Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    3.866
    Ми се случувало и мене вака, откако сум експериментирала со нови производи на лицето кои не ми одговарале и ваква реакција се правела. И стрес игра голема улога околу масовно нафрлање со акни. Пиј многу вода, опушти се, четките за шминка редовно чисти ги и доколку си испрпбувала нешто ново за лице не го користи понатаму. Миј го лицето и помини го со лосион или тоник јас сум презадоволна од byphasse зелениот одма ме смирува и на акните мачкај далацин ц или како друга алтернатова масло од чајно дрво јас го имам од sensilis околу 90 ден и преку ноќ ставам малку на акните и утре дента црвенилото е видно намалено.

На buba4e89 и Summerlove@2016 им се допаѓа ова.
  2. Summerlove@2016

Summerlove@2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2017
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    310
    Многу ти благодарам :l:

3. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Кои апчиња со цинк ги користите? Гледав неколку вида има на акција баш месецов во Зегин, ама не знам дали се добри или само маркетинг а уствари од цинк ни Ц нема во нив?

4. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    5.324
    Моите ја фрлиле кутијата бидејќи само што ги испивме. Ги видов тие во Зегин, не е никое од тие. Моите беа во бела кутија со капаче, само цинк, како капсули. Од Еурофарм.

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Didi 98

Didi 98 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Zemav pantenol krema od apteka korisno bilo za akni i fleki,devojki ste probale vie?imavte li rezultati?

6. Crnizivot

Crnizivot Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2016
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    42
    Сакам да прашам како ја отстранувате шминката..Може малку ке ви е чудно но навистина незнам со што да почнам и со што да завршам..До сега самосо влажни чистев ишминка и пудра и све но лицетопочна да ми се исфрла во последно време па незнам дали е до тоа па си велам да почнам однекаде..И ако може предлог што да земам и како да користам..Имам комбинирана кожа и 23години..Благодарам

На shining_star му/ѝ се допаѓа ова.
  7. shining_star

shining_star Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.258
    Влажните марамици оддамна не ги употребувам за ваѓање на шминка бидејќи ми предизвикуваа иритации и ми се појавуваа акни. Користам млеко за отстранување шминка, потоа тоа што останало го бришам со бадемово масло. Го мијам лицето со сапун и ставам ноќен крем.

8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    5.324
    Јас сум од тие што без течна, камена пудра, руменило и маскара не излегувам, така што ако користам само средство за чистење, ќе го истрошам за една недела. Така што прво поминувам со две влажни марамици, па со средство за чистење шминка, последно го купив двофазното на Алверде кое мислам уште неделава е на попуст. На крај го мијам со средство 3 во 1 или Дав сапун.

9. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    @Crnizivot koristi maramcanja no ne celo vreme.so samoto trzane so maramceto ja razranuvas i iritiras kozata no ako poretko koristis nema da imas problem.potoa mozes so maslo da ja otstranuvas sminkata gledam na youtube vo posledno vreme takva metoda koristat.ama sepak bez voda i sapun nisto ne pravis. i na kraj obavezno tonik za lice

10. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    608
    Јас секојдневна шминка чистам со влажните марамчиња за лице на Сатва од алкалоид - 25 марамчиња за околу 30 денари во зегин... Многу сум задоволна од нив. Прво го бришам па оставам да се исуши после само со вода го плакнам... Ако имам појака и повеќеслојна шминка исто влажните марамчиња, па се мијам со сапун бекутан бебешки и обавезно мачкам малку кокосово масло на цело лице, а особено околу очите...

11. Didi 98

Didi 98 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Имам флеки од бубулици од двете страни на лицето :( многу се нервирам што да направам да ги снема? Која крема да ја земам?

12. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Јас ова ти го предлагам, 230 денари од Веро и јас сум многу задоволна,на памукче малце се тура, и пудра и маскара туш со неколку потези се вади, влажни марамици никако јас лом се направив од тие, и не јади то шо мислиш дека ти штети, јас пример кечап мајонез никако, благо многу малце и мрсни работи пробувам да се воздржам, Пробај па пиши ефект :)

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  13. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Некој тоник за лице ама со добри состојки и по можност поевтино :) ?
    Ми треба за после чистење на лицето од шминка, бидејќи без разлика што користам, секогаш има остаток од шминка на памукот кога ќе поминам со тоник...
    upload_2017-12-2_18-11-47.png upload_2017-12-2_18-13-0.png
    Овие ги има ли кај нас или нешто слично?
    @Biodevojka помош те молам.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.884
    Допаѓања:
    107.915
    @x.Daisy.x вториот , читав на форумов е многу добар поготово ако имаш проблеми со масна кожа , акни :) јас ги немам пробано овие два , а тој со рози првиот мислам дека е за сува кожа наменет

На marchi-cool и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  15. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Ги има во ДМ. Јас лично би ти го препорачала овој на Балеа

преубав е без алкохол и воопшто не суши. Поздрав.

На koritsaki, x.Daisy.x и Elence93 им се допаѓа ова.
  16. Didi 98

Didi 98 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Nekoj dobar piling za lice?

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.884
    Допаѓања:
    107.915

Ако имаш комбинирана-масна кожа ти го препoрачувам Cup o coffee на Lush

18. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    2.265
    Здраво дали може да ми препорачате нешто за акни , значи нон стоп почна да ми излегуваат до сега не сум иамала еве неколку месеци и тоа само околу усни и сеkој ден се полнат ги пукам и пак се полнат... значи нон стоп дали имал некој ваков проблем да ми препорача нешто ?
    фала однапред имајте убав ден :D

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.884
    Допаѓања:
    107.915

Види од производите што ги користиш секојдневно за нега на лицето или од шминка , нешто да не не ти одговара..

20. Summerlove@2016

Summerlove@2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2017
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    310
    IMG_20171206_204252.jpg IMG_20171206_204241.jpg
    Бев на дерматолог и ми кажа дека имам мрсна кожа и ми го препорача овој гел за миење на лице,помагал околу себумот исто ми го кажаа и во аптека кога го купував. Цената е 700ден. искрено многу се мислев дали да го купам во аптека ми кажаа дека бил ефикасен па го купив ке видеме дали ке има резултати.