја вади маскарата. Мене не ми е некој проблем после тоа си се измивам со млака вода па користам пена/гел за чистење на лице од Балеа. Иако имам комбинирана кожа овој тоник е за чувствителна кожа, сепак ми одговара. Мислев дека ќе ми прави проблеми.
    Денес го земав млекото и пусто срце не издржа го пробав и сега лицето ми е мазно и се чувствувам убаво во своја кожа.
    Оваа марка ретко ја сретнував на форумов, но мислам дека за таа цена што ја има на пазарот е прениска за ваков убав производ.

20. Summerlove@2016

Summerlove@2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2017
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    310
    IMG_20171125_211222.jpg IMG_20171125_211124.jpg
    Уфф помош како да се справам ништо немав на лицето тук там само некоја акна,но наеднаш исфрлив :(;(